Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość panczurka

Do dziewczyn słuchających muzyki rockowej

Polecane posty

Gość panczurka
Albinoska - dzięki, Scorpionsów przemyślę :D Scooby - może prześlesz mi fotkę, co? Ja dopiero do kwiaciarni i do fryzjera się wybieram, to może coś podpatrzę? Jeśli nie to oczywiście uszanuję Twoją prywatność, ale jeśli miałabyś ochotę podzielić się pięknymi fotkami to podaję adres: justol@tlen.pl Oczywiście jeśli nie, to się nie obrażę :)

Gość nicktaki
Jeszcze się wtrącę w dyskusję przed snem :P Nie bardzo rozumiem czemu dopasowywać piosenkę na pierwszy taniec do gustów gości? Przecież nie będzie leciała zapętlona do końca wesela. Zawsze mi się wydawało, że pierwszy taniec jest DLA MŁODYCH, to im ma się dobrze kojarzyć itp. Dopiero potem puszcza się piosenki z dedykacjami ("tańcz glupia tańcz dla eks-dziewczyny pana młodego" itp ;)) A wracając do tematu - podobno sporo par wybiera "nothing else matters" Metalliki - fajne tylko cholernie długie :/

Gość panczurka
Nicktaki - dokładnie. To po co my w ogóle jesteśmy potrzebni, skoro wszystko jest dla gości i pod gości prawda? Nawet prawa do pierwszej piosenki nam odmawiają! My też myśleliśmy o Metallice, ale jak dla mnie to też za długie. Ja bym chciała taki 3 min utwór, co zanim się zacznie to już się kończy... A jaki utwór Stewarda wybraliście?

Gość nicktaki
"Have I told You lately that I love You" - narzeczony mi to czasem śpiewa okropnie fałszując więc mam sentyment ;) Niestety wokalista (też, hehe) nie umie tego zaśpiewać i chce nas namówić na jakiś polski utwór ("bo podkład do pierwszego tańca odtwarzany z płyty kiepsko wypadnie"), ma rację ale kompletnie nie wiemy co wybrać... więc pozostaniemy przy Stewardzie. A na Wielką Miłość i Windę mamy uczulenie... A co do "wesel dla gości" - szczerze mówiąc jakby się nie starać zawsze coś będzie źle ;)

Gość zunia
ehehe dobry problem;) jak pogodzić wesele z miłością do muzyki rockowej....... no właśnie!!! ja polecam dżem "tylko ty" jest to jedyny i szczery kawałek o miłości jaki słyszałam:) warto mieć choć pierwszą piosenkę znaczącą coś więcej! tekst super i nie musisz być wirtuozem tańca bo muza poniesie cię sama heh http://gaga16.wrzuta.pl/audio/ArFbzkoypb/dzem_-_tylko_ja_i_ty

Gość panczurka
Mój zespół gra na pierwszy taniec Stewarda 'When I need you', ale ta piosenka jest taka nuuuuuuuuudna. Kurcze zmatwiłaś mnie tym, że nie można puszczać z płyty :( Mój Paweł woli weselsze kawałki, więc zastanawiamy się nad 'Beautiful day' U2 (choć nie jest o miłości) albo nas Soyką 'Love is crazy' - takie trochę 'ruchliwsze' kawałki. No ale teraz to juz sama nie wiem, czy się w to pakować...

Gość nicktaki
Zunia - fajne, wrzucę sobie w weselną play-listę ;)

Gość zunia
panczurka nie wierz że się nie puszcza pierwszej piosenki z płyty!!!!!!!! duzo osób to robi bo niestety zespoły nie zawsze umieją wykonać dany utwór a jak potrafią to nie zawsze jest to udana wersja;) a chyba lepiej dokładnie wiedzieć jak idzie kawałek do którego będziecie tańczyć solo żeby nie było niespodzianki na weselu:P

Gość nicktaki
Zasadniczo wszystko można... Skoro mój wokalista nalega to może ma zamiar kręcić się z mikrofonem wokoło nas i budować reumatyczny nastrój ku uciesze gawiedzi? Ja dziękuję za takie atrakcje... A gdyby tak puścić Stewarda z playbacku...? ;) Dj syty i młodzi cali...

Gość panczurka
Dzięki zunia za pocieszenie. Uffff!!! Moja wyobraźnia nie sięga nawet tak daleko, żeby ujrzeć i usłyszeć w myślach mojego 'wokalistę' próbującego zaśpiewać u2...

nie rozumiem czym sie przejmujesz? macie jakas \"swoja\" piosenke>>jesli tak to jazda:) ja na swoim slubie tanczylam pierwszy taniec do piosenki z Ally McBeal \"i only wanna be with U\" - bo byla nasza:) poleciala z plyty i nie bylo wtop. co to za gadanie, ze pierwszy taniec pod gosci i ze musi go grac orkiestra?? brrr.... powodzenia zycze;P i polamania nóg:)

