Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wanilia*

Dlaczego polki na siłe zapuszczają włosy i nie mają fajny cięc we fryzurach.?

Polecane posty

Gość wanilia*

nie rozumiem tego mam rodzine we Francji...i bylam tam nie raz tam francuski bardzo przykładaja uwage do fryzury tzn do dlugości a w Polsce malo jest lasek dobrze obciętych najczesciej widzimy takie co na sile zapuszczaja włosy chodz ich sylwetka i budowa nie potwierdza aby bylo im dobrze a i dla polek najwazniejszy jest kolor zamist,,,wygląd fryzury najłątwiej kupić ciemną farbe buchnąć na łęb troche samoopalacza i jest polka prosto z Brazyli to takie śmieszne tym bardziej że klimat nasz no nie jest taki abyśmy byly wiecznie opalone na okrąglo rozumiem solarium bo przynajmniej nie wyglada to sztucznie i tandetnie no ale cóż sie dziwić jak dla większosci wzorem piekna jest pani Doda ,która bez makiajżu jest kim ?:D jest dobrze zrobiona doznaje pewnie sama szoku jak zdejmuje makijaż nie rozumiem czemu polki na siłe robią sie ala latynoski a gdzie ta słowiańska uroda polek wlosy blon jasna cera nie wysmarowana ,.......?

Gość sddsdd
ja mam akurat ciemne włosy z natury9ciemny braz), ale nie farbuje ich na czarno, nakładan rubinowa farbe i mam takie brazowo rubinowe włosy..do tego co miesiac do fryzjera..mam fryzure jak rihana/.fajnie scieta..z tyły krotko z przodu brazo długie.. mysle, ze na tle Polek mimo wszytsko sie wyrozniam

Gość wanilia*
no spoko jak ma ktoś naturalnie takie wlosy ale nie rozumiem takich co porpstu sie na sile tak stylizują ala nie wiem co.....:D rubinowo brązowe to musi łądnie wyglądać

Gość jest tak
wanilia proponuję nie spędzać tyle czasu we Francji, bo zapominasz jak się wysławiać w rodzimym języku... ile masz kochanie lat? 17?

Gość OUPiS
ale mimo wszystko polki uważane są za piękne... więc zajmij sie lepiej czymś pożyteczniejszym niż analizowanie fryzur polskich kobiet... :/

Gość taaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
To ja Ci powiem :) Nie zapuszczam na sile. Tylko same rosna. Co jakis czas scinam - SAMA. A wiesz dlaczego? Bo fryzjer jest drogi. Wole wydac na jedzenie niz na upiekszanie sie ;) We Francji to moze troche inne realia sa - inne pensje ;)

Gość hc
Osobiście nie podobają mi się krótkie włosy u kobiet. Owszem czasami zdarza sie ze komuś to pasuje, ale generalnie odbiera to kobiecość np. spójrzcie na Kozuchowską w nowej fryzurze

Gość fakt ja
Jakbym co miesiąc chodziła do fryzjera to bym zbankrutowała!

Gość prawie_D
fajne ciecie ? chyba zartujesz a kto mi wlosy fajnie obetnie? mieszkam w malej miejscowosci to nie ma dobrych fryzjerów... taka prawda... bylam kilka razy i wiem,ze juz nie pojde ,wole swoje dlugie proste wlosy... takie zawsze beda modne :)

Gość Mieszkam we Francji
Mieszkam we Francji i jakos nie zauwazylam, zeby kobiety tu jakos szczegolnie dbaly o wlosy. A juz zeby ktoras miala fajnie obciete nie zauwazylam. Moze bylas tu, jak byl jakis zlot fryzjerski? :-D A ja zapuszczam, bo bylam u fryzjera w Polsce zrobic sobie ,,modne ciecie,,. Weszlam z pieknymi wlosami do lopatek, a wyszlam z wycieniowanymi, gdzie najkrotsze mialy z 10 cm i nawet upiac ich nie bylo jak. O technice strzyzenia nic nawet nie wspomne! Wiec dziekuje juz za wszelkie eksperymenty - teraz wloski podcina mi moj chlopak - przynajmniej obetnie tyle, ile chce.

Gość hc
poza tym nie wszystkim podobają się strzępy jakie w tej chwili sa modne. Mam wrazenie że ich zadaniem jest oszpecenie kobiety. Co do farbowania na ciemne kolory, to z tego co zauważyłam w Polsce dominuje blond, pasemka itp. wariacje na jego temat, a zróżnicowanie typów urody jest u nas tak duże że znajdzie sie wiele kobiet odbiegajacych typem urody od stereotypu jasnowłosej słowianki i nie muszą one na siłe farbować na ciemno włosów, czy smarować się samoopalaczem, bo z natury są sniade ciemnowłose. Czy maja rozjaśniać i latać co 2 tygodnie do fryzjera?

Gość Szczerze ...
To faceci wolą dluzsze wlosy u kobiet.

Gość co to znaczy fajne cięcie
? dla mnie to takie, jak najbardziej naturalne ale gdzie fryzjer potrafi je dobrać do rodzaju włosa, tak aby ładnie się podwijały w odpowiednim kierunku! ja wydaje na fryzjera sporo, ale nie po to aby wyglądać jak obskubana lampucera, z każdym pasmem w innym kolorze i długości.... po to aby włosy wylądały pięknie, ale jednocześnie jak najbardziej naturalnie i abym miała jak najmniej kłopotu z ich układaniem.

Gość jest tak
mój deklaruje się nawet że będzie mi je mył, suszył, prostował... bylebym ich nie obcinała, a mam niemal do pasa i często nachodzą mnie takie "chętki"

Gość potrzydziestce
Słowiańska uroda ? Z natury mam ciemny blond, farbuję na jasny blond. Gdybym obnosiła moją "naturalną karnację" to straszyłabym sinymi podkówkami pod oczami i sinymi żyłkami na powiekach. Saoopalacz jest po to by nie prażyc się na słońcu i uniknąc przebarwien, przedwczesnych zmarszczek i raka skóry. Do dziś nie używałam pudrów, fluidów ani kremów z filtrami i niestety dopiero teraz wiem, że to był błąd. Gdybym miała nawyk stosownia kremów z filtrem i unikania słońca nie miałabym zmarszczek pod oczami i przebarwień od słońca. Chyba więc lepiej obnosic skórę opaloną saoopalaczem i gładką niż tą naturalną sino-bladą lub opaloną i zniszczoną słońcem.

Gość Za nature to ja dziekuje
Mysie wlosy, ni to krecone, ni to proste - blada cera - oczy bez wyrazu dzieki niezbyt ciemym rzesom - zbyt szerokie brwi. Dzieki za nature. Wole farbowany blond, samoopalacz na twarzy i henne na rzesach. Moze mam jeszcze w imie natury przestac depilowac nogi i pachy??? Albo nie malowac paznokci?

Gość Alexxxa
A ja byłam wczoraj u fryzjera i mam fajne cięcie we fryzurze :p I mam naturalne ciemne włosy i podobnie jak koleżanka powyżej smaruję się samoopalaczem, bo na solarium szkoda mi skóry

Gość Ja po ostatnich przejsciach
z fryzjerami boje sie wszelkich ciec

Gość szalona3e2
Najbardziej mnie smiesza fryzury na grzybka i fryzury..gdzie z tyłu włosu sa dłuzsze..a z przodu sa krotsze..taki chełm na głowie;; a duzo dziewczyn nosi takie fryzury.. mnie sie podoba..z tyłu krotsze.z przodu dłuzsze..tak łądnie opadajace..

Gość do Za nature to ja dziekuje
a kto powiedział, że bycie naturalnym, to od razu nie malowanie itd.... przecież zamiast, chemicznych farb można stosowac naturalne henny, zamiast chemicznych pudrów- pudry mineralne, zamiast chemicznychkredek do oczu, naturalny khol, na cerę zamiast samoopalaczy stosować odpowiednią dietę i suplementy, depilować się pastą cukrową, a zamiast chemicznych spowalniaczy odrastania włosków, używać olej z krokosza jak to robią hinduski od tysięcy lat. ....bycie naturalnym to WIEDZA, jakie kosmetyki są przyjazne dla organizmu, a nie ich nie stosowanie :P sorry, że tak nie na temat, ale wkurzają mnie opinie typu, jak jesteś naturalna to znaczy, że szara mysz nieumalowana z zarośniętymi pachami....

Gość gość
Naturalność? Nie, dziękuję