Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Agnieszka 20 lat..

Idę do sauny i nie wiem jak się zachować

Polecane posty

Gość Agnieszka 20 lat..

jak długo tam być, i jak siedziec??

Gość Agnieszka 20 lat..

Gość kropelka wina
Siedzisz owinięta ręcznikiem na takiej drewnianej ławce(przynajmniej zazwyczaj tak się siedzi) i pocisz się za wszystkie czasy. Tak długo, za ile minut zapłaciłaś. Możesz tez wyjść wczesniej gdybys się źle poczuła, możesz np. wejść pod prysznic. Generalnie nic strasznego, o ile nie masz problemów z krążeniem. ;)

ja jak bylam to wysiedzialam chyba 8 minut, jak siadłam na tych deskach to myslałam ze sobie dupe sparzylam;:-)

Gość tak se myślę
że najlepiej siedzieć na dupie:P

Gość Agnieszka 20 lat..
a można być w ręczniku?

Gość kropelka wina
No wlaśnie i dlatego sobie spiekłaś pupe :P Jak wejdziesz w ręczniku, to nie bedzie tego problemu ;)

Gość kobietka mala taka
nie jedz,nie halasuj,nie smiec,nie zuj gumy,nie sluchaj glosno muzyki,nie maluj sie,i w ogole dziewczyno co to za pytanie?!!!jakyto jak masz sie zachowac?a ciebie co?z piwnicy wypuscili czy co?

Gość Lipstick
Sauna jest rewelacyjna....ja zawsze korzystam najpierw z parowej ok. 15 min. wychodze i zimny prysznic...potem z suchej...ok. 7 minut bo niesteety dluzej nie daje rady.....i znowu zimny....na koncu jeszcze jedna sesja 15 minut w parowej...rewelacja! Ale to wszystko zalezy od czlowieka! Są tacy co preferują i dłuższe pobyty....ale zaleca się żeby przebywać w saunie ok. 15 minut a potem schladzać. Takie sesje można powtarzać dowolną ilość razy! Powodzenia!

Gość sauna jest ok
ale najlepiej jak jest dla kobiet

Gość bb//
mi to odpowiada

Gość fhjk
A co jakby ktoś zasłabł w saunie?Mi to mogłoby się zdarzyć bo mam słabe serce i od gorąca mi bardzo wzrasta ciśnienie.To jakby co kto mnie stamtąd wyciągnie?

podstawa to woda. pij jej dużo przed, w trakcie i po pobycie w saunie. do środka weź butelkę jakiejś dobrej wody. np nałęczowianka- niegazowana oczywiście w saunie siedzisz w samym ręczniku - jeśli się krępujesz weź z domu jakiś wielki i owiń się nim cała. strój kąpielowy w tym miejscu to pomyłka. najlepiej leżeć- tak by każda partia ciała była na tej samej wysokości. wiadomo jednak, że w publicznych saunach bywa ścisk i to się nieczęsto udaje. w środku siedzisz TYLE ILE TYLKO CHCESZ I NA ILE CI ORGANIZM POZWALA. nie kreuj się jakimiś bezsensownymi i niepisanymi zasadami, że trzeba tam spędzić 10 czy 15 min i ani sekundy dłużej czy krócej. organizm sam Ci podpowie kiedy trzeba się ulotnić:) na pierwszy raz możesz sobie usiąść niżej - tam jest chłodniej. Jak wiadomo ciepło idzie do góry, więc na wyższych półkach jest cieplej. BARDZO WAŻNE jest też to by odpowiednio się chłodzić. jeżeli w saunie siedzisz 10 min to tyle samo spędzasz pod prysznicem w chłodnej wodzie, albo leżąc na leżaczku, czy też po prostu siedząc w basenie. po takich 3ch wejściach będziesz się czuła super. zresztą sama zobaczysz:) Twoja skóra będzie świetna, a samopoczucie jeszcze lepsze. acha... i bez większego podniecenia reaguj na nagły ubytek wagi.... straciłaś tyle kg ile wypociłaś wody. trzeba pilnować by się nie odwodnić, dlatego bez wody ani rusz! s