Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taka jedna w potrzebie

dłuzszy urlop macierzynski - czy sie nalezy?

Polecane posty

Witajcie. Jestem na macierzynskim. Moje dziecko ma wrodzona wade stop. W tej chwili ma ciagle zmieniane gipsy,ale ok. 6 miesiaca czeka nas operacja. W zwiazku z tym mam pytanie - czy jest jakas szansa na dluzszy urlop macierzynski? Nie moge przeciez w takiej sytuacji zostawic tak szybko dziecka i pojsc do pracy :( Z gory dziekuje za rady, sfrustrowanym polecam spacer zamiast odpowiedzi;)

Gość bziczek
moim zdaniem na dłuzszy macierzyński nie masz szans - jego długość określają przepisy. W takim przypadku chyba ratuje jedynie jakieś zwolnienie, moze świadczenia związane z rehabilitacją?

Gość nie tylko u facetow
moja mama byla w podobnej sytuacji. Dluzszy urlop nie przyslugiwal. Wziela wychowawczy. No a potem wiadomo - zostala zwolniona ;)

szef mowi,ze nie zgadza sie na wychowawczy i mi go nie podpisze:(

Gość bziczek
nie wiem jak to działa w praktyce, ale rozmawiałam dzisiaj ze znajomą - powiedziała, że jej bratowa kombinowała przedłuzenie macierzyńskiego biorąc w trakcie zwolnienia na dzieko. Podobno wtedy można przerwać macierzyński, iść na zwolnienie, a po skończeniu zwolnienia jest ciąg dalszy macierzyńskiego. Może zapytaj lekarza czy jest taka mozliwość? W końcu dziecko naprawdę wymaga dłuzszej opieki.

Gość becikowa
trochę "nie na temat" ale po co zakładać nowy topik czy mamy jeszcze prawo do becikowego? chodzi mi o ten "dla wszystkich" bez względu na dochód w tym naszym państwie trudno nadążyć za zmianami ;)

Gość becikowa
podnosze

Gość becikowa
nie wiem czy to do mnie :) zadałam pytanie - myslę ze to nie istotne "kto to?" jesli znasz odp. to z góry dziekuje jesli nie -to po co zadajesz zbędne pytania jesli pytanie jest dla Ciebie "abstrakcyjne" to sory- ale coś mi się obiło o uszy że zniesli becikowe- nie każdy jest na bieżąco z przepisami- zaznaczam w naszym kraju!