Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Polak w Paryzu

Subtelnosc kobiet we Francji

Polecane posty

Gość Polak w Paryzu

Jestem od roku z ladna, wyksztalcona dziewczyna, Francuzka. Od tego czasu Polki przestaly mi sie podabac. Sa tanie, zbyt kolorowe i przasnie. Ich poczucie smaku i kultury jest prowincjonalne i dopiero sie rozwija. Trudno jest o tym mowic, jezeli sie nie doswiadczylo roznicy. To tak jak mowic, ze kuchnia polska jest dobra, jezeli sie nie poznalo innej...

Gość prawda prawda prawda
i mowie to jako kobieta - Polka. Ale sa tez fajne, gustownie wygladajace Polki z klasa. Jest ich malo bo generalnie dominuje trend bazarowo - solaryjno - tipsowy... To z biedy.

Gość Polak w Paryzu
Mamy znajomych Polakow i Rosja (miedzy innymi). Czasem jest troche wstyd jak sie dziewczyny odstawia. Albo jak zaczna dowcipkowac. Ale oczywiscie sa wyjatki. Mysle, ze Polki mogly byc troche bardziej krytyczne i zastanowic sie co to jest smak i kultura. Dlaczego uwazaja, ze Ukrainki albo Rosjaniki sa inne (czy sa naprawde?).

Gość gdzie konkretnie mieszkasz
w Paryżu, w jakiej dzielnicy?

Gość Polak w Paryzu
w 13 w okolicy Place d'Italie. Dlaczego pytasz? Mieszkasz w Paryzu?

pól roku w roku - 16

Gość s-kobra
a co masz do rosjanek?????

Gość Polak w Paryzu
16 - baux quariters. Personement je prefere l'ambience un peu plus populaire - le peuple francais a du charme. Jezeli chodzi o Rosjanki - bardzo je lubie. Mysle, ze sa bardziej "polskie" niz Polki.

Gość s-kobra
polskie niż polki?

Gość Polak w Paryzu
tak

Gość kucukbalu
To samo mozna by powiedzic o facetach polakach. Sama nie jestem z polakiem i nigdy nie bede..............

Gość s-kobra
to znaczy?

he, he - mój farncuski jest kiepski- a pomieszkuję tam, bo jestem w związku na odległość z ..Anglikiem, który pracuje w Paryżu :D Trochę skomplikowane. ale zgadzam się , tzn dla mnie 16 i 17 są najfajniejsze. A co do tematu, moja ulubiona Francuzka ubiera się jak z bazaru , a jest super babka! Ale fakt, zachowuje się nie jak z bazaru. Francuzi też bardzo fajnie wyglądają, ale dla mnie są zbyt mało zdecydowani.

W sumie się zgadzam, nawet jako kobieta:) Często zauważam, że Francuzki mają naturalnie to, co mnie przychodzi z pewnym wysiłkiem, żeby im dorównać... Ale wszystkiego człowiek się uczy, zresztą zauważyłam że Francuzi lubią Polki:) Mnie też nie podobaja sie Polacy-faceci:) Szukam sobie Francuza:)

dopiero teraz przeczytałam , co napisałam - 6 i 7 anie 16/17 :D Wygląd większości Francuzów jest super, ale jak jakoś nie umiem zachwycić się facetem, z którym nie mogę porządnie pogadać.

Gość Polak w Paryzu
Myslalem, ze moja wypowiedzia wywolam wiecej mieszanych reakcji. Chyba trafilem na refleksyjne interlokuturki. Jakosc bycia z druga osoba jest wypadkowa kultury osobistej, i rowniez kultury otoczenia. W kraju ,gdzie pewne podstawowe potrzeby byly zaspokojone juz od dluzszego czasu, przecietni ludzie mieli okazje zajmowac sie bardziej wysublimowanymi tematami.

Gość Polak w Paryzu
Prawda --- co to znaczy tipsowy?

wiesz, to co piszesz w równym stopniu dotyczy kobiet i mężczyzn w Polsce. Ale nie da się ukryć, że wpływ na to ma ogólnie "historia" i bieda od setek lat.

Nimfa - ja nawet nie znam ani jednego Polaka w Paryżu, mój język tam, to znienawidzony przez Francuzów angielski. I obiektywnie mówiąc z wyglądu Francuzi bardziej mi się podobają niż Anglicy, ale nie mają szans ze względu na język.

Gość Polak w Paryzu
Nimfa - je parle mieux que j'ecrie, pourtant tu parles de qua avec tes français? Moi je trouve que des français en Pologne sont parfois des vrais cons – ou bien ils se comportent come ca.

Gość Polak zakochany w Polce
To wspaniale ze jestes szczesliwy z Francuzka ale po co robisz przykrosc polskim dziewczynom? Ja jestem mezczyzna, Polakiem i uwazam ze nasze Panie sa wspaniale, piekne i (w sporej wiekszosci) inteligentne. Mysle ze zamiast na sile wynajdowac niedociagniecia polskich kobiet moglbys docenic to co jest w nich dobrego. Troche przypominasz mi moja kolezanke ktora dorwala sobie jakiegos anglika i teraz ciagle mowi ze polscy faceci to dno.Dziwni sa tacy ludzie jak wy.

Gość Polak w Paryzu
Jest trudno rozmawiac o rzeczach, ktorych sie nie zna. Tak ja przekonywac, ze muzyka powazna jest estetyczna - jesli ktos lubi przede wszystkim K. Krawczyka i innych. Tak ja z kuchnia: bylem kiedys z Polakami w restauracji i zamowilismy Foi Gras. A jedna dziewczyna mowi, ze podrobow nie je.

hej, muzyka klasyczna...ESTETYCZNA?? Pierwszy raz spotkałam się z takim określeniem muzyki klasycznej... słuchaj ja też nie jadam foie gras z powodów oczywistych , może ta dziewczyna też? Klasę człowieka nie określa to co je i ja się tłumaczy, tylko m.in to jak reaguje na wpadki innych Jak byś się czuł gdyby teraz ktos wyśmiewał Ciebie za "estetyczną" muzykę klasyczną?

nota bene ... foie gras JEST z podrobów ..

Gość Polak w Paryzu
Mysle, ze powiedzialbym ze jego estetyka jest inna. A foi gras jest o smaku - i dlaczego pasuje do niej bardziej Sauternes niz Meursault. Ale to jest zaawansowane. Sam tego nie wiedzialem, ale sie nauczylem. Masz racje, sloma mi z butow wystaje.

troszkę tak.....

Gość Polak w Paryzu
Jestes teraz w Polsce?

tak ..do 15 sierpnia