Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość brbrbrb

Gdzie rodzić? Sulechów - Zielona Góra - Nowa Sol

Polecane posty

Gość brbrbrb

j.w pytanie skierowane do lubuszanek, gdzie rodzicie, co Was zawiodło...

witam lubuszanki bedac w ciazy 2 lata temu zasanawialam sie nad szpitalem w ktorym mialam rodzic.poczatkowo bralam pod uwage nowa sol i sulechow, bron boze zielona gore - nasluchalam sie o opiece wtym szpitalu..... jednak losy tak sie potoczyly ze urodzilam w szpitalu w zielonej gorze - i jestem bardzo zadowolona - opieke mialam panswowa, lekarz byl w porzadku,polozne rozwiez, bardzo mi pomagali. zalezy na jaka trafi sie zmiane - trafilam na porodowke z sobote, polozne klocily sie co beda ogladac o 20.00 w telewizji!na szczescie okazalo sie ze to falszywy alarm, nastepnego dnia juz z 5cm rozwarcia znal;azlam sie na porpdowce i zostalam mile zaskoczona przez inne polozne.

ja polecam szpital w Sulechowie, leżałam tam dwa tygodnie zanim urodziłam i naprawde opieka świetna, personel jest naprawde super :) można o wszystko zapytać, udziela odpowedzi, pomogą przy karmieniu piersią. Naprawde jestem bardzo zadowolona. Są wszyscy życzliwi i pozytywnie nastawieni. Jak macie jeszcze jakieś pytania, to chętnie odpowiem. Pozdrawiam. Co do Zielonej Góry -> nie mam doświadczenia, ale moja koleżanka rodziła i nikt jej nawet nie chciał pomóc przy karmieniu dzidziusia, ona mówi, że to był wielki błąd rodzić w Zielonej Górze.

a ile płaciłyscie? tzn za sale? byc moze połozną? poród? jest tu ktos jeszcze? moja bratowa rodziłą w Nowej Soli i mi poleca ten szpital, ale sama nie wiem.... im blizej tym mniej zdecydowana jestem...

moje 3 kolezanki rodziły w Sulechowie, 2 w ZG , chodze do szkoły rodzenia przy szpitalu Zielonogorskim...i co raz wiekszy mam metlik, o Zg porodowce sie naczytałam niepochlebnych opini na forum

moja koleżanka mówiła, że w zg brudno troche, zwłaszcza w łazienkach. Ja w Sulechowie płaciłam tylko za oddzielny pokój po porodzie (chciałam być sama) było to coś ok 300zl, juz niepamiętam dokładnie. Do szkoły rodzenia chodziłam prywatnej w ZG prowadzoną przez położna z Sulechowa. Położnej do porodu sobie nie brałam, bo wszystkie są naprawde świetnie, jedna pani nawet została po godzinach jak miałam skurcze w nocy i ze mną siedziała i rozmawiałyśmy... :P tylko za sale osobną płaciłam. Chciałam rodzić w wodzie, ale zakończyło się cc

zwiedziałam oddział, łazienki sa po remoncie, te sale 3 os sa jeszcze..jak z epoki kamienia łupanego, a podobno lepiej z kims , zawsze przypilnuje Ci dziecka, mozna pogadać, niz w tych 1 osobowej, a do gin tez chodziłas w Sulechowie?

no niby z kimś mozna pogadać, ale ja wolałam sama, a jak chciałam to łaziłam po sałach i odwiedzałam inne kobietki i one mnie. Leżałam tam tak długo, że wszystkich znałam :) pierwszy dzien po porodzie byłam z jedna kobietka w sali, pozniej jak zwolnila sie jednoos. to sie porzeniosłam, z kims ciezko odpoczac...jedno dziecko placze... za chwile drugie sie odzywa... w jednoosobowej w Sulechowie nawet mąż moze zostac z tobą na noc i to jest ogromny plus.

tez do Labera, nie chciałas w zw z tym rodzic w Nowej Soli? wiem ze bierze udzial w konkursie na ordybatora Zg, we wrzesniu rozstrzygniecie

rzeczywiscie z ta mozliwoscia zostania meza na noc to plus:) w Zg te sale 1 os , za 3 dni płatne 150 zł

wiesz o Nowej Soli słyszałam też dużo minusów. Plusem tam był tylko Laber. W Sulechowie jest ogólnie przyjazna atmosfera, dlatego tam sie zdecydowałam. No może jak Laber wygra to w ZG też zrobi się super szpital. Moim zdaniem powinien wygrać, bo jest wspaniałym lekarzem. Na kiedy masz termin? Chłopczyk czy dziewczynka :D

chłopiec mam termin wynikajacy z miesiaczki na 20 pazdziernika, 16 dowiem sie cos wiecej , dzidzia duza wiec moze byc szybciej:), nawet jakby wygrał to potrzeba czasu by cos na tym oddziale zrobic;) a Twoja dzidzia?

mój brzdąc ma prawie 10 mcy :) no tak, trzeba czasu... ja miałam termin na 30 wrzesień, urodziłam 17 października wiec duzo czasu spedzilam w szpitalu, leżąc po terminie... :)

Gość dxjjkjkj
jA zamierzam rodziec w Nowej Soli ale tylko dlatego ze mam najblizej , akurat trwa tam remon na odziale polozniczym wiec do stycznia na pewno bedzie juz zrobione:P