Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hhhssd

PRAWO JAZDY, EGZAMIN.

Polecane posty

Gość hhhssd

Czy ktos wie czy na egzaminie na prawo jazdy musze mnie wlaczone kierunkowskazy, gdy jezdze po placu? zalozmy, ze z rekawa musze przejechac na gorke i wymaga to skretu w ktoras tam strone, to co wlaczam kierunkowskazy czy nie?

Gość lubellaaaaaa
nie wiem. ale ja bym wlaczyla. w koncu ten palcyk to jak manewrwanie na parkigu a tam wlaczasz kierunkowskazy. tzn ja wlaczam.

Gość DianaH.
Nie musisz, ale mozesz :)

Gość hhhssd
No tak, ale w koncu na placu, swiatla mamy wylaczone, a na normalnym parkingu musza byc wlaczone. Ale pewnie masz racje, lepiej jednak wlaczyc "kierunki".

Gość facet z forum
myślę,że musisz mieć,bo teraz nie ma placu. jazda i wszystkie manewry są na mieście🖐️

Gość facet z forum
zresztą egzaminator musi widzieć co chcesz zrobić

Ja zdawałam w środe i musiałam włączać. I radze tak zrobić :) Powodzenia !!

Gość hhhssd
Facet, jak to nie ma placu :P Jest, jest !!

Gość hhhssd
Hanuś* i jak poszlo, rozumiem ze zdalas ?:) Za 1 razem?

Gość hhhssd
I ruszanie pod gorke jest jeszcze. :)

Gość zyczliwa rada ...
zgłupiałaś, kierunkowskazy służą wskazaniu innym kierowcom maenwru ktoy masz zamiar wykonać, na placu nie masz styczności z innymi uczestnikami ruchu zatem włączanie kieunkowskazu jest niecelowe, utrudni Ci koncentrację na właściwym wykonaniu manewru, radzę nie zawracać sobie tym głowy!!!

Gość madrzejszy facet ...
Na placu nie musisz uruchamiać kierunkowskazów ... dopiero, gdy wyjeżdżasz z niego musisz je uruchomić :)

Gość facet z forum
jak ja robiłem prawko,to plac był.wiem,że się później pozmieniało.w każdym razie kierunkowskaz trzeba włączać

Gość madrzejszy facet ...
Jejku !!! Nie wrpowadzaj dziewczyny w błąd tumanie !!! KIERUNKOWSKAZOW NA PLACU NIE WLACZAMY !!!

Gość facet z forum
to widocznie zależy od WORD-a, w którym robisz🖐️

Mam za sobą 5 egzaminów na prawko;].I moge Cię zapewnić że kierunkowskazu nie włączasz na placu! jedynie kiedy wyjeżdzasz na miasto!

Gość Panna Marianna
mnie instruktor zawsze opieprzal jak nie wlaczylam i mowil ze jakby to byl egzamin to bym przez to nie zdala.....

Gość anula i zdalas
w koncu?

Gość susel
witam ja egzamin mialam w marcu zdalam za 1 razem:)ja wlaczam kierunkowskazy i jak zauwazylam tam to kazdy wlacza bo potem jeszcze sie przyczepi.pamietaj o tym zeby wolno jechac na rekawie wtedy dasz rade ladnie wykrecic jak by auto ci zjeezdzalo na slupek:)

Gość susel
rekaw jest naprawde prosty jak jedziesz prosto.mi tak noga skakala na sprzegle ze az auto glosno chodzilo:D juz myslalam ze przez to niezdam:D niemoglam nogi opanowac;p wzielam przez egzaminem 2 tabletki uspakajace niewiem czy mi to pomoglo ale byc moze;p

Gość jak ja niedawno zdawałam
to miałam na placu właczone światła i jak już zaliczyłam łuk i miałam podjechać kawałek do miejsca z górką, to właczyłam kierunkowskaz, że skręcam, by tam się udać;)

Gość jak ja niedawno zdawałam
wszystko oczywiście działo się na placu. Mój instruktor mówił, że właściwie nie trzeba właczać świateł ani kirunków na egzaminie, na placu, ale ja właczyłam, zeby mieć komfort psychiczny ze sie ktos przypier... o brak zewnetrznego oświetlenia ;)

jak ja zdawalam prawko to trzeba bylo uzywac kierunkowskazow i miec wlaczone swiatla, bo inaczej oblewali. zdawalam z jakies 4 lata temu, wiec wszystko bylo na placu i musialam zaparkowac tylem rownolegle i wlaczylam kierunkowskazy, ale w pewnym momencie same sie wylaczyly i facet kazal mi jeszcze raz zaparkowac, tyle ze z kierunkowskazami. tak samo jak jedziesz gdzies po placu, chcesz zawrocic albo cos, musisz wlaczyc, bo to sygnalizuje zmiane kierunku, ktora chcesz wykonac. za wlaczenie migaczy nikt cie nie uwali, a za brak moze, ale nie musi...wszytsko zalezy od egzaminatora.

Gość kursantka od siódmych boleści
Dziś podobno nie ma takich wymagań, żeby właczac światła i kierunkowskazy stricte na placu manewrowym, ale na miescie OBOWIĄZKOWO! Możesz właczyć, ale nie musisz, chyba, ze egzaminator Cie o to poprosi.

Gość gosieńka89
trzeba włączać! mój wujek jest egazminatorem-włączajcie! u nas trzeba! plac to jakby parking, poza tym do "jeszcze mądrzejszy facet" i "dobrze radzę" => i kto tu kogo wprowadza w błąd! kierunkowskazy i oświeltenie zewnętrzne muszą na placu być włączane! jak to na placu nie masz styczności z innymi pojazdami? a inne osoby egzaminowane, L-ki, to co? gdy zdawałam egzamin, to właśnie przez niewłączony kierunkowskaz zderzyły się dwa autka na placu (chyba nie muszę mówić, że oba egzaminy oblały) nerwy robią swoje, ale bład ze strony kierowcy też był.

Gość kursantka od siedmiu boleści
To dlaczego mój instruktor zawsze na placu każe mi wyłączać światła i jak pytam, czy sygnalizowac manewry kierunkowskazami, to mówi, ze nie ma takiej potrzeby??!!!! 😡 Pytałam, czy na egzaminie musze miec właczone światła, mimo ze teraz na kursie wyłączam, a on powiedział, że nie muszę, bo to nie jest bład, chyba, ze egzaminator poprosi o właczenie:-O To jak to wreszcie jest???

Nam powiedział egzaminator na początku, żeby nie włączac swiateł i kierunkowskazów na placu, zdawałam 3 miesiące temu, we Wrocławiu

Gość gosieńka89
u nas wymagają:) jak to mówią: "co kraj to obyczaj" więc... mi naplacu też zawsze kazywał wyłączać, ale to chyba tylko przez oszczędność (szybsze zużywanie akumulatora czy coś:) ) ale zawsze podkreślał, że na placu używać, używać i używać! nawet przy wyjeździe z "miejsca parkingowego" na plac właściwy :)