Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gkfnhm

Jak malować brązowe oczy?

Polecane posty

Gość gkfnhm

Jaki kolor cieni najładniej podkreśli ich kolor?Dodam jeszcze że jestem blondynką

Gość +ja
Ja taz mam brazowe oczy i balejaz z duza przewaga blondu. Moje oczy najczesciej maluje: kaciki wewn. bezowym cieniem a zewn. brazowym z delikatnym odcieniem zlotego. Do tego brazowa kredka na dolnej powiece, ale tylko do polowy oka i gorna tak samo oczywiscie malowana od zewn. strony. Uwielbiam tez cienie opalizujace z Inglota ( to nie reklama) rozowy, zloty i zielony, pieknie wygladaja przy brazowych oczach a i jeszcze czasem stosuje jasny roz w polaczeniu z brazowa kredka obowiazkowo maskara w czarnym kolorze.

Mysle,ze zielony (cieply) I czasem fioletowy pieknie bedzie wygladal. Oczywiscie nie laczyc tych kolorow!!! Poza tym odcienie zlota i bezu. Za poraszke uznalabym niebieski ale moze sie myle. milo,ze kobiety sie radza jak ladnie wygladac! 🌻

Gość +ja
bibik81--masz racje,ja nie stosuje niebieskich cieni, bo wyglada to u mnie po prostu brzydko. CZasem gdy mam na powiece rozowy cien to podkreslam dolna powieke blekitna kredka, ale rzadko. Co do fioletu, to zalezy, jesli ma sie cienie pod oczami to odradzam, oczy wygladaja wtedy na bardzo zmeczone a since poglebiaja sie.

Mam brązowe (prawie czarne) oczy i dobrze wyglądam: we fiolecie, brązie albo oczy podkreślam czarną kredką+mocno wytuszowane rzęsy. Ciemny fiolet pasuje mi najbardziej (opinia znajomych), ale osobiście wolę połyskujący brąz.

Tez mam brazowe oczy, podkreslam je zlotym lub brazowym (slyszalam ze nie powinno sie uzywac cieni takich samych jak teczowka ale u mnie ten braz wyglada naprawde fajnie i naturalnie i najlepiej sie wtedy czuje. Uzywam tez szarego ciemniejszego i jasniejszego -bardzo fajnie wyglada. Jak maluje sie fioletowym lub rozowym to robia mi sie jakies strasznie jasne oczy takie orzechowe (niezbyt mi sie to podoba)

Gość +ja
skyhigh--ja tez slyszalam taka opinie ale rowniez jestem zdania , ze u mnie najladniej wyglada braz , bez i zloto, i takie tez cienie stosuje, szarego unikam- mam cienie pod oczami i mam wrazenie, ze sa one jeszcze bardziej widoczne, roz u mnie wyglada bardzo ladnie, ale musi byc taki pudrowy nie za ostry.Wydaje mi sie, ze duzo zalezy tez od koloru karnacji, nie kazdej z nas pasuja te same kolory bo mamy cieply badz chlodny typ cery no i takze kolor wlosow ma tu duze znaczenie.

Ja tez tak mysle, kazdemu pasuje co innego zreszta sa setki odcieni takich brazowych oczu. Ja jestem blondynka. Jak sie pofarbowalam na ciemny braz to moje oczy zrobily sie prawie czarne :) teraz sa brazowe nie za jasne nie za ciemne

Mam ten sam problem. Nie wiem wlasciwie co mi pasuje, jak ladnie pomalowac oczy i w ogole co pasuje brazowym. Tak jak wy najlepiej sie czuje w brazie (jasnym lub ciemnym), ale w sobote ide na wesele i chcialabym pomalowac sobie oczy jakos inaczej \"imprezowo\";) Mam kreacje w odcieniach zlota-bezu wiec i tak jakos chcialabym sie pomalowac, ale nie mam pomyslu jak...poradzcie cos prosze dziewczynki:) Moze znacie jakies stronki z makijazami?