Gość zunia
kolejna zajebista piosenka dżemu na ślub to "Chcę ci coś opowiedzieć"!!!!!!!!!!!!!!!! to moja piosenka:):):) mój misiu mi to czasem nuci w łóżeczku przed snem - taki sposób niebanalny żeby powiedzieć mi że mnie kocha - więc mam spory sentyment do tego kawałku;) a oto link: http://cdnn.wrzuta.pl/audio/6Bu2gggAb5/dzem_-_chce_ci_cos_opowiedziec

Gość O to będziesz miała orkiestrę
?? Ile zapłaciłaś? I czy będzie t pełny skład filharmoniczny czy tylko skład zmniejszony?

ja miałam na szczęście fajną orkiestrę, której nieobce były rockowe kawałki :-), choć oczywiście musiało być trochę typowo weselnych hitów ;-), jeśli chodzi o zdjęcia postaram się coś wysłać, domyślam się, ze będziesz miała sukienkę w kolorze ecru.. ja miałam białą, bo w kremowym i beżowym nie jest mi do twarzy, bukiet był z białych i fioletowych kwiatów ze srebrnymi dodatkami, makijaż w odcieniach liliowo-szarych

Gość panczurka
Czarna-anko a kto wykonuje ten utwór? Samantha Fox? Bardzo lubimy oboje ten serial, więc może będzie to dobry pomysł. Hmmm...

Gość panczurka
Ten utwór z Ally jednak trochę za dynamiczny. Szkoda. Scooby nie martw się - ja nie mam nic do bieli. Jeśli było Ci do twarzy i czułaś się dobrze, to już osiągnęłaś sukces! Mnie pasują tylko ciepłe kolory. A fiolet, zwłaszcza taki wrzosowy i biskupi bardzo mi się podoba :) Będę czekała niecierpliwie na zdjęcia :D

ja też nie mam nic do bieli ;-), ale marzyłam o sukni ecru, niestety, jak przymierzyłam to zmieniłam zdanie, a jeśli chodzi o samopoczucie to przez jakiś czas czułam się w tej sukni nieswojo, trudno mi było się swobodnie poruszać, bo nie wychodzę z dżinsów, hehe, ale dałam radę!

Gość Inglott
Ja będe miała Kostka- to jedna z naszych ulubionych piosenek miłosnych. Na mysl przychodza mi jeszcze: Manaam - Kocham Cie kochanie moje Ziyo - Magiczne słowa Sting - When we dance, Fields of gold Peter Gabriel Book of love, In your eyes Vaya Con Dios What's a woman withot man Bob Marley Is this love Na ostatnim weselu znajomi tańczyli do "Nothing else matters" w wersji z orkiestrą.

Gość juz to przerabiałam
november rain odpada z prostego powodu - która normalna kobieta chciałaby tańczyć do piosenki, której teledysk opowiada o śmierci panny młodej :o większość kawałków rockowych jest trochę za szybka na 1 taniec, a na walca angielskiego się wogóle nie nadają, bo rytm nie ten. więc albo będziecie tańczyć arytmicznie albo poszukajcie co innego

Gość panczurka
Do Inglott - ta piosenka Maanamu jest swietna, ale ma trochę nie pasujący tekst ('kocham Cię kochanie moje, te ROZSTANIA i POWROTY'), a Bob też mi wczoraj przyszedł na myśl, ale chyba trudno tańczyć reggae w parze... Ale dziś ćwiczymy taniec (taaa, już to widzę...), więc zobaczymy - może się mylę. A co myślicie o tej piosence?: http://pl.youtube.com/watch?v=lU3WvnvrtFA I co lepsze (bądź gorsze...) ten ostatni utwór jest też w repertuarze mojej kapeli weselnej.

Panczurka - a masz może jakiś spis utworów granych przez Twoją kapelę? Mogłabyś mi podesłać na maila? Nadal szukam inspiracji :)

Gość panczurka
Hej nicktaki! Mam spis, ale niestety nie w wersji elektronicznej (a utworów jest tu blisko 150). Niestety nie mam skanera :( Jak chcesz to jak wrócę (idę teraz do kwiaciarni) przepiszę Ci na maila ciekawsze utwory z tej listy. A Ty będziesz miała jednak zespół czy DJ'a?

