Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość soczewkowa

czy noszac minusowe soczewki tez macie problem z czytaniem ?

Polecane posty

Gość soczewkowa

i praca na komputerze?Prosze o odp

Gość callgirl no.5
czesc. nosiłam jakis czas temu soczewki i niestety mialam problemy z czytaniem.. tzn mimo wszystko bylo zamazane itp. to wynika z tego że Twoje oczy są zbyt mało nawilżone.. używając kropli np. visine zwiększasz przepuszczanie tlenu przez powierzchnie soczewki.. zalezy też od tego jakich soczewek używasz.. dla mie baush&lomb rozmazywały obraz.. najlepsze były optixy bo przepuszczaly tlen i widzialam ostrzej.. chociaz czasem sobie mysle ( jak patrze na niektore twarze) ze wolalabym nie nosic w ogole zadnych wyostrzaczy wzroku :)

Gość soczewkowa
witaj ja nosze J & J i sie super sprawdzaja w sklepie aucie na ulicy .Mam minusy , nosze dopiero 5dzien, ale czytam w nich kiepsko. Za tydzien mam wizyte u okulisty dopytam sie jeszcze co i jak a Tobie dziekuje za odp. i pozdrawiam

noszę (-) soczewki kilka lat, nie mam w nich problemów z czytaniem, właściwie w niczym nie przeszkadzają ;)

ja też noszę soczewki minusy i jakoś nie zauważyłam problemów z czytaniem....jedynie to mam problemy z oczami...:D wam też zrobiły się takie czerwone np. rano jak wstajecie po nocy bez soczewek, gdy oczy odpoczywały?

też nosiłam soczewki, ale nie miałam żadnych problemów z czytaniem:) aczkolwiek przy kompie zawsze lepiej mi się pracowało w okularach z antyrefleksem:) pozdrawiam

Gość soczewkowa
dzieki za info-po prostu je troche czuje a mze oczy musza sie przyzwyszaic? co Wt na to?

Gość kasik...9
A czy majac wade + mozna nosic soczewki?

Tak.Normalnie mam -0.5 do jazdy samochodem, rzadko używam, niedawno dostałam + do czytania, czasem używam przy komp.To zależy od wady. Minusy są do dali, więc źle się w nich czyta.

soczewkowa- jezeli nosisz je od niedawna, to oczywiście, że oko musi przywyknąć:) kasik...9- ja mam na lewe oko (-) a na prawe(+) i w obu astygmatyzm, więc to nie jest zaden problem:) tylko im bardziej skomplikowana wada, tym droższe są soczewki

Kupuję w aptece krople - sztuczne łzy -, często oczy pieką od komp.jeśli nie masz antyrefleksów.