Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytajaca trzydziestka

Studia WArszawa- co wybrac, gdzie isc?

Polecane posty

Jestem trzydziesto- paroletnia kobietka, mam juz nastoletniego syna i postanowilam isc na studia, dalej chce sie uczyc. Mam jednak problem, jak w tytule, gdzie? i jaki kierunek? Mysle o studiach zaocznych ale poniewaz od matury minelo juz troche lat, nie mam pojecia na co sie zdecydowac? Lubie i umiem matematyke, nie znosze chemii, fizyki. Doradzcie mi, to dla mnie wazne.

czyli odpada chemia, fizyka, ochrona środowiska, geografia, biologia itp. Może ekonomia? albo bardziej rozrywkowo jakieś kulturoznawstwo?

Tez myslalam o ekonomii, hmmm... to jest dla mnie strasznie trudna decyzja, po tak dlugiej przerwie. Moze mi ktos z WAs poleci jakas szkole do ktorej sam chodzi i jest zadowolony?

Toteż mówię: SGH. Najlepsza uczelnia ekonomiczna w Polsce:) w sumie jestem zadowolona, tyle że jestem na dziennych, Ty pewnie na zaoczne? mysle ze na pewno zaoczne sa na lepszym poziomie niz w jakiejs prywatnej, masz pewien prestiż, a kosztuja bodajze 2900 za semestr, czyli wcale nie drożej niż prywatne o ktorych nikt nie slyszal.

Ok, dzieki. A wiec mam do Ciebie pytanie kolejne, czy jest strasznie ciezko ? Moim problemem , chyba najwiekszym bylby brak nauki jezyka jak do tej pory. Kiedys niestety w szkole uczono nas rosyjskiego. Czy mam tam jakie szanse?

Czy jest ciężko? Wbrew pozorom nie tak bardzo, chociaż to już zależy od kierunku. Na pewno na ekonomii czy metodach ilościowych jest ciężej, chyba że jesteś naprawdę dobra z matematyki. Te metody ilościowe...... to nasz najbardziej znany kierunek, taka ekonomia tylko bardziej zmatematyzowana. Ponoć absolwenci są rozchwytywani:) nic więcej nie wiem, bo sama jestem na międzynarodowych stosunkach gospodarczych. Dam Ci jeszcze linka do naszego forum żebyś mogła wyrobić sobie opinię: www.esgieha.pl/forum