Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zzzzzzzzzagubionaaaaaaaaaaa

mam 15 lat i...

Polecane posty

Gość zzzzzzzzzagubionaaaaaaaaaaa

Mam 15 lat. Często słucham starych piosenek, lubie oglądać stare filmy. Żałują wtedy że nie żyje w tamtych czasach. Zazdroszcze wam, osobom 40 - 50 letnim że mieliście tak wspaniałom młodość.

Gość a ja nie zazdroszcze
braku samochodow, telewizorow, komorek, komputerow, internetu. nuda

Gość smooczyca
a ja jestem zadowolona, że urodziłam się w latach 70 tych. Dzieciństwo w czasach PRL -u to bajka:D Muza lat 80 jest dla mnie najlepsza, polskie komedie też. Wszystko wtedy było takie inne, fajne, swojskie...:) Nie chciała bym urodzić się w obecnych czasach....

Ja też lubie słuchać starych kawałków,ale za moich podstawowych czasow,eh te dyskoteki.Właśnie teraz slucham sobie radia gadu gadu-dyskotekowo i wspominam tamte lata.

Gość wspanialom
mlodosc to mial koles z LPR (oni wszyscy tak mowiOM). Kup sobie slownik ortograficzny i uszy do gory

ale wtedy z tego co wiem to ludzie nie cierpieli chyba z powodu braku kompa bo w tym czasie siedzieli razem, grali w karty,popijali piwko i generalnie się bawili

No za tamtych czasow,to moja mama chodzila na prywatki do kawiarenek na pyszne kremu sułtańskie. :)

Gość nie chcialabym dorastac w
czasach, kiedy nic nie ylo w sklepach, wszystko zalatwialo sie po znajomosci i panowala ogolna bieda i zacofanie,.

Gość byla bieda ale zacofanie
razcej nie - tzn zalezy co kto przez to rozumie. Poniewaz i tak nie mozna bylo sie dorobic pieniedzy, ludzie wiecej czasu poswiecali na kulture i zycie towarzyskie.Rozmowy byly o wiele ambitniejsze i glebsze - np wsrod studentow. O sztuce, filozofii itd. To akurat bylo fajne. Reszta mniej

Czasy sie zmieniaja, ludzie raczej nie. 40 lat temu bylo przede wszystkim biedniej, ciezej,, gdybyscie sie przeniosly naprawde to szybko chcialybyscie wracac, zwlaszcza posiadajac wspolczesna mentalnosc. Zycie 15-latki wygladalo tak: szkola, mundurek, na wagary nie dalo sie uciec, bo zaraz by sie toba zainteresowala milicja albo kontrolne patrole rodzicow, kawiarnia nie przystoila pannie w tym wieku, a w barach przy piwie siedzieli tylko robotnicy i te \"latwiejsze\" panienki. W domu chleb z pasztetka, ewentualnie kopytka albo jakies na ogol tanie rzeczy. Problem z dostaniem ubrania, ktorego by nie nosila cala okolica zaopatrujaca sie w tym sklepie co ty. Oczywiscie ludzie zyjac w tamtejszych czasach byli do tego przyzwyczajeni, ale nam byloby ciezko wtedy zyc. Zreszta wszystkim bylo ciezko, wszak zamieszki w \'68 nie wziely sie z zadowolenia ludzi ich sytuacja zyciowa...

Gość wolny przystojny inteligentny
ja sie urodzilem w 1984 roku wiec jeszcze zachaczylem odrobinę prl ale przede wszystkim bylem swiadkiem transformacji ustrojowej, to bylo super!!! przyznajcie!!! no i ten skok technologiczny w latach 90 az milo bylo popatrzec, z taką zawrotną prędkością się wszystko zmienialo