Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malalalalalala

Mam prawie 18lat i chce mieć już dziecko czy to źle??

Polecane posty

Gość malalalalalala

Przede mną maturka a ja juz myśle ze chce po szkole założyć rodzine?? Czy jestem jakaś nie normalna?? Tzn. Mam dwie sprawy chciałabym po szkole isc na wybrany zawod czyli na studium popracować rok moze wiecej na zarobienie kasy na wesele i poxniej na dom a z drugiej strony chciałabym miec juz po szkole miec rodzinke.......... I nie wiem czy ze mna jest coś nie tak?? hmm...

a Ty dziecko kochane myślisz że sama w rok uzbierasz na ślub, a potem dom? policz ile w to się kasy ładuje że już o dziecku nie wspomnę........

Typowa adresatka pomocy społeczńej. Niepraacowac tylko siedziec z dzieckiem w domu i zasiłki brac;/ Zero ambicji.

Gość malalalalalala
Oczywiście że nie sama tylko z chłopakiem

Gość malalalalalala
Do Miarka>>>nie rozumiesz o co chodzi wiec sie nie wypowiadaj !!!!! P.s.czytaj ze zrozumieniem a nie tylko czytaj........... Oczywiscie wiem ze to trodne bo to sie łatwo mowi ale ja tak czuje i tak...........Nie mowi ze na bank to zrobie bo to pestka tylko ze tak bym chciala.....

czy żle sama odpowiedz na to pytanie mając 18 l,at nie wyszalałś sie jeszcze nie zobaczyłaś co tak naprwde chcesz i czego od życia oczekujesz a uwierz mi że tak łatwo to sie nie zarabia by sobie kupić DOM i td

Co w tym nienormalnego? Kazdy zyje jak chce:) jesli chcesz juz miec dziecko i partner tez chce,to nic nie stoi na przeszkodzie.Nie kazdy musi skonczyc studia i zrobic doktorat,dla niektorych rodzina jest o wiele wazniejsza i chca ja miec jak najwczesniej.Zreszta mozna sobie zrobic taka przerwe po szkole,urodzic, a potem isc na studia.

Co w tym nienormalnego? Kazdy zyje jak chce:) jesli chcesz juz miec dziecko i partner tez chce,to nic nie stoi na przeszkodzie.Nie kazdy musi skonczyc studia i zrobic doktorat,dla niektorych rodzina jest o wiele wazniejsza i chca ja miec jak najwczesniej.Zreszta mozna sobie zrobic taka przerwe po szkole,urodzic, a potem isc na studia.

Gość gosia_13
ja tez odkad pamietam chcialam miec malenstwo, byc mama ... i z facetem sie nie zabezpieczalismy(od kiedy skonczylam 18) ... poprostu zdalismy sie na LOS, ktory byl laskawy (6 lat bez antykoncepcji i bez wpadki-czasem nawet myslalam ze jest cos nie tak) I suma sumarum tak sie fajnie poukladalo - od czerwca zamieszkalimy razem, w grudniu byl slub, a w styczniu zaszlam w ciaze ... i juz za 10 tyg nasza Corenka bedzie z nami na swiecie ...

Nie kazdy lubi \"szalec\",nie kazdy lubi lazic na dyskoteki. Ja nigdy za tym nie przepadalam.Moje dziecko wcale nie jest przeszkoda do spotkan towarzyskich czy wyjazdow.Urodzilam Michalinę wczesnie,ale za nic bym nie zamienila takiego zycia,jakie prowadze, za wszytskie podroze i dyskoteki swiata:P

Gość gosia_13
Colliee to co napisalas jest fajne :) i szczerze Ci gratuluje ...

czy dyskoteki to wszytko co można robić jka chce sie wyszaleć --NIE ja tez chciałam mieć dziecko zaraz po liceum ale wiedzialm że nie czas i ze jeszcze coś w życiu na mnie czeka ( wtedy byłam w długim zwiazku i sie rozpadło bo zaczełam prace w innnym miesćie ) szybko poznałam faceta ( męża ) i jestm najszcześliwsza kobietą na świecie terraz czekamy na naszego synka

