Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hmmmm......

Jak ugotować kurczaka nie robiąc zupy?

Polecane posty

Gość hmmmm......

Czy można kurczaka (jakąś jego część) ugotować normalnie w wodzie z kostką rosołową i będzie jadalny? Nie musi być gotowany z warzywami żeby miał smak? Chce szybko i prosto ugotować kurczaka, bez większych kombinacji, proszę o rady. Zastanawiałam się też jakby smakował ugotowany w soku jabłkowym.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość a to taki problem
dorzucić ze 2 marchewki?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Być może nie potrzeba jej zupy. Teraz, kiedy karmię mojego malucha piersią, gotuję sobie takiego właśnie kurczaka i jest w pełni zjadliwy. Można dosypać trochę Vegety żeby nie był mdły.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość hmmmm......
oki, dzięki za odpowiedź.. dzieciątko ma super date urodzenia :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gotuj bez kostki po co ona
malo wody, potem zrob z sosem koperkowym i bedziesz miala potrawke

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Z trzema siódemkami w dacie urodzenia to już trzeba być ciapą żeby nie mieć wybitnego szczęścia w życiu :D:D A tak w ogóle, to kurczak bez kostki ani przypraw moim zdaniem smakuje wybitnie beznadziejnie - chyba w ogóle nie jest doprawiony?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ooooooooooooooo
Vegeta to trucizna!!!! A nie lepiej tak do kurczaczk dac ze 2 marcheweczki troche selerka potem pietruszka sol i pieprz... kurczaka mozna zjesc z marchewka a na pozostalym rosolku zrobic sobie do tego kus kus

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Kurczaka jak nie na zupę to wrzucamy do wrzątku (na rosół do zimnej wody) wtedy mięso się zetnie z wierzchu i nic się nie wygotuje. Pozostanie soczyste i smaczne (na tyle , na ile kurczak z masowej tuczarni może być smaczny). Dobrze wrzucić do niego włoszczyznę, żeby dodać smaku. Możesz ją później zjeść razem z kurczakiem. No i sól albo vegeta, ale niedużo.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość hmmmm......
nie lubie warzyw z rosołu, nie lubie też rosołu.. chcę tylko ugotować kurczaka w najprostrzy sposób.. dzięki za odpowiedzi

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość oooooooooooooo
A moze tak na parze skoro nie potrzebujesz wywaru, wtedy caly smak zostalby w srodku...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ależ proszę najuprzejmiej
Popieram Nyateneri, kurczaczka do wrzątku razem z warzywami. Proponuję najpierw zagotować krótko same warzywa (trzy marchewki, pietruszkę i cebulę). Wyjąć po 5 minutach gotowania, lekko twarde. Będą pyszne do zjedzenia! W wywarku ugotować kurczaka. Jeśli podzielisz go na porcje - przykryje go mniejsza ilość wody, co jest bardzo ważne. Dodaj troszkę soli, im mniej, tym lepiej. Chcesz czy nie, powstanie pewna ilość rosołku.Można go zjeść ze smakiem, lub wylać do ścieku - wybór należy do Ciebie. Zdecydowanie odradzam Vegettę itp., ponieważ mieszanki te zawierają masę konserwantów typu benzoesan i glutaminian sodu lub potasu, co nadaje potrawom smak konserwy i jest przyczyną owrzodzeń.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ależ proszę najuprzejmiej
Używam na co dzień parowaru, jednak do kurczaka nie polecam. Wbrew pozorom wychodzi twardy i bez smaku.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×