Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Katii

Pytanie o urlop, ktoś może wie???

Polecane posty

Gość Katii

Mam pytanie. Jesli zaszlam w ciaze po miesiacu pracy w firmie, to czy przysluguje mi maciezynski i wychowawczy?Zaznaczam ze mam zamiar pracowac tak dlugo az mi brzuszek na to pozwoli, ale teraz puki co amm okres probny do konca pazdzernika. Czy prawo mnie chroni? Czy moge zostac zwolnina juz po okresie probnym? BARDZO prosze o odpowiedz znajacych sie osób. Z gory dziekuje

Gość ___________________
W którym dokładnie będziesz miesiącu jak będzie kończyła ci się umowa? Jak przed trzecim to mogą cię zwolnić tzn. ni emuszą przedłużać. jak po 3 to muszą dalej cię zatrudniać.

Gość nie znam sie ale
mogą ci poprostu nie przedłużyć umowy.... Będzie logiczne, pójdziesz na urlop więc oni i tak bedą musieli znaleźć kogos na twoje miejsce. wiele sie ostatnio mówi o polityce prorodzinnej firm, ale ile w tym prawdy kto wie...

Gość Katii
jak skonczy mi sie umowa to bym byla w drugim miesiacu. Ale czytalam ze jesli jest sie zatrudnionym na cas probny przekraczajacy jeden miesiac to prawo mnie chroni. Dlatego sie pytam dla pewnosci ale teraz to ja juz sama nie wiem

Gość ___________________
Nie chroni cię. Ja miałam tak samo, pracownica zaszła w ciążę podczas trzymiesięcznego okresu próbnego. Jak sie kończył nie była jeszcze w trzecim miesiącu i pożegnałam ją. Więc niestety mogą z tobą nie przedłużyć umowy.

Gość Katii
no doibrze, a jesli bym im nie powiedziala az do przedluzenia umowy? No na przyklad sama moge przeciez nie wiedziec ze jstem w ciazy, brak objawow? I powiem jak juz mi przedluza? To co wtedy?

Gość Katii
odpowie mi ktos? Bardzo prosze bo zaraz ide do pracy a meczy mnie to pytanie, musze wiedziec

Gość ___________________
A masz już kartę ciąży czy coś tam takiego?

Gość Katii
nie, nie mam .Dopiero mam przypuszczenia ze jestem w ciazy, to bardzo mozliwe, dlatego chcialam juz cos nie cos wiedziec, jak to z tym jest

Gość ___________________
Na karcie masz chyba datę rozpoznania ciąży, wtedy pracowdawca będzie wiedział od kiedy wiesz i nie będziesz mogła już zwlekać.

Gość Katii
to czyli ze krotko mowiac zwolnia mnie jak sie dowiedza? A jeszcze jedno pytanko? Czy kobiecie niepracujacej przysluguje dodoatek z tytulu urodzenia dziecka jesli dochody rodziny nie przekraczaja 504 zl na osobe

Gość Katii
????????????????????????

Gość kkokoki
tak dostaniesz becikowe 2000zl i to wszystko

Jak przemilczysz fakt iz jestes w ciazy to Cie nie moga zwolnic...Moja rada przemilcz...kilka moich znajomych tak zrobilo i teraz po porodzie po jakims czasie wrocily do tej pracy i zostala im przedluzona umowa..

Gość Katii
od kiedy becikowe to 2oo tys?tak myslicie ze lepiej przemilczyc? tak wlasnie mysalam ale nie wiedzialam czy z tego powodu tez moga mnie zwolnic

Gość Katii
tzn 2000zl??

Gość Katii
no fajnie.. ja sie pytam powaznie. Chodzi mi miedzu innymi o to zeby zalapac sie na dodatek do urlopu wychowawczego. Prosze o powane wypowiedzi