Gość malalalalalala
Ja od kad mam chłopaka to nie chodze prawie wcale na dyskoteki byłam z nim moze dwa razy na poczatku (w tamtym roku:))) Ja z jednej strony bym juz chciała i moj luby tez ale z drugiej strony to fakt mogłabym jeszcze poczekac ale nie wiem czy wytrzymam:) Chcemy sie zareczyc z lubym za pol roku (ale oczywiscie nie zeniac sie tylko zareczyć) Poprosty nie chce byc strana mama bo akurat ja z moja mama sie dobrze dogadujemy i nie jest stara bo tez młodo mnie urodziłą(ale nie wpadła-wiem bo to obliczyłam:) ) urodziła mnie 1.5 roku po ślubie i jest jak moja kumpela a nie ktore dziewczyny w moim wieku to maja mamy jak ja babcie:( i ja chce tak jak mama no ale wiadomo czasy sie trooche zmieniły......

musicie sami usiąśc i porozmawiać o tym czy was bedzie na takiego szkraba stać czy jesteście odpowiedzialni sami za siebie i czy kwestie finansowe są wmiare ustabilizowane

Gość też nie wiem
bardzo chciała bym być w ciąży. Wiem, że jestem jeszcze za młoda (mam 18lat) i cały czas biore tabletki. Mimo wszystko cały czas myśle o tym, że chce być w ciąży i mieć dziecko. Wiem, wiem dziwna jestem. Zaraz wszystkie ,,starsze" mnie tu zjada, ale ja tak naprawde czuje.

Ja też chcialam miec dziecko wczesnie:)I teraz mam 20 lat i 4-miesieczna corke:)Studiuję zaocznie.

Gość myszołoww
"sama kupiłam mieszkanie i auto" hahahhahah chyba dzieki zusowi który płaci za twoje ponad pólroczne oszustwa mycha

Gość ona270
nie krzywdz dziecka najłatwiej jest urodzic trudniej zapewnic godne utrzymanie. zdecydowanie odradzam

Gość myszołoww
colii znalazła sie wszysstkowiedzaca o zyciu matki bo jest matka od 4 miesiescy pozyjemy zobaczymy co ty mozesz wiedziec o macierzynstwie po 4 miechach?

Godne utrzymanie...No tak,najlepiej czekac z dzieckiem do czterdziestki i urodzic chore, zeby moc mu zapewnic \"godne utrzymanie\".Ludzie! Dla dziecka wazna jest milosc,nie pieniadze! Co to dla niego za roznica,czy bedzie mialo wozek za 1000 zl,czy za 100?

coie dzieckodrogie,samą mlosc dziecka nienakramisz,ja pierdziele co zapierdielasz do opieki spolecznej bo kasiore buahaha

Gość też nie wiem
nie uważacie, że niektóre 18-stolatki mogą być poważniejsze i bardziej odpowiedzialne od niektórych 20-kilkulatek? Zależy to od człowieka nie od wieku. Mam dwie koleżanki które już są matkami i wydaje mi się, że te dzieci nie mogły by mieć lepszych matek!

A co to ma do rzeczy? Napisalam,zebys sie odczepil,bo to dosc chamsko brzmialo,co napisales:O Poza tym cos juz wiem o macierzynstwie;)

Gość mam te same odczucia
zapracowac na slub i dom w 2 lata???0_O powodzenia:O

Gość myszołoww
colie miedzy 20 a 40 jest 20 lat na rodzenie! zauwazyłas ?????????????? wpadłas z piewrszym lepszym i wmawiasz sobie ze tak miało byc? hahahahahah

A co to ma do rzeczy? Napisalam,zebys sie odczepil,bo to dosc chamsko brzmialo,co napisales:O Poza tym cos juz wiem o macierzynstwie;)