Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość baby8384

kto sie zna? wyniki badan...

Polecane posty

Gość baby8384

nie mam okresu regularnego- nigdy, prolaktyne mialam za wysoko ale gin nie dawal sobie z nia rady i kazal mi isc do endokrynologa, no wiec poszlam, dodatkowe badania (kupe kasy wydalam:( ) tym razem prolaktyna w normie, za to LH za duzo (2x ponad norme) i andostendriontez 2x wiecej...pojde do lekarza z tymi wynikami ale woalalbym za wczasu wiedziec (u na sprzyjmuje tylko raz w miesiacu wie cmusze czekac a chcialabym sie orientowac w sytuacji wczesniej). No i w dodatku czy badania beda cos warte, jesli nie zorbilam ich w tym dniu cyklu w jakim ona sugerowala? Moj okres jest tak nieregularny ze nie potrafie wyliczyc, czy to byl odpowiedni dzien...

baby- oczywiście diagnozę da lekarz...jedyne co mogę zasugerować to że dzień robienia badań jest o tyle istotny że większośc hormonów robionych jest w pierszej fazie cyklu (przed owu ) między 2 a 5dc (tak mi prznajmniej kazano).....natomiast progesteron czasem wymaga też robienia badań w II fazie (po owu).. nie wiem jak kazał Twój lekarz robić to LH? bo ja np. robiłam go w I fazie ważne aby przynajmniej zastosować zasadę przed lub po owu ...bo rozumiem ze masz tak nieregularne cykle ze cięzko jest chyba określić ten dzień owu?? jesli podasz lekarzowi jak długi miałaś cykl w którym robiłaś badanie i który to był dzień cyklu to powinna to być dla niego też cenna informacja..on już będzie wiedział co z tym zrobić ;) pozdr.