Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

helen_doren

chow chow

Polecane posty

Czy ktos z was ma psa chow o chow i moze mi cos o nim napisac? Jakie ma usposobienie i w ogole jaki jest na codzien.

U nas w Cieszynie jeden facet ma.Często ich spotykam na mieście,tzn.psa i jego właściciela.Piesek wygląda jak mały niedźwiadek,z obserwacji widzę,że jest łagodnym pieskiem.Gdybym Ci chciała napisać coś więcej,musiałabym zajrzeć do książek.A w necie nic nie ma na ten temat? ♥♪♫

W necie jest sporo, ale ja wole info z autopsji. Podobno ma ciezki charakterek ten piesio, ale wizualnie jest cudny!

Gość kwiatka
ja mialam a teraz ma znajoma. co chcesz wiedziec??? mialam chowa 9 lat. pieski sa super, bo nie wymagaja dlugich spacerow, nie sa halasliwe, mile usposobienie,przywiazuja sie tylko do jednej osoby. Ta rasa ma tez minusy.Najwiekszy to takie ze choruja. Sa dosc wrazliwe. Nie zyja zbyt dlugo.Nie nadaja sie do malych dzieci.Sporo klopotow z sierscia. Jak masz wiecej pytan to pisz.

Co to znaczy, ze przywiazuje sie do jednej osoby? Mieszkam z tylko z facetem... Gryzie ten piesio? Jaki jest problem z siescia?, bo czytalam, ze nie wymaga czesania. A jak czesto lubi chodzic na spacery? Sporo tych pytan...

Gość kwiatka
no to pisz smialo. Piesio jak sobie upatrzy kogos to tylko ta osoba jest dla niego autorytetem. np piesio byl moj ale sluchal najbardziej mojego taty. Spacerki lubia... szczegolnie wyglupy na sniegu ale nie musza biegac regularnie np jak charty. Siersc trzeba czesac dosc regularnie bo sie koltuny potrafia zrobic. Maja tendencje do chorob skory( przynajmiej u nas, mieszkam na niezbyt czystych terenach). Moja sie czesto drapala i potrafila miec nawet wygryzy.Piesio nie gryzie. Nie jest agresywny. Ale potrafi zareagowac sprowokowany. Sa bardzo pamietliwe. Jak ktos im krzywde zrobi to pamietaja do konca zycia. Dlatego niezbyt nadaja sie do malych dzieci. bo dziecko jak to dziecko,rzuci czyms. za ucho pociagnie itp.