Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Konwalijka.

Niedługo studniówka mnie nie stać żeby iść.Pewnie będą się śmiać ..

Polecane posty

Bo wielu ludziom brak zrozumienia dla innych.Ja pochodzę z ubogiego domu.. W klasie mam wiele osób, które są nietolerancyjne i wiem, że będą kpić ze mnie.Pewnie powiedzą, że nie mam chłopaka i dlatego nie idę, albo że jakaś odizolowana jestem. Nie zrozumieją problemu finansowego, większość klasy jest dosyć zamożna. Co robić? Czy nie będę wystawiona na pośmiewisko, czy może pójscie na studniowkę to nie obowiązek? Najwyżej zniosę te zaczepki i drwiny, bo już 3 klasa.. co mi doradzicie kochani? :(

Gość anonimowa-oooonaaaaa
wiesz miałam ten sam problem... i wiesz co? nie poszłam... ja mówiłam prawdę, że nie mam kasy, ale nie uwierzyli ale trudno...

Ja poszłam na siłe, zmuszona przez rodziców, bo przecież nie isc nie wypada. I wspominam ją koszmarnie. Nie przejmuj sie, to nie jest niczyja sprawa czy pojdziesz czy nie, z reszta studniowki to juz przezytek 🖐️

Gość mlodaaaaaaaaaaaaa
hmmm no coz ja jestem co prawda rok mlodsza i tez kasy na studniowek pewnie nie bedzie ale teraz zeby jechac na wakacje zarobilam sobie sama okolo 400 zl za w sumie 9 dni pracy jako hostessa wiec zamiast uzalac sie i siedziec na tylku idz do pracy weekendy zwlaszcza przed swietami i sama zarob chociaz troche!

Gość .... ....
nie przejmuj sie nimi jesli nie chcesz isc to nie idz, jak chcesz to pojdz mozna kupic sukienke i buty na wyprzedazy poszukaj

Gość mlodaaaaaaaaaaaaa
kowal dokladnie

Milej wspominam półmetek,bawilismy się we własnym gronie z koleżankami z klasy a na studniówkę niektóre dziewczyny zaprosiły facetów którzy nie potrafili się zachować i szukali guza

Dzięki Anonimowa onaa i Ashley. mówicie, że nie ma się co przejmować prawda? Właśnie. Nikomu nic do tego czy ja idę. Mlodaaaaa: wiesz, Ty jestes własnie z gatunku tych osób z mojej klasy więc nie biorę pod uwagę tego , co piszesz. Bo udzielam korepetycji dziewczynie trochę młodszej, ale to nie są kokosy.Myslisz że tak łatwo? Tobie nie jest pewnie ciężko. A zarabiasz na zachcianki.A ja zarabiam na OPŁACENIE RACHUNKÓW I ŻYWNOŚC . Zresztą nauki w klasie maturalnej jest od groma.

Gość aaaaa powiedzcie mi
jesli sie orientujecie nie mam teraz chlopaka i nie wiem czy mam kupic miejsce dla jakiegos potencjalnego kandydata?napewno jakis by sie znalazl ale jak w tym roku jak bylam na studniowce to z tego co pamietam to chlopak musial zaplacic za mnie i odrazu podac nazwisko moje,juz we wrzesniu. a co jesli nie wiem z kim pojde,a chce miec partnera? podobno nie mozna zmienic nazwiska na zaproszeniu?

Gość zalozycielkaforum
ja tez nie bylam i nikt sie ze mnie nie smial

zresztą i tak wiadomo, że źle bym się czuła gdybym miała jakąs marną sukienczynę, nie jestem tak pusta , żeby ścigać się z kimś o stroje. Studniówka to zawsze pokaz mody , ehh I jeszcze jedno : potrzebuję dobrego słowa, a nie dobijania mnie.

Gość innocente-girl
konwalijka - nie idź, jeśli kupisz tańsza sukienkę, będziesz się źle czuła, po z a tym wydaje mi się, że klasa powinna się przejąć, może jakaś składka dla ciebie?

