Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość proszę o radę

pierwsze usg w ciąży

Polecane posty

Gość proszę o radę

proszę o doradzenie. zapisałam się dziś na usg. jest to dokładnie 28 dzień po zajściu w ciążę, inaczej 42 dzień od ostatniej @. czy może już być widoczne bijące serce? to ważne dla mnie, bo mam wyjechać. i muszę powziąść pewne decyzje.

Gość proszę o radę
hallooo...:( czy ktoś mi doradzi? przed chwilą czytałam, że serce dziecka zaczyna bić w 21 dniu od poczęcia. a z różnych wypowiedzi, że najlepiej iść na usg w 8 tyg.

Gość Bziabziułka
chyba zalezy od sprzetu lekarza. Ja pierwszy raz bijące srce synka widziałam 11 tygodniu (na poczatku), w szóstym jeszcze nie. Powodzenia

Gość proszę o radę
oo..:( to mnie zmartwiłaś. wydam 90 zł i mogę nie wiedzieć jeszcze. jestem po dwóch poronieniach . jedno w 12 tyg, drugie w 6.. . za każdym razem nie biło serce. dlatego tak się teraz martwię. a jeszcze ten wyjazd..!!

ja na pierwszym usg bylam dokladnie 50 dni po ostatniej @ i gin mowil ze pare dni wczesniej i nic bym nie zobaczyla widzialam naprawde mikroskopijna kropeczke gin tylko mowil potwierdzic ciaze, a na sluchanie tetna i takie powazniejsze usg kazal przyjsc wlasnie w 8 tygodniu

Gość mamkaR
mysle ze za szybko idziesz na to usg gin moze jeszcze nie potwierdzic ciazy bo nie bedzie jej widac na usg

ja miałam usg na początku 7 tyg. i serduszko już biło. :) ale to nie jest regułą. wydaje mi się, że wszystko zależy od dnia poczęcia. nie zawsze następuje to w 14 dniu cyklu. często kilka dni później, a potem dziewczyny zamartwiają się, że coś jest nie tak.

Gość guuuga
ja byalam w 6 tyg i 3 dni i serce juz bilo...a w 12 tyg lekarz mi pokazywal zastawki w sercu