Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Ja82

mam dosc mojej pracy! jestem zalamana!

Polecane posty

od roku pracuje w szkole jako wychowawczyni swietlicy. skonczylam pedagogike opiekuncza. zawsze mowilam, ze nie bede pracowac w szkole, a jednak! na kilkadziesiat zlozonych podan o prace zadzwonili tylko z tej szkoly. praca jak praca. sama w sobie nie jest az taka zla, ale ten awans zawodowy! te formalnosci mnie dobijaja. zbieranie papierkow, latanie po kursach, konferencjach, szkoleniach, rady pedagogiczne trwajace po kilka godzin, ten czas spedzony w domu na pisaniu scenariuszy i przygotowywaniu sie do zajec. wymiekam. a to wszystko po to, by przez nastepne 5 lat zarabiac 1000zl. mysle o przekwalifikowaniu sie, ale nie wiem, w ktora mam isc strone. nie wiem jakie studia podyplomowe zaczac, by moc pozniej godnie zyc. moze sa tu byli n-le, ktorzy zmienili zawod? czym sie teraz zajmujecie?

a czym zajmujesz sie w tym biurze? skonczylas jakies studia uprawniajace cie do takiej pracy? ile zarabiasz?

nie jestem w takiej sytuacji, bo na razie nie pracuje, ale boje sie, ze bede zmuszona do pracy w szkole. skonczylam nauczycielskie kolegium jezykowe, a teraz ide na uzupelniajace, ale tym razem na translatoryke, byleby uniknac pracy w szkole. ale bede studiowac zaocznie, musze wiec szukac pracy. jak trafie w koncu do szkoly to sie normalnie pochlastam. wiem co mowie, caly rok mialam praktyki w gimnazjum. nie chce wiecej. rany, wole pracowac na kasie w biedronce, niz z malolatami przezywajacymi hormonalny sztorm!

A ja mam mianowanie, 10 lat pracy zawodowej, uprawnienia do 2 kierunków nauczania i 4 studia podyplomowe. Zarabiam na rękę 1200zł:-( Kocham swoja pracę...ale czasem mam zwyczajnie dość tego poniżania...

szprota...szkoda, że większość ludzi nie rozumie co to za charakter pracy! Tylko wszyscy widzą, że sa wakacje i te słynne 18 godzin :-( Szkoda, że ta nasza świetlana rzeczywistość jest zupełnie inna!!!!!

Gość Vroniś
Jedna skończyła pedagogikę, druga kolegium nauczycielskie i obie "nie wyobrażają sobie pracy w szkole"?? :D To myślałyście, że co będziecie robić po tych studiach?

Gość tez to znam
zrób logopedię, albo terapie pedagogiczną i załap sie do pracy w Poradni Psychologiczno-Pedagogicznej. Lepiej jednak logopedię, możesz też pracowac w szkole, nawet prywatnie, warto.

Szczerze mówiąc, nie chcę zmieniać....wiem wiem ... ostatnia Siłaczka;-) Serio kocham swoją pracę (szkoła średnia) :-) Tylko czasami nie da się godnie żyć za takie wynagrodzenie a jeszcze ludzie wieszają na tobie psy!A jakie wymagania...szkoda słów! A i dziecki nie są "aniołkami" (delikatnie mówiąc, bo i nie pracuję w jakimś elitarnym LO, tylko takