Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Okragla

Owulacja a test na LH

Polecane posty

Gość Okragla

Dziewczyny mam takie pytanie.wczoraj robilam test owulacyjny pokazaly sie 2 krechy dzis bedac u gina stwierdzil on ze owulacji jeszcze nie bylo a w jajnikach mam sporo pecherzykow zasugerowal ze moze to byc PCO .przestraszylam sie nie na zarty bo przy Pco podobno nie ma owulacji,wiec dlaczego ten test wyszedl mi pozytywnie? mogl sie pomylic ?jak myslicie no i tak wogle na ulotce pisze ze owulacja powinna nastapic od 24 do 36 h po tzw piku LH ,u mnie mija 34 godziny a owulacji nie ma .co jest?moze ja mam cykle bezowulacyjne?poradzcie cos prosze.

Gość Okragla
up up

Czasem kobiety mają \"naturalnie\" (lub niestety chorobowo) podniesiony poziom LH. Potrzeba sprawdzić FSH i estrogeny oraz progesteron aby cos powiedzieć więcej.

Acha...czasem stres w I fazie cyklu może zahamować dojrzewanie pecherzyka zawierającego kom jajową. Trzeba czekać na ponowna fazę dojrzewania!

Gość Okragla
sliwki suszone dzieki... ale czy to mozliwe aby w 10 dc test owulacyjny nie mial 2 kresek 11 dc mial 2 kreski a 12dc mial taka bardzo slaba druga kreske a dzis wogle nic nie ma czy7 to moglabyc owulacja ??? skoro lh bylo podwyzszone przez te kilka dni?? prosze o odpowiedz.

Gość Okragla
a jak LH czyli 2 kreski na tescie utrzymuja sie przez kilka dni? co to oznacza???

Powiem tak.... też bawiłam sie w testy owulacyjne i bywało tak ze przez kilka dni były dwie kreski. Natomiast lekarz mnie oświecił, że w moim przypadku (problemy) nie mam co sie w testy bawić i robił mi wiarygodny monitorung ( jesyem w 4 mcu ciazy po praie roku staran na wlasna reke). Mi tez powiedzial ze mam policystyczne jajniki, dodatkowo musialm uregulować prolaktynę. PRZY DRUGIM MONITORINGU SIE UDAŁO. Powodzenia jeśli starasz się o dzidzie.

Gość Okragla
Olcia....ale u mnie zawsze wszystko bylo ok .. w ciazy bylam juz 2 x ale je stracilam :( @mam regularne prolaktyne mam ok ..no i ja juz niewiem co mam robic. pomio tych pecherzy moj gin mowi ze owulacja bedzie jutro albo pojutrze z lewgo jajnika. czy moge mu wierzyc?

Lekarz wie lepiej, widzi wielkość pecherzyka.... na twoim miejscu od razu po starniach brałabym Duphaston- to progesteron na podtrzymanie, pewnie znasz i może nawet brałas.

Gość Okragla
mam brac luteine dopochwowo od 18dc do 26 dc .