Byłoby super, dzięki :) Mam dwa w jednym czyli dj'a + wokalistę (i być może wokalistkę, nie mogę się dogadać z menegerem). BTW pokazałam mu moją zmodyfikowaną playlistę w wersji demo i stwierdził, cytuję: "myślałem, że będzie gorzej" ;)

Gość panczurka
Hehe mówisz, że tak Cię ocenił twój dj? Widać wcześniej przygotowałaś go na najgorsze i mile się zaskoczył. A to ta lista, którą kiedyś tu pokazywałaś, tak? Też bym się pobawiła do takich kawałków, no ale bym teścia z zawałem z sali wynosiła... Już prawie dostał ataku, jak dowiedział się, że na wejście i oczepiny będą Gwiezdne Wojny. Na razie nie powiedziałam mu też, że nie będzie 'Cudownych rodziców mam' tylko The Cranberries. Boję się, że znowu dostanie pikawy :( Moja lista poszła. Może wydawać Ci się krótka, ale facet kazał mi wybrać tak koło 75 utworów, więc wybrałam tylko o 5 mniej. Wątpię, aby stanowiła ona inspirację, ale przynajmniej zmobilizowałaś mnie do spisania w końcu tych kawałków (w śr. idziemy z nią do zespołu). U mnie będzie saksofonista i odgrywam z nim taką małą scenkę na środku parkietu - ciekawe jak to wyjdzie. Wogóle już stres mnie zaczyna powoli zżerać :( Chciałabym być już po...

z zainteresowaniem sledze ten topik i moze sie wypowiem, bo sama slucham glownie metalu. a na type o negative bylam w tym roku na wacken open air i wokalista byl pijany jak bela, mieszal teksty a na koniec sie pieknie wypierdolil na scenie. http://www.youtube.com/watch?v=l8XHnKSfjTs polecam to. fantastyczny teskt i jest lekko rockowa. http://www.youtube.com/watch?v=yIdZ-rRnUkg&mode=related&search= leonad cohen - dance me to he end of love sam tytul mowi wiele i melodia nadaje sie pod jakis fajny klasyczny taniec z bardziej rockowych http://www.youtube.com/watch?v=AVUpIdkCPyI doro - fur immer albo undying thej samej wokalistki ale nie znalazlam http://www.youtube.com/watch?v=43ip_yEHs1w albo W.A.S.P. - Sleeping In The Fire jedna z moich ulubionych piosenek. i chyba sama chcialabym miec ja na weselu. ponizej kawalek tekstu. mam nadzieje, ze pomoglam. Touch, touch in the flame\'s desire Feeling the pain\'s denial And your finger\'s in the fire Look, look in the candle light See in the flame of life And my spell our lie Taste the love The Lucifer\'s magic that makes you numb The passion and all the pain are one You\'re sleeping in the fire z polskich moze jeszcze byc jedna piosenka myslovitz - chcialbym umrzec przy tobie; nie jestem pewna tytulu ale bardzo mi sie podoba.

Kiszka, siedzę w pracy i nie mogę posłuchać. Panczurka - dzięki, zaraz zajrzę :] Na pierwsze spotkanie menager przyszedł nastawiony na klasyczną weselną muzykę, zobaczył dziewcze w czerń odziane, twardo mówiące, że nie chce disco polo na swoim weselu i raczej sam skojarzył fakty :) Tak, to ta lista ale sporo się na niej zmieniło, doszły jakieś rock\'n\'rolle i starocie. Zresztą mój przyszły teść słucha zespołów pokroju Nightwisha, ojciec starego rocka, znajomi bywają na koncertach... I przecież wszystko można zmienić na poczekaniu. O kurcze, scenka, brzmi złowieszczo... Macie odwagę ;)

Gość panczurka
Zazdroszczę teścia, ojca i rodziny. Moi teściowie za szczyt muzycznego rozwoju uważają M. Rodowicz, Krawczyka i Wodeckiego. Moi rodzice już trochę lepiej, bo słuchają bluesa. A osób słuchających podobnej do nas muzyki bedzie na weselu: my (2) + koledzy z zespołu (2) + mój kuzyn (1)+ przyjaciel (1) = 6 :( Lady in red - dzięki, napracowałaś się bardzo. Przesłucham wszystko później z moim facetem... A co do ToN - na Woodstocku wokalista sączył wino podczas wystepu, ale nie był wstawiony. Ten jego głos to daje ciarki na plecach. Naprawdę było tak... mistycznie.

Gość olalala la
T-Love I love you. takie troche glupawe, ale zlamie pompatyczna atmosfere. a z drugiej - wspomniany juz Leonar Cohen z Dance me till the end of love - absolutnie fenomenalna piosenka, bardzo klimatyczna i do tego nie za dluga. aha - i niech nie gadaja, ze sie nie da z playbaku! co ma sie nie dac! zawsze sie da i to na pewno lepsze niz wycie wokalisty... i swoja droga - ciekawam sukienki :)

Gość panczurka
Lady in red --> ta ostatnia piosenka jest zajebista (turtles - so happy together)! Taka rytmiczna i wesoła! Pasuje do mnie i mojego Pawła jak ulał! Tylko moim zdaniem fajnie byłoby zatańczyć do tego coś a'la tango, a ja nie umiem tańczyć! Bleeeee, nie chciało się uczyć, to ma się za swoje! Nicktaki --> mam nadzieję, że szczerze oceniłaś moją listę :) Jeśli tak, to bardzo podniosłaś mnie na duchu :D Wiadomo, że są tam słabsze punkty, ale coś dla babuszek i ciotek też musi być :P A ta scenka to będzie raczej nic w porównaniu z 'występem' w kościele :/