Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Postaram się pomóc

Masz pytanie-chętnie pomoge

Polecane posty

Gość Yonai**
witam Pnia:**mam male pytanko wczoraj bylam u ginekologa i mi przepisala tabletki na nadzerke i zapalenie...mam pytanko jak mam ich uzywac???bo wiem ze dopochwowo ale one wydaja sie troche duze...i niewiem jak mam to zrobic na jaka glebokosc wepchnac:)z gory bardzo dziekuje za odp

Postaram sie pomoc Dziekuje za wyczerpujaca odpowiedz,nie mialam pojecia ze az tyle badan sie wykonuje,a mowi sie ze zajscie w ciaze jest prosta sprawa,guzik prawda,ludzie sie staraja latami i nic nie wychodzi,taki to juz los jak chcesz to nie moesz i odwrotnie. Mam pytanie o koszt tych wszystkich badan i czas oczekiwania na wyniki,sa to badania z krwi czy takze z moczu. Pozdrawiam i dzieki raz jeszcze.

Postaram sie pomoc Kochana Pani Doktor,w zwiazku z moim pytaniem ze stronki 36 czy moglaby mi Pani wyliczyc czas przypadajacy na oulacje i dni plodne o ile mam takowe wogole (bo juz zaczynam watpic w dni plodne i nieplode w moim przypadku) i przy tych moich cyklach dosc nieregularnych kiedy mam wspolzyc z ukochanym zeby nie przeoczyc tego jedynego Dnia. dziekuje

postaram sie pomoc: bede sprawdzac skrzynke:) PS silgard podskornie w ramie? dzis sie szczepie:)

Gość kunegundka
Witam ... mam pytanie, a może raczej chciałabym żebyście mi doradziły ... dwa tygodnie temu miałam okres, dostałam w terminie, jednak był bardzo krótki (dwa dni) i tak szybko jak przyszedł, tak szybko zniknął. Wczoraj o mało nie wyszłam z siebie jak zorientowałam się, że ... znowu mam okres! Nie wiem co jest grane. Co może być przyczyną. Dodam, że od jakiś trzech tygodni wstecz odczuwam bóle piersi. Okres, który mam obecnie jest obfitszy i boleśniejszy od poprzedniego. Może komuś też się coś takiego przytrafiło i może mi poradzić co mam na ten temat myśleć. Dzięki

Gość natalia086
poniewaz wyjechalam z Polski i mialam wrocic nieco pozniej, a mianowicie po roku, wiec stwierdzilam, ze tabletki odstawię. nie wzielam 1 dnia krwawienia tylko i wylacznie z tego powodu, ze okazalo sie ze wracam juz "po" ... jak dlugo musze stosowac dodatkowe zabezpieczenie?? Zaczęłam brac dopiero po ok.półtora tygodnia po 1 dniu cyklu.

Gość Natalia87
dzien dobry pani doktor :) mam jescze jedno pytanko czy po tym co pisałam jakie mam szanse na dzidziusia ????????

Gość mam pytanie do Pani Doktor
Czy Pani Doktor orientuje się gdzie w pomorskim (najchętniej Gdańsk) mogę znaleźć ZOZ/klinikę, w której mogę dokonać sztucznego zapłodnienia od obcego dawcy? Jestem samotną 32 letnią kobietą, nie mam partnera, za wszelką cenę pragnę zajść w ciążę ... Następne pytanie: koszt badania, zapłodnienie, opłacenie dawcy itp., jaki jest, końcowy koszt „leczenia” (mniej/więcej) I jeszcze jedno - bardzo ważna jest dla mnie anonimowość - więc szukam przyjaznych lekarzy, którzy nie paplają na "prawo i lewo" o pacjentkach ... Dzwoniłam do NFZ w tej sprawie - ale dla pań tam pracujących jest to chyba WIELKIE DZIWADZTWO (tudzież inne odchyły), nie uzyskałam żadnej informacji :( ... Wiem, że sztuczne zapłodnienia nie są refundowane - ale miałam nadzieję, że wskażą mi chociaż kliniki, gdzie mogę dokonać zabiegu prywatnie ... Bardzo dziękuję za odpowiedź.

Gość titaaaaaaaaaaaaa
Kochana Pani doktor!!! Mam bardzo nie regularne cykle.....czy jestem płodna? lekarz powiedział żeby zajść w ciąże trzeba uregulować cykle progesteronem...inaczej nici:( teraz mam zacząć go brać od dnia 16 cyklu, ale boje się brać cos sztucznego, z drugiej strony chce dzidzie:)

Dziekuje za odpowiedz :) a mam jeszcze pytanie: czy przeskok z Rigevidonu na Yasminelle moze byc duzym \"szokiem hormonalnym\" bo wlasnie takie tabletki od nowego cykly zalecil mi lekarz..

yonai*--- jeśli urzywasz tamponnów to zaaplikuj tak samo globulke :) im glębiej ją włorzysz tym lepiej. strega3---Zajść w planowaną ciąze nie ejst tak łatwo jak się wydaje... te badania najlkepiej wykonać najwczęsciej po roku starań.Niestety takie badania nie są tanie -badanie nasienia komputerowo 90 zł morfologia 30 zł test migracyjny ok 120-150 zł -badanie hormonalne(każdy hormon po ok 30-40 zł) -monitoring owulacji (pełny) 30-40 zł -drożność jajowodów 200 -300zł -Histopatologia 30 zł -warto też zrobic cytologie 20-30 zł to są ceny gabinetu prywatnego.Nie orientuje się (nie mam w domu cenika państwowego) jak to jest w przychodni. Widze że średnio masz cykle 28-30.Tak więc najprawdopodobniej owulacja powinna nastpić 13-14 ,a dni płodne powinny być do 17-18. nelka---- Jutro napsize maila,teraz jestem skonana :) Silgard podany zostanie w postaci wstrzyknięcia przez skórę do mięśnia (najlepiej mięśnia górnej części ramienia lub uda). kunegundka---Czy bieżśesz środki hormonalne??? natalia086----Najlepiej dodatkowo zabezp.się przez pierwsze 7 dni a nawet i do końca 1 op. natalia87---Prosze przypomnij mi swoje pytanie bo naprawde nie sposób wszystkiego spamiętać :) mam pytanie do pani doktor----Bardzo mi przykro ale na dzień dzisiejszy nie jestem w stanie Pani odp na pytanie(nie posiadam w domu żadnych ulotek,prospektów itd)ale prowsze się nie martwić ,będe miała miała Panią na uwadze i w przłym tygodniu postaram się dowiedzieć czegoś więcej. titaaaaaaaaa----------Napewno jesteś płodna ale trzeba zrobić z tym porządek :) Nie bój się brać ,,sztucznych \" lekarstw gdyż one Tobie napewno pomogą.Niestety ale innego rozwiązania nie ma Dobranoc 🖐️

Gość znana19
A więc w zeszłym miesiącu uprawiałam seks z chłopakiem dwa razy, oczywiście z prezerwatywą, kiedy dostał wytrysku to od razu przestaliśmy, prezerwatywa nie pękła, a za drugim razem kilka dni później nie doszło do wytrysku. Okres spóźnia mi się już z 2tyg., boli mnie brzuch po prawej stronie, kręgosłup... W tym miesiącu miałam dużo stresujących sytuacji i często byłam kłębkiem nerwów... Mam normalną wydzielinę z pochwy od ok.tygodnia. Tylko nie wiem czemu okres mi się tyle spóźnia ... Do tego temperatura pochwy wynosi 37.2 stopni mam wydzielinę przeźroczystą... co jest?:(

postaram sie pomoc: nie ma pospiechu:) narazie jeszcze musze sie dostac na V rok. 3mac kciuki mocno prosze! wiecej napisze w mailu. pozdrawiam seredcznie

Gość dropsiara
mam pytanko.. czy po pierwszym listku tabl w przerwie mozna sie kochac bez zabezpieczen-czy jest to nadal skuteczne w prawie 100% czy lepiej sie zabezpieczac?? prosze pilnie o odp!

Gość omega_310a
Dziekuje za odpowiedz:) Mam pytanie, czy podczas grzybicy mozna spozywac alkohol? Dodam ze spamruje sie klotrimazolem, biore tabletki z paleczkami kwasu mlekowego. Prosze o odpowiedz :)

Do chetnie pomoge Pisalam wczesniej o plamieniu i raczej wykluczam jakies schorzenie poniewaz w polowie czerwca bylam u ginekologa i robilam badania a wyniki mialam bardzo dobre, mam stalego partnera.

Gość aga_beza
witam, chcialabym sie dowiedziec jak wyglada nromalna miesiaczka a jak miesiaczka w czasie ciazy. naczytaam sie forum i lekko schizuje mimo okresu ze moze byc ciaza. chcialbym moc potrafic u siebei zaobserwowwac czy to okres normalny czy nie. jak narazie mam bardzo twarde brzucho i powiekszone i mam okres to nromalne?

