Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Natalia17

Boje sie isc do ginekologa

Polecane posty

Hej dziewczyny mam zamiar isc pierwszy raz do ginekologa ale troche sie boje i wstydze.Powiedzcie jak wygladala wasza pierwsza wizyta u ginekologa.Zaznaczam ze jestem dziewica i slyszalam ze wtedy bada przez odbyt dlaczego? I jeszcze powiedzcie czy was bolalo. Pomozcie mi przezwyciezyc moj strach.

hmm no bo tak jest :p ja jak byłam 1 raz to już nie byłam dziewicą...zadał kilka pytań zbadał (nie było to az takie straszne..) a date zapamiętam do końca życia bo to w koncu w walentynki było :D

Gość hermiona granger
Pyta Cie z czym przyszlas, czy kiedys bylas w ciazy, czy juz wspolzylas, jak przebiega u Ciebie miesiaczka, kiedy byla ostatnio. Badanie przez odbyt nie jest przyjemne zreszta jak kazde. Nie przejuj sie tym za bardzo wiadomo ze kazdy musi ten pierwszy raz przezyc

Gość kalipsa
takie badanie raczej odbywa się normalnie, tylko mniejszym wziernikiem. Ale jeśli twoja błona dziewicza nie okaże się dostatecznie rozciągliwa, to będziesz badana przez odbyt,badanie polega na włożeniu palca do odbytu i naciskanie na brzuch w celu sprawdzenia cz wszystko ok. badanie nie jest może przyjemne ale nie jest żle powodzenia!! daj znać jak było

Gość ja byłam niedawno
mam 21 lat i jestem dziewicą, pytał kiedy miałam miesiączkę, czy odczuwam bóle misiączkowe, czy jakies niepokojące objawy, czy współżyje. Zapytał też czy w ogóle chce być badana. Badanie było przez odbyt i trwało kilka sekund. Zbadał brzuch i było pobadaniu. Na dodatek powiedział, że spodnie i majtki mogę zdjąć tylko z jednej nogi

Gość rooooozaaaaaaa
jak z jednej nogi, to lezałaś na fotelu w spodniach i majtkach?

Gość ja byłam niedawno
miałam obniżone ale nie musiałam ściągać całkiem

Jeżeli masz odpowiednią budowę błony to ginko może badać Cie takzę przez pochwę anie tylko przez odbyt. To trwa kilka minut ale potem wychodzisz zadowolona, że się zbadałąś i wszystko jest ze zdrówkiem ok. Ginko powinien tez zbadać Ci piersi. Pyta o czas pierwszej miesiaczki oraz date tej ostatniej, czy cykle regularne, czy miewasz jakieś dolegliwości lub inne schorzenia typunp.cukrzyca. W zasadzie pyta czy jestes dziewicą i ewentualnie czy juz rodziłaś (jeżeli nie jestes dziewica).

Gość mozesz
ja szlam na pierwsza wizyte ze strachem,bo obawialam sie ciazy ale po wyjsciu powiedzialam mojemu facetowi ze bylo fajnie i ze moge tam chodzic codziennie.wiem ze to moze sie wydawac dziwne ale tak wlasnie mialam.Zapewniam ze bac nie ma sie czego:)

Gość do ja byłam niedawno
to poszłaś do faceta nie kobiety(nie wstydziłaś sie )? to pierwszy facet ktory cie widział nago

Dla lekarza jesteśmy tylko przypadkami:-) I serio oni maja po co najmniej 10 kobiet dziennie do obejrzenia...A zazwyczaj przychodza Panie z chorobami...Taka np grzybica nie jest zdecydowanie sexi;-) :-D Wolę ginka faceta:-D

ja byłam pierwszy raz w maju i po kilku pytaniach miałam badanie, od razu przez odbyt, wazelina i nawet się nie zorientowałam, kiedy było już po... tyle, że trochę mnie potem tyłek bolał...

Gość ja byłam niedawno
nie pierwszy, drugi. Bałam się bardzo, ale kobiety u mnie w przychodni brak, zresztą wszyscy mówią, że kobiety sa gorsze.... Troche głupio mi było przed obcym facetem, ale przełamałam się i od teraz zawsze bedę chodzić do faceta. Aha i moze Cię zapytać o choroby w rodzinie, typu rak piersi, jajników itp. Mnie pytał. Powiedział mi też, że kolejna wizyta jesli nie będę miała jakiś objawów lub nie bedę chciec tabletek antykoncepcyjnych w zasadzie powinna byc około półtorej roku po rozpoczęciu współzycia, w celu zrobienia cytologii. Tak więc jak widać pójscie do ginekologa w przypadku dziewicy nie jest aż tak pilną sprawa, oczywiście gdy nie ma objawów

Gość do ja byłam niedawno
u mnie też niema kobiety,zaden facet mnie nigdy nago nie widział a tu jeszcze cie dotyka strasznie sie boje, a piersi też ci badał

Nie ma sie co bać.Ja byłam tydzień temu pierwszy raz.Mam 23lta,jestem dziewica i to była moja pierwsza wizyta.Najpierw sie spytał,kiedy mialam okres,czy współżyję.Pote zbadala normalnie przez pochwę,troszkę było nieprzyjemne to bafdanie,ale nie bolalo.Po prostu włożyla wziernik i naciskala na brzuch,potem włozyła palce.Niestety okazało sie ze mm mała nadżerke,i za miesiąc cytologia.O zbadanie piersi poprosiłam sama.I tez wyczuła lekkie zgrubienie,mm leki na rozbicie tego czegoś, wiadomo,troszke sie denerwuje,le powiedziała ze nie ma czym.Ty też się nie bó,będzie dobrze.

Gość to nic przyjemnego

Gość ale tez nic strasznego
dentysta jest milion razy gorszy;)

Gość zgadzam sie ze gorszy dentysta

Gość elwir
Boicie się badania czy diagnozy?

Gość Wladdka
Zdecydowanie diagnozy, sama wizyta może bardziej mnie krepuje, ale obawiam się diagnozy

jakie badanie przez o***t? powariowaliście? to robi proktolog a nie ginekolog... Ginekolog przeprowadzi z Tobą rozmowę, zapyta czy współżyjesz, kiedy była Twoja pierwsza miesiączka, czy masz regularny cykl itp. Dobry ginekolog zleci Ci szereg badań, np. usg a w późniejszym wieku cytologię. Pierwszy raz możesz czuć się skrępowana, dlatego wybierz gino o dobrej opinii. Ja trafiałam na naprawdę świetnych specjalistów i każdą wizytę wspominam dobrze.

Gość gość
12.03.14 [zgłoś do usunięcia] Nikt nie zwariował.moze nigdy o tym nie słyszałas ale niektorzy ginekolodzy badaja dziewice przez o***t by nie uszkodzic błony dziewiczej.

Gość gość
Teraz juz badają jak leci bo dziewic jak na lekarstwo:)

Gość Hela84
właśnie ostatnio na damaztorebka.pl czytałam że kobiety częściej niż samego badania boją się diagnozy - coś w tym jest :/

Gość gość
Cała prawda, ja tak mama artykuł świetnie to oddaje

Gość tonitka
gość w sporadycznych przypadkach, nie przesadzaj, jest jeszcze USG.

Gość gość
Ja jako dziewica byłam badana przez pochwę.