Gość zalozycielkaforum
nie idź po prostu, nie rob sobie problemow na silę. ja nie bylam i tez troche glupio mi bylo, ale i tak prawie nikt o tym nie wiedzial, ze mnie nie bedzie ( tylko najblizsze kolezanki). a po studniowce juz wszyscy o tym zapomnieli kto byl a kto nie.

Gość aaaaa powiedzcie mi
hehe bez przesady sukienki nie sa takie drogie,mozna sobie kupic jakas czarna klasyczna,a nie jakies bezy itd,to juz nawet jest nie modne. ja w tym roku stawiam na klasyke,a nie na jakies rozowe suknie wprost z bajki,nawet chyba w ytym tanczyc nie da najwiekszy koszt to zaproszenie

Gość aaaaa powiedzcie mi
a poza tym jak kupisz sobie jakas normalna kiecke to bedziesz mogla ja wykorzystac na wielu imprezach:weselu,itd

bo nie myślcie moi drodzy, że ja taka biedna a mam swój internet-bez żartów jestem po prostu u siostry ciotecznej i korzystam z jej komputera , bo jej nie ma w domu Bardzo dziękuje za Wasze słowa:)

Gość zalozycielkaforum
ubierz sie skromnie, nie musisz przeciez kupic sobie sukienki za 300 zl :o

Gość aaaaa powiedzcie mi
bylabym wdzieczna jakby ktos odpowiedzial na moje pytanie:) ja za 50zl mialam super fryzure ktora przetrwala cala noc;) nie wiem mi sie wydaje ze studniowka to jest dlatego wazna bo to taka ostatnia impreza razem,wszytskie roczniki,wspomina sie spedzone lata w szkole ja na Twoim miejscu bym nie szla,skoro sama nie chcesz,mozesz sie nudzic a po co niekazdy lubi klimat takich imprez

Konwalijka- fryzjer, solarka jest nie potrzebna, lepiej postawić na naturalność:) a sukienke mozna kupic tanio:) nie musisz mieć wcale sukni do kostek z gorsetem, coraz czesciej dziewczyny przychodzą z sukienkach ala mała czarna:) torebke możesz od kogoś skombinować a butów poszukaj już teraz na przecenach kolecji:)

Gość zalozycielkaforum
tak naprawde nic nie jest wazne, nawet taka studniowka :D

Gość a ja wam powiem
autorko topiku ja miałam podobna sytuacje jak ty ale wiesz co? ja poszlam na studniówke dziewczyny z mojej klasy pokupywały sobie sukienki za 300, 400 zł a ja sobie taka poprostu wypozyczylam za 50 zł z wypozyczalni w ktorej byly same nowe sukienki i wiesz co? wygladalam lepiej od tych co maja kase wszystkich zaszokowałam nietylko strojem ale tez fryzurą moim zdaniem jak nie pojdziesz na te studniuowke to zrobisz wielki blad ja na studniowce nie miałam do kogo sie odezwac ale bawiłam sie do białego rana bo oto w tym wszystkim chodzi jesli chodzi o kase na sama studniowke to zacznij zbierac pieniadze u nas w szkole kase trzeba było dać do grudnia ale to tylko teoretycznie w praktyce ja zaplaciłam dzien przed studniowka napisz skad jestes to moze mogłabym ci pomóc w doborze sukienki(taniej) idz bo to jedyny taki bal w życiu

własciwie wolę nie iść niż szarpać się, a w końcu studia niedługo , więc nie mogę się \"wyczyścić\" bo każdy grosz jest ważny.. idę na studia dzienne ale mimo wszystko koszt utrzymania jest spory jesli chodzi o składkę , to nie chciałabym na to naciągać klasy, pewnie zaraz by ktoś zrzędził,że na mnie dawał nie będzie. więc nawet nie wiem co wymyślić jak ciekawscy będą pytać oburzeni \"Czemu nie idę???\'

Gość a ja wam powiem
sorki za błędy ale pisze z dzieckiem na ręku

Gość zalozycielkaforum
ja nie bylam i jakos nigdy tego nie zalowalam :)

Gość a ja wam powiem
o ile wiem można dać zaliczke...potem reszte

Gość ulenkaaaaaaaaaaa
woj. lubuskie? jaka miejscowosc?:)

Gość MIKA2000
nie idź, nie warto