Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

A_psik

Czy miała ktoras z Was hsg - drożnosc jajowodów, jak to wygląda czy boli ?????

Polecane posty

Staram sie o dziecko juz 1,5 roku mam PCOS i brak owulacji, lekarz zlecil mi hsg, kompletnie nie wiem jak to wyglada, czy bardzo boli ??????

ja miałam w marcu. to zalezy.Mozna robic to badanie pod aparatem Rtg i pod USg Ja mialam te druga metoda. Nie jest to przyjemne badanie ale ok-da sie wytrzymac:)

hi hi olinia :) i tu jesteś ? no ja też jestem po hsg, mam półroczną córeczkę, właśnie poczętą w następnym cyklu po tym badaniu-zabiegu. Ja miałam hsg monitorowane, sama widziałam obraz jak rozchodził się kontrast. No mnie bolało, takie rozpieranie, nie ukrywam, ale wczesniej dostałąm zastrzyk na rozluźnienie i to zminimalizowało dyskomfort i rozluźniło mnie. U mnie najwyraźniej kontrast przepchał jajowody, bo i plamienia minęły przed okresem, a miałam je zawsze na kilka dni przed. to badanie jest krótkie i warto je zrobić jesli istnieje jakiekolwiek prawdopodoboeństwo, ze pomoże. A swoją drogą przepłukanie jajowodów też coś moze dać.:) powodzenia.

Hey Zabajonku:)-no zobacz.....czyzby cos z wsolnych doswiadczen?? heeheh.. A_psiczku-nic sie nie boj ..bo nie taki diabel straszny.. Zawsze boimy sie tego czego nie znamy... Jest tak jak Zabajonek napisala...chwilka strachu(bardziej o wynik) i juz...