Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

maruda123

jak mieć śliczne naturalnie wyglądające pazurki?

Polecane posty

Chciałabym zrobić sobie ładne pazurki ale szczerze mówiąc przerażają mnie te okropne grube i długie szpony. Powiedzcie mi czy jest możliwość nałożyc tylko 1 warstwe zelu czy tam akrylu(nie wiem co lepsze??)żeby pazurki wyglądały naprawe na naturalne, chcę zeby pazurki wystawały lekko za opuszki - czyli króciutkie.Czy bedą za delikatne? Co mogłybyście mi doradzić?A może ktoś ma tylko jedną warstwę i mógłby przesłać jakieś zdjęcia jak to wygląda?

nie niszcz paznokci żelem. wystarczy jakaś dobra odzywka z jedwabiem, która ma kolor mleczny i pazurku nawet krótkie wyglądaja ślicznie i zdrowo

polecam nail tek. po kilku miesicach stosowania mam paznokcie jak tipsy :)

tipsom mowie stanowczo nie. schodza dwa miesiace, a ostatni raz upadlam na reke i wybilam sobie palec, bo takie twarde. zahodowalam sobie swoje, maluje odzywka z utwardzaczem i sa ladne

ale z moimi nie jest tak prosto. Używałam naprawde wiele odżywek.Pozatym przez długi czas obgryzałam je, czasem zresztą też mi się zdarza. Moje pazurki mają niedojrz ze rowki wzdłóż to jeszcze w poprzek, wyglądają naprawde okropnie, do tego łamliwe i strasznie delikatne.

Gość no tak*
ja tez chce miec fajne pazurki ale bez zadnego tipsowania i zelowania-na topie sa krotkie i koniecznie naturalne paznokcie.Moje pazury sa prawie do polowy plytki rozdwojone,wczoraj pomalowalam sobie aktywnym utwardzaczem Killys bo mojej kumpeli pomogl-zobaczymy przygladam sie im co jakis czas moze nawet do przesady,ale w koncu paznokcie to wizytowka kobiety.Zamierzam tez kupic sobie ta odzywke ktora skleja rozdwojone paznokcie Sally Hansen ale to juz wiekszy wydatek,jesli mozecie cos napisac o tej odzywce to byloby fajnie🌼

ja używałam różnych odżywek Sally Hansen i szczerze mówiąc nie widziałam zadnej różnicy między odżywkami np. Inglota czy innych

oprócz odzywek zewnętrznych na poznokcie dobrze jest również odżywki od wewnętrz .. dobre są np: tabletki drożdżowe, lub poprostu iść do apteki i poprosić o coś na paznokcie od wewnątrz.

Gość gjhkll
Na wzmocnienie paznokci najlepsza jest Skrzypovita-to od wewnątrz,a najlepszą odżywką jest napar z kopru.efekty widać po dwóch tygodniach.A na nierówności płytki jest polerka :) Zadbane,gładkie naturalne paznokcie wyglądają lepiej niż akrylowe czy nawet żelowe szpony

Gość gjhkll
To jak masz aż takie to może to być oznaką jakichś problemów zdrowotnych.Może powinnaś iść do lekarza

Gość nie rob sztucznych
kup preparat ze skrzypu polnego z minerałami(polecam gardena koszt 14zl 100tabl) i jedz regularnie, ja chyba z poczatku bralam po dwie;p dodatkowo jakas odzywka i tyle! naprawde sama nie wierzylam mialam okropne paznokcie a teraz mimo non stop mycia naczyn itd mam caly zcas lade i sie nie rozdwajają. ano i zadbaj o dobry pilniczek niemetalowy:) sztuczne paznokcie są ble i są wstrętne i niehigieniczne okropnie, pracy przy spożywce już byś nie dostała!

Gość ta co też tak ma
jeśli obgryzałaś pazurki i masz słabe to tymbardziej nie radzę robić sztucznych. Ja miałam wylane tylko żelem. Faktycznie wygladały ślicznie, zupełnie jak zdrowe naturalne paznokcie tylko że bardzo szybko żel miejscami odpękiwał. Dowiedziałam się, ze jak jest słaba płytka (moja akurat strasznie się rozdwaja) to nawet żel czy akryl nie będzie się dobrze trzymała. Gdyby nie robiły mi się pęcherzyki i by miejscowo nie pękał to napewno nadal bym go nosiła. Możesz sprobować. POlecam żel na paznokieć, bez tipsów, brokacików i inyych ozdóbek paskudek. Jeśli zacznie Ci odpryskiwać to wystarczy powoli, delikatnie spiłować (w żadnym wypadku nie odrywać czy zdejmować) żel i znów będziesz miała swoje. Ja miałam nakładany żel kilka razy i naprawdę stan paznokci mi się ni pogorszył. Zaznaczam jednak, że bardzo dokładnie go spiłowałam tak żeby nei uszkodzić płytki.

Gość ta co też tak ma
e tam co do pracy w sklpach spożywczych to akurat dziewczyny w ekskluzywnej cukierni obok mojego biura maja takie szpony, że ledwo na kasie wybijają :)

Pij tez wapno;) rob kapiel w cieplym oleju;) regularnie ie piluj skracaj itp smaruj sobie skorki i paznokcie mascia z wit A kup sobie wlansie jakis preparat ze skrzypu polnego ;) po miesiacu na pewno beda wygladaly juz zupelnie inaczej;) a moze faktycznie idz do dermatolow\\ga czy kogos i sie poradz;)

Gość majkuś
by paznokcie pięknie naturalnie wyglądały musisz je odżywić od środka. Czyste, zadbane ręce są w pierwszej kolejności widziane, a dopiero później paznokcie. Jeżeli masz z nimi problemy, wcieraj maść witaminową, maluj odżywką i powoli czekaj na efekty.

Gość jmgtmegdfm
po pierwsze nie da sie zrobic jednej warstwy zelu,po drugie ja mam kosmetyczke ktora super zaklada paznokcie,nie sa grube..jest to mistrzyni europy i naprawde warto ja polecic