Wiem że to może nie odpowiednia strona ale mogłaby mi Pani powiedzieć co mogłabym zrobić z za dużym biustem??... mam już jak wspomniałam 18 lat a mój biust to miseczka C lub nawet D...:( (wzrost 1,55cm)...:((

Gość xdhsi
Mam pytanie , ktore zapewne sie pojawiło tu juz nie raz. Otórz chcialabym sie zapytac czy tabletki antykoncepcyjne dzialaja na 100%, czy ich zazywanie zabezpiecza mnie oprzez ciazą zupełnie. Czy moj partner moze spokojnie skończyc w środku? czy moze jendak lepiej jest uzywać również jakiś dodatkowych zabezpieczen?? z góry dziekuje za informacje:)

Witam Panią Doktor:) tak chcialam sie zapytac dla pewności jezli ostatnią tabletkę z op. przyjęłąm w poniedzialek 27,08 to nowe op.zaczynam we wtorek 4,09 tak?? pozdrawiam i tak pomyslalam ze mogla by Pani własną strone internetowa założyc to by bylo cos:P

Gość kunegundga
Nie biorę żadnych środków hormonalnych. Staram się nie brać żadnych środków. Nie stosuję też żadnej antykoncepcji. Więc co może być przyczyną??

Gość Natalia87
czesc mam problem mam objawy takie jak -ból w prawym dolnym boku brzucha -bolące sutki i powiekszone -widoczne zyłki na piersich -sennosc -ból głowy (czesto z bólem jajnikow -ROWNOCZESNIE ) -hustawke nastrojow -zwikszony apetyt -a co najlepsze ze miałam normalnie miesiaczke od 14.08.07-16.08.07 i zrobiłam tesT 17.08 wiem ze zawczesnie NEGATYWNY a 3 dni temu robiłam test znowu i tez NEGATYWNY ale objawy mam nadal

Gość Natalia87
dodtakowo mmam dziwna wydzieline z pochwy (taka biała gesta) i jakie mam szanse ze jestem w ciazy ???

znana19----Jeśli nie pękła itd prezerwatywa to mała jest szansa na ciąze.Jeśli nie jesteś przeziębiona a temperatura pow.37 stopni będzie utrzymywała się przez 16 dni to radze zrobić test.Spóźniający się okres może być też powodem stresów. nelke----Mam problem z pocztą,tak więc jak nie uda mi się jej dziś otworzyć to bede musiala napisać tu na forum. dropsiara---w 7 dniowej przerwie jesteś chroniona. omega_310a---Alkohol nie zaszkodzi. gos82---Jeśli u lekarza wszystko było wporządku to takie plamienie mogło mieć forme plamienia śródmiesiączkowego-normalny objaw. aga_beza---Każda kobieta jest inna i każda miesiączka w okresie ciązy może być inna tzn mogą być lekkie plamienia a również może miec forme normalnego okresu tak więc jak sama widzisz cięzko stwierdzić. nowonarodzona--- Powinnaś być dumna z biustu i codziennie myśleć jak wiele kobiet Tobie zazdrości :) xdhsi----Nie ma 100 % antykoncepcji.Przed ciąza zabezpiecza abstynencja :D a tak na poważnie.Pigulki zabezpieczają w 98 % ,jeśli są regularnie przyjmowane to nie ma powodu do paniki.Jeśli są to pierwsze hormony w życiu kobiety zaleca się przez pierwsze 7 dni a nawet i do końca 1 opakowania dodatkowo się zabezp. Jeśli zabezp.się pigułkami nie ma powodu stosować dodatkowego zabezp. lolcia2---Zgadza się-we wtorek.A tu mam dla Ciebie niespodzianke :D właśnie trwają projekty do mojej strony :D nie jestem wsatnie stwierdzić kiedy będzie ona już w pełni prosperować. kunegunda--- Jeśli wcześniej nie było takich sytuacji to prosze narazie się nie stresować.Jeśli będziesz jeszcze raz w takiej sytuacji to warto pójśc do lekarza w celu wyregulowania cyklu. natalia87--- Gdyby to były objawy ciązy to zdecydowanie za wcześnie :) a co do testu zdecydowanie za wcześnie.

Gość kwiecior
chciałabym się dowiedzieć czy mozna kupić tabletki antykoncepcyjne bez recepty czy trzeba iść do ginekologa???

Gość agnieszka_sc
mam pytanie biore wlasnie 6 opakowanie tabletek novynette a dokladnie 7 tabletke wzielam wczoraj co sie stanie jesli dzisiaj przestane je brac\? dodam ze nie wspolzylam przez te 7 dni prosze o szybka ospowiedz z gory dzieki

Gość maaaalaaaaa
kochana pani doktor to znow ja jeszcze mam jedno pytanko ostatnio bylam u ginekologa i powiedzial mi ze mam mala nadzerke..dostalam na to globulki sterovag..mam to stosowac co dwa dni a czy podczas okresu tez?