Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytam z ciekawosci

ile wydajecie miesiecznie na kosmetyki?

Polecane posty

Gość pytam z ciekawosci

to znaczy na kosmetyki i ewentualnie na kosmetyczke,pytam wylacznie z ciekawosci

Gość she21
ok 20zl ,nie stac mnie na wiecej :(

Gość garapata
miesiacznie.............prawie nic mnie nie kosztuje bo to co kupie raz starcza mi na pol roku a nawet i rok

Zalezy od miesiąca%-) czasem 100 czasem 40 czasem 20. Jak mam pieniadze to więcej.

Gość garapata
to co wy kupujecie ...........i ile tego kladziecie ?????????'o matulu moja :o

Gość ja to mam
mało kasy i onsesje na punkcie kosmetyków i ciuchów ale walczę z tym

Gość ja to mam
OBSESJE oczywiście sorki za błąd

Tusz, podkład- 120 zł, ale co 7-10 m-cy. Szampon, odżywka, peeling, żel do mycia twarzy, do mycia ciała, mleczko do demakijażu, krem, tonik itp. itd.- co 3 m-ce. Nie chce mi się tego podliczać, ale używam kosmetyków ze średniej półki. Nie ma takiego kosmetyku, który muszę kupować co rok. Cienie i kredki mam już 2 lata.:P Perfumy też raz na rok. Czasem kupuję jakieś nowe błyszczyki do ust i tusze do rzęs, bo z podkładami nie eksperymentuje. Jestem przywiązana do stałych marek i np. od kilku lat używam tego samego mleczka do demakijażu, peelingu, toniku...

Może ze 100 złotych? Niektóre rzeczy jak szampon, odżywka czy żel kupuję co miesiąc-dwa, inne (podkład, perfumy, ogólnie kolorówka) raz na wiele miesięcy, a nawet lat.

Gość A prawie się nie maluje
1. tusz do rzęs 20-40zł raz na dwa trzy miesiace 2. podkład 40-60 (a w tym miesiacu udalo mi się kupić ten sam za 17zł :) ) raz na trzy cztery miesiące 3. Tonik do twarzy (apteka) 5 zł raz w miesiacu 4. maść do twarzy 25 (apteka) raz na dwa trzy miesiące 5. Krem pod oczy 15 zł raz na pół roku albo i rzadziej 6. Krem na noc 10zł raz na dwa-trzy miesiące 7. Krem na dzień ok 20 zl raz na dwa miesiące 8. korektor ceny rózne 10-30 raz na rok 9. puder sypki 10-40 raz na rok albo rzadziej 10. puder brązujący - raz na dwa trzy lata 11.błyszczyk raz na miesiąc a i tak prawei wcale nie uzywam więc mam kilkanaście jak nowe 12. Mleczko do demakijażu 10 zł 9a ostatnio za 3,80 i jest świetne) raz na miesiąc 13. Żel przeciwtrądzikowy do mycia twarzy raz na kilka miesięcy ok 20zł 14. Peeling do twarzy 13 zł raz na rok 15. Olejek rycynowy do rzęs raz na kilka miesięcy - 2zł 16. Samoopalacz lub krem brązujący kilka w roku ceny zróżnicowane 10-30zł No to na tyle :) jesli chodzi o twarz :)

Gość Wydaję tak około
70-90 zł miesięcznie ale idealnie by było gdybym wydawała 20 zł miesięcznie bo większości z tego co kupuję to tak naprawdę niepotrzebuję a jest to jedynie mój kaprys i uzależnienie. Myślę że jak będę mieć kiedyś własne dziecko to się opamiętam i nie bedę już wydawać tyle na bzdury, bo będą naprawde poważniejsze wydatki.

No ale 20 złotych miesięcznie to PODSTAWA i to absolutna, jeśli chodzi o sama higienę. A tusz do rzęs czy choćby puder? Jak kiedyś będę miała dziecko, to nie znaczy, że nic sobie nie kupię, a wszystko będę ładować dziecko. Chyba, że sytuacja finansowa będzie naprawdę katastrofalna, ale jeśli nie, to nie odmówię sobie perfum czy tuszu do rzęs.

Gość fsdfdfdf
wydaje tak 100 zł ale niektore rzeczy jak np balsamy, odzwyki do wlosow szampony zele do kapieli, mydla, pasty, plyny do kapieli uzywam z rodzicami wspolnie... takie rzeczy jak fluid to kupuje raz na rok, tusz raz na pol roku, cienie raz na rok albo i rzadziej... bardzo malo sie maluje a jak juz to tylko kredka czarna na oko i troche rozu

Podliczyłam : na kosmetyki i zabiegi u kosmetyczki i fryzjera wydaje ok 675 zł

Gość Aicha 23
Ciężko to policzyc bo kupuje sie pewne rzeczy raz na jakiś czas, niektóre sie dostaje :) Perfum nigdy nie kupuje, dostaje, a raz wygrałąm. Ale myśleze wyszłoby wszystkiego z 50zł na miesiac. Uzywam moze oszczędnie. Ale mnie tusz np starcza na pół roku, a krem na dzień to na 3-4miesiące spokojnie....

Gość katiee00
Jeśli o mnie chodzi to mam fioła na punkcie kupowania co rusz to nowych kosmetyków... jak tylko przechodzę koło drogerii, muszę koniecznie wejść bo chyba bym wysypki dostała jakbym nie weszła :o :D Czasami wydam za jednym razem ok. 40 zł, a jak mnie najdzie to i 500 zł :o...inna sprawa, że połowy z tych kosmetyków nawet nie uzywam... mama mi radzi żebym poszła z tym do psychologa :classic_cool: