Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sdvfvbfrtbbt

PYTANIE O POCIĄG!!!!!!

Polecane posty

Gość sdvfvbfrtbbt

Czy moge kupic bilet np do warszaw zachodniej, wysiasc wczesniej na centralnym,pozalatwiac swoje sprawy i wsiasc do pociagu jakiegos nastepnego i wysiasc na zachodnim?? bilety niby sa caodniowe?

Gość bilety nie są
całodniowe.pociąg,to nie tramwaj.kupujesz jednorazówke,to jak wysiądziesz i Ci skasują,to lipa🖐️

Gość sdvfvbfrtbbt
jem kupy:(

Gość truskawkova
mozesz tak zrobic. no, chyba, ze wykupujesz bilet z miejscowka na konkretny pociag. jesli jedziesz zwyklym pospiechem, to mozesz sobie wysiasc wczesniej, zrobic co masz do zrobienia i jechac dalej - tez pospiechem, ewentualnie osobowym. expresy, tlk i intercity, a takze skm musisz omijac.

Gość sdvfvbfrtbbt
no ale zdaza sie ze w czasie jazdy pociagiem sa konduktorzy i z 3 razy i kazdy stawia jakis tam swoj znaczek! a i tak sie na nim dalej jedzie

Gość truskawkova
kurcza, nie myl tego znaczka z kasowaniem biletu. to tylko taki znak, ze bilet zostal sprawdzony. nie spotkalas nie nigdy z czyms takim, ze przychodzi dwa razy ten sam konduktor i prosi o bilet tylko tych, ktorzy jeszcze nie mieli sprawdzonych biletow? pozniej zwykle przychodzi drugi konduktor i sprawdza bilety wszystkim jeszcze raz, dzieki temu moze sprawdzic, czy ten pierwszy na pewno wszystkie bilety widzial :D

Gość kropelka wina
Do mnie ostatnio podszedł facet na peronie, jak wysiadłam w Katowicach i zapytał, czy będę jeszcze potrzebowała swojego biletu. Odparłam, że nie. To poprosił ładnie, czy mogłabym mu oddac, żeby sobie skorzystał, bo akurat chciał jechałć z Katowic dalej. Może to jest jakieś wyjście? Popytać ludzi na peronie, na pewno ktoś odstąpi swój bilet, bo przecież juz dotarł do miejsca przeznaczenia. ;)

Gość sdvfvbfrtbbt
gdzie sie kasuje bilety w skmce i gdzie sie je kupuje???? 😭

Gość sdvfvbfrtbbt
no wlasnie,bilet zostal sprawdzony,ale nikt mi nie sprawdzi czy zostal sprawdzony o 8 rano czy o 16........ wiem ze pociagiem nie dojade,a nie wiem co to skmka, w zyciu nia nie jechałam:(

Gość truskawkova
dobra....zeby nie kombinowac... jedziesz pospiesznym/osobowym/intercity/expressem/tlk..?

Gość sdvfvbfrtbbt
musze dojechac skm z gdanska glownego do wrzeszcza

Gość sdvfvbfrtbbt
up!!

Gość truskawkova
łoki, w takim razie najlepiej tramwajem: linie 92, 8, 2, ewentualnie autobusem: B, T11, T12 :)

Gość truskawkova
a jesli koniecznie skm, to kup bilet w automacie biletowym, takiego nie musisz nigdzie kasowac. wsiadasz w zolty pociag z napisem SKM, ktory jedzie w kierunku gdyni, rumii, wejherowa etc i juz

Gość sdvfvbfrtbbt
dziekuje!!