Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kaczuchowata

wlasnie sie dowiedzialam ze jestem w ciazy !!to b zly moment nie wiem co robic

Polecane posty

mam faceta z ktorym kocham sie ponad zycie , ale nasza sytuacja nie jest stabilna mieszkamy w Norwegii , ale oboje nie mamy stalej pracy, wynajmujemy mieszkanie, zyjemy tempem szybkim i zwariowanym, nawet jak myslelismy miec psa to stwierdzilismy ze sie zameczy z nami dziecko to straszna odowiedzialnosc ja jestem dopiero na 3 roku studiow , nie mam wyksztalecenia, poza tym nie chce go wychowywac w obcym kraju, bez rodziny pomozcie

Gość wysokie drzewo i sznur

Gość wujciodobrarada
Jak rozkladalas nogi to nie myslalas czy twoja sytuacja jest wystarczająco stabilna na dziecko, nie?

Gość xxxxxxx1234567
Nie martw sie!! Ja mialam podobna sytuacje,tyle ze w Niemczech. Bylismy tu sami,pracowal tylko moj maz, dorywczo. Teraz mam juz 2 synkow i dajemy sobie rade. Glowa do gory i wierz w siebie!!!

jak Ci mamy pomóc? wziąśc na wychowanie? polecić dobre tabletki wczesnoporonne czy sprowadzić Twoją rodzinę do Norwegii?

Gość a jak ci pomoc ...
Zastrzelic bociana, który przyleci za 9 miesiecyc czy co ?

Gość xxxxxxx1234567
Mielismy trudne chwile ale niczego naszym dzieciom nie brakuje. teraz pora na mnie i wlasnie wybieram sie do pracy bo maluszki poszly do przedszkola.

Gość mam faceta z którym kocham
się ponad życie Hahaha, to było czasem z tym kochaniem się przystopować. A czy poza tym łączy was jakieś uczucie?

powiem Ci jdno przynajmniej w krajach skandynawskich jest niezła opieka socjalna i polityka prorodzinna, adekwatniew Polsce, szkoda ze moj B ze Szwecji zjechał tez bym tam najchetniej urodziła, dacie radę, nie mozesz sie juz nad soba rozczulać:) powodzenia

Gość no ciekawe
Ojej, no nie bądźcie takie nerwowe :-) Kobieta się chciała troszkę pożalić, bo ma problem :-)

To pierwszy szok zobaczysz wrac z rosnącym brzuszkiem ...przyjdzie miłośc i chec zmiany zycia dla skarbka małego pomysl , że to czastka Was owoc waszej miłości przy dziecku tezmozna poszalec to nie koniec swiata imprezowego;) podrpośnie odchowacie i bedziecie młodymi rodzicami którzy majączas na zabawe ...kino itp. opieka socjalna ...zapewni ze nie bedziesz miałą problemow finansowych :) głowa do góry! teraz to tylko tak czarno wygląda! z czasem się rozjasni a za kilka lat bedzie tak kolorowo ,że nie bedziesz pamietała ze miałas takie mysli :)

Gość moja rada jest taka ....
sprzedaj dziecko ... wtedy ustabilizujesz swoja sytuację i zrobisz sobie następne

Po pierwsze: nie panikowac! Po drugie: niech sie facet postara o stala prace ! (i ty tez jesli mozesz chociaz na pare miesiecy) jesli chcecie zostac w Norwegii. Jesli, ktores z was bedzie mialo legalna prace przez 6 z ostatnich 10 miesiecy przed porodem, to mozecie sie starac o zasilek na dziecko. Jest to jednorazowa kwota (rozlozona w czasie) jesli ty bedziesz bezrobotna, lub stala kwota przez okres ok. 9 miesiecy urlopu maciezynskiego naliczana przez norweski zus (NAV) jesli ty bedziesz przez te 6 z 10 miesiecy pracowac legalnie przynajmniej na pol etatu. Po trzecie: mozesz wrocic do Polski i miec wsparcie w rodzinie, a facet niech w tym czasie tyra w Norwegii i do ciebie dojedzie przed porodem. Zawsze jest jakies rozwiazanie. Powodzenia.

nam tez sie szybkie zycie skonczylo jak zaszlam w ciaze. teraz jest spokojniejsze i berdziej szczesliwe plus mamy cel w zyciu. tak jak Ty jestem w lepszej sytuacji niz dziewczyny w polsce. Moge rodzic tu w Anglii, moge w Polsce. Najwazniejsze ze jestescie razem. zobaczysz bedzie fajnie

Gość nie wytrzymam ze smiechu
dlaczego jestes w lepszej sytuacji??

Gość nie wytrzymam ze smiechu
tak jak Ty jestem w lepszej sytuacji niz dziewczyny w polsce. Moge rodzic tu w Anglii, moge w Polsce. ????????????????????????????????? nie maja stałej pracy własnego mieszkania ona bez wykształcenia w obcym kraju to jest ta "lepsza sytuacja" karinella odłoz pare funtów idz do psychiatry

a ta mnie atakuje gdzie moze. penie ze jest w lepszej sytuacji. Bedzie chciala zostanie tam , bedzie chciala przyjedzie sobie do rodziny do Polski/. Nie musze odkladac pieniedzy, bo jestem dyplomowanym psychologiem. I jak juz pisalam na innym topiku zrob cos z ta swoja frustracja

Gość hahahahha
typowe polaczki - dzieci to sobie umieja narobic z wielkiej miłosci a potem tylko łapy po pieniądze socjalne wyciągac. Oczywiscie ze tam ma lepiej niz w Polsce, bo tu tak wysokich kwot sie daje

To już Scarlett O\'Hara kiedyś powiedziała : 3 rzeczy nigdy nie zdarzają się w porę - śmierć, podatki i rodzenie dzieci :D:D:D nie wiedziałaś?