Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 2 razy mama

Wyższość porodu naturalnego nad cesraskim cięciem !

Polecane posty

Gość blkgdkgk
a czemu wszystkie wybieracie cc? uwazam ze cc to operacja i gorzej sie dochodzi po niej niz po PORODZIE sn a o rezszerzonych pochwach to pisza tylke te co cc mialy niewiem czemu tak?

Gość blkgdkgk
pochwa jest MIESNIEM ktory powraco do pierwotnych ksztaltow!!!!! kuzwa poczytajcie troche zanim zaczniecie pierdziumkac

Gość blkgdkgk
to tak jakby mowic ze wam "dziura "w brzuchu zostaje po cc zostaje?nie zostaje-bo zaszywaja rane-tak samo zaszywaja tam na dole a jak nie ma potrzeby to to sie samo normalizuje

Gość blkgdkgk
a rozciagniete pochwy wymyslaja jedynie zakompleksieni mezowie/partnerzy ot usprawiedliwienie dla nich

blkgdkgk ja nie neguje CC ale tez nie jestem zwolenniczką jak zauwazysz czytajac moje wypowiedzi

Gość eeeeeeeheheheehhehee
Ale bzdury. Ja tez rodzilam 13 razy i nic a nic mi sie nie rozciagnelo, hehe...... :p Szczerze mowiac wygladam jeszcze mlodziej a skora norlanie sie odmlodzila? :p :p :p Dziewczyny! Przeciez kazdy wie ze porod taki czy siaki ogolnie odbiera urode w ten lub inny sposob. Jak nie blizny, to zgrubienia wlasnie, albo obwisle cycki, lbo czarne brodawy, albo celulitis, albo wypadajace wlosy, albo wiele innych jeszcze rzeczy. Nie oszukujmy sie, ale tak wlasnie jest. Ja bynajmniej jestem tego swiadoma, co absolutnie nie oznacza ze nie bede miec dzieci. Zreszat wlasnie zaczelismy z mezem starania :)

Gość blkgdkgk
a na temat mozna dewagowac w nieskonczonosc bo w prZYpadku przedluzajacego i skomplikowanego porodu naturalnego wyzszosc ma wskazanie do cc i tych kobiet szkoda mi najbardziej co sie omecza naturalnie a koncza cc

eheeeeeeee to ciekawe ja urodzilam 2 dzieci i po kazdym porodzie w kilka tygodni wrocilam do siebie, przed ciaza wazylam 43kg i po ciazy tez, po zadnej nie zbrzydlam, nadal wygladam na 17 lat i mam figure nastolatki, nie sadze aby moja aktualna 3 ciaza miala to zmienic, wszystko zalezy od genow i od tego jak o siebie dbasz w czasie ciazy i po niej, a poza tym karmienie piersia jest najlepszym srodkiem odchudzajacym :)

Gość eeeeeeeheheheehhehee
To super :) Ja nie generalizuje, ale bardzo czesto tak jest. Mam nadzieje ze mnie szczescie dopisze i ze wszystko pojdzie gladko :) Moja mama tez byla szczesciara wiec moze ja rowniez bede :) Planujemy z mezem miec czwórke dzieci :)

Gość agaww
ja miałam dwa razy cc na życzenie,(czyt. załatwione i zapłacone) W życiu jednak nie pomyślałam nawet że robię to dla faceta zeby miał ciaśniejsza, młoda wtedy byłam i szczerze mówiąc nawet nie wiedziałam że coś sie "tam" zmieni jak urodze Załatwiłam cc tylko i wyłącznie dla siebie żeby nie rodzić bo bałam sie jak słuchałam relacji kolezanek I jak mnie przyjęli na oddział i jakas akurat rodziła to słyszac to utwierdziłam sie że dobrze zrobiłam Nie żałuję wyboru, blizna malutka figurka spoko a po czułam sie tez nie gorzej niż kobiety po porodach więc po co sie męczyc jak można sie nie męczyć

ja mialam zaplanawona cesarke z drugim dzieckim ale nie za zyczenie tylko z powodu wysokiego cisnienia . bylam tak przerazona tym faktem ze beda mnie kroic, ze w dniu w kotrym mialam zglosic sie na oddzial w celu zrobienia badan, o godzinie 6:30 rano wcisnelam dzwonek i w tym samym momencie odeszly mi wody plodowe, bez zadnych skorczy zapowiadajacych, nic, poszlam zgodnie ze skierowanie, caly porod trwal 5 minut i o 6:35 rano mialam swoja coreczke na rekach :) Chyba moja podswiadomosc zadzialala, co prawda urodzila sie w 35 tyg ale jest zdrowa a ja nie mialam cesarki. Jako sie okazalo cisnienie nie bylo zagrozeniem ani dla mnie ani dla dzidzi :) Ja na pewno nie wybiore sobie cesarki, porod naturalny nie jest taki straszny , ja przyzylam dwa i jeszcze nie mam dosc, czekam na 3 :)

Gość oliwa do ognia
pochwa sie rozciaga przez cale dziewiec miesiecy razem z macica, a nie tylko w trakcie porodu, bo organizm na porod nie przygotowuje sie dzien czy dwa.. niektorzy na tym forum tylko bezmyslnie powtarzaja juz raz przeczytane opinie.. mam znajoma, ktora przez cc urodzila dwojke dzieci, a jej maz twierdzi, ze jest za "luzna" i co?