Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość to jakis koszmar

pomóżcie z grupą kwri.... błagam!

Polecane posty

Gość to jakis koszmar

słuchajcie zrobiłam badania... ja mam 0- matka ma A+ a ojciec 0+... skąd się wziął u mnie ten minus?????????????????? robilam trzykrotnie badania to nie pomyłka :-o....

Gość jestes adoptowana

Gość buhaa
w modzie na sukces też był taki przypadek i lekarze powiedzieli amber ze to możliwe ;-)

Gość jesteś w tej samaej sytuacji c
jesteś w tej samaej sytuacji co Ridż. on też przeżywa trudne chwile. w dodatku miał wypadek (!) coś na niego spadło ale nie wiem dokładine co bo nie oglądałam początku!!! pewnie twój ojciec nie jest twoim ojcem!!!!!!

Wszystko ok. Tak moze byc. Nie chce tu robic wykladu z genetyki i dziedziczenia, wiec wierz mi na slowo, ze badania sa ok.

Gość to jakis koszmar
proszę nie nabiajcie się i nie podawalajcie jakiś głupich seriali... :-o jestem w ciązy i właśnie robilam badania , zwyczajne wyniki :-o

Gość do dmitri
Eee Rh+ to bodajze allel dominujacy kazdy ma dwa wiec moze byc tak ze Twoja mama ma Rh+ Rh-, tata Rh+Rh- a ty zmieszane - Rh- Rh-

Gość sa takie bajery
jak allele tego samego genu odziedziczylas z obojgu rodzicow te recesywne i jestes minus

Gość koleżanka franka
spokojnie mozesz miec minus nie panikujczynnik Rh- jest uwarunkowany genem recesywnym, dlatego twoi rodzice chociaz maja Rh + moga miec genotyp +/- a ty od obojga najwyrazniej dostalas ten minus i u ciebie objawil sie on fenotypo.

Gość buhaa
ja się wcale nie nabijam ale jak w serialu tak było to pewnie nie podawali tam pierdół - głowa do góry!!!

Gość to jakis koszmar
nie słyszałam o takich przypadkach :-o często się to zdarza?? :-o

Gość koleżanka franka
fenotypowo*

Gość llllllllllllluessipa
a jak sie robi te badania, ile kosztuja?

Gość Twoj sasiad.
Ciesz sie , ze nie szczekasz taka wtedy byla balanga !

Przed chwila pisalam na innym topiku, ze w sytuacji gdy oboje rodzice maja Rh+, jest 25% szans, ze dziecko bedzie mialo Rh-

Gość wszystko w porzadku
Twoi rodzice sa heterozygotyczni po wzgledem tej cechy. Czynnik Rh jest wyznaczany przez 2 geny, RH + jest dominujące, Rh- recesywne jesli oboje rodzice maja geny determinujące Rh + i Rh-, to fenotypowo przejawia się to grupą Rh+ u nich, natomiast teoretycznie 25% ich potomstwa moze mieć grupę Rh-.

Gość to jakis koszmar
to zwyczajne badania na grupe krwi.. jak się jest w ciąży to się robi takie na początku bo poźniej bo porodu są potrzebne :)

Gość twoj ojciec nie jest twoim ojc
twoj ojciec nie jest twoim ojcem. twoj prawdziwy wróci z zagranicy w najmniej spodziewanym momenci!!

najprawdopodobnie rodzice Twoi mają RH +/- czyli matka RH +/- ojciec RH +/- noi jest 25% szans żeby potomstwo miało RH -/- lub RH +/+ dziadkowie musieli mieć albo RH -/- albo RH +/- ale masz farta żeby znaleść się w 25% :P

Gość Listonosz tak czesto u Was
przebywal , to podejrzane ?

Gość to jakis koszmar
no właśnie chodzi o dziadków to wszyscy mają plusy :-o więc chyba jestem w tych 25%... ale fart myslalam ze zawału dostane i urodzę :) takie myśli mówie wam,.... :)

to dziadkowie pewnie mają wszyscy RH +/- --- lekarz albo pielegniarka Ci nie wytłumaczyły ... kurcze współczuję Ci tego szoku i tych myśli... powiedz rodzicą że masz - ciekawe jak zareagują?

Gość to jakis koszmar
no powieziałam... mama się zdenerwowała :) a tata zaczął głupio żartować ze może nie jest moim ojcem :) ale to nie mozliwe bo ja jestem podbno skóra z niego zdarta :)

Gość to jakis koszmar
w ogóle podobno też nawet rzadko kiedy wystepuje krew 0- :)

to jak się zdenerwowała to może jest coś na rzeczy :P

Gość to jakis koszmar
całe zycie myślałam, że mam 0+ i tak też wpisywałam to by dopiero było.. w razie W :-o tak mi rodzice mówili :) stąd ten szok :) może powinnam krew oddawać skoro tak jej mało ale to jak urodzę ;)

Gość kielce rules
spytaj sie Stefani z mody na sukces na pewno rozwiaze twoje watpliwosci:)

Gość to jakis koszmar
hehe nie no zdenerwowała się, że jej coś sugeruję ;)

rzadko dlatego z racji żadkości powinnaś się zastanowić nad zostaniem dawcą .. tak bo grupę krwi 0+ mogą dostać wszyscy tzn AB,A0,B0, noi oczywiście 00 z RH + Podobnie jeśli chodzi o 0- Natomiast zarówki mogą dostać tyclko zerówki A RH- stanowi wogóle jakoś około 25% ludności świata.. niedosć że masz farta to 25% to jeszcze możesz pomóc innym ...