Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

rivendell

dlaczego puchnie szystko powyraniu zęba i jak dlugo to będzie trało??

Polecane posty

jedz lody albo najlepiej wkladaj sobie do buzi kostki lodu. szybciej zejdzie. jakbys tak zrobil od razu (powinni Ci tak nakazac) to by nie spuchło napewno..

Gość truskawkova
jedz lody. oczywiscie nie od razu po wyrwaniu zeba, ale kilka godzin po calym zabiegu. swoja droga - dziwne, ze puchnie, mi nigdy nie puchlo i nie bolalo tym bardziej, mimo, ze mialam po kilka szwow na dziasle..

Gość ajakakka
Wyrywałam zęby kilka razy. Nic mi nie puchło.

dzieki z rade sprobuje:/. jeszcze bym chciala wiedziec po jakim czasie mozna zaczac myc zeby...?

Gość truskawkova
o lol...zeby myjesz normalnie, jak zawsze, tylko musisz uwazac na rane no i plukac delikatnie.

Gość ktossssssssssssss
gdybys odrazu po zabiegu tzn dojsciu do domu okladala zimnym nic by nie spuchlo !! jezeli masz szwy mozesz umyc zeby uwazajac na rane tego saMEGo dnia jezeli nie masz to tylko delikatnie plukaj nie robiac typowych ruchow tylko tak nabierz troche wody a najlpeij naparu z szalwi albo septosanu i przechylaj glowe i tak kilka razy. mozesz tez wziasc ibuprom bo dziala przeciwzapalnie

Gość ktossssssssssssss
tak przeciez mialas/es usuwnaego jednego zeba chyba ??

Gość ktossssssssssssss
jezeli bedzie cie bolalo gardlo polecam tantum verde ale koniecznie w spraju nie w tabletkach jest zalecany po ekstarkcji zebow ja po usunieciu chirurgicznym osemki na drugi dzien kupilam i super mi sie goilo i zadnego stanu zapalnego plus plukanie septosanem

Gość murzyntoja
rivendell mnie nie pomógł lód - a przykładałam od razu... pierwszy dzień trzeba było jakoś przeboleć - pomógł ketonal. z każdym kolejnym dniem opuchlizna była coraz mniejsza. drugiego dnia poszłam do dentysty sprawdzić, czy aby na pewno wszystko ok - delikatnie sprawdził ranę i wpuścił w nią jakieś dwie tabletki, które miały pomóc odkazić i zasklepić ranę. dziś jestem półtora tygodnia po zabiegu i jest ok - nic już nie boli :) opuchlizna jest normalna reakcją...

bo mnie to nic nie boli ale spuchlam tak, iz nie moge nic nawet zjesc, bo nie umiem tak mocnno zagruzc ani otworzyc szczeki...dziaselko mi sie juz troszke zaroslo wiec moze juz dzisiaj umyje te niesforne zabki:)

wzielam antybioyk i mi to znowu sie to opchlizna napięla:|.Chyba zaraz zwariuje...lód nie pomaga zbytnio