Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kwasna minaa

kiedy mozna trzymac dziecko na rekach pionowo i nie podtrzymmywac glowki?

Polecane posty

Gość kwasna minaa

Moja mala skonczyla 4 miesiace ale nadal glowka sie chlebocze, kiedy ciagne za raczki jak lezy zwisa bezwladnie, kiedy trzymam na rekach trzyma prosto ale musze asekurowac bo jak podnosze mala to wali mnie glowa (czolem)w ramie tak jakby nie umiala jej zatrzymac

moze kladz czesciej na brzuszku, i skonsultuj sie ze specjalista jak sie martwisz ;)

po pierwsze kladz na brzuszek a po drugie wykonuj z nia takie cwiczenie: jedna reka trzymaj ja za szyjke a druga za podkulone nozki i rob taka kolyske. cwicz z nia to kilka razy dziennie w ten sposob wzmocnisz miesnie grzebietu. mozesz tez klasc ja na pleckachi jedna reka lapac za jedna nozke i przekladac ja nad druga i nazmiane. w ten sposob pokazesz malej ze moze sie rowniez przekrecac.

Gość hduiwhrforefw
a ja gdy trzymałam moją 3 miesięczną córke do góry to sąsiadki krzyczały że to jeszcze zdecydowanie za wcześnie. ale moja córa w w tym wieku tez ma chwiejna główkę , tzn. trzyma się już ładnie pionowo ale trzeba jeszcze uwazać by za bardzo się nie pochyliła do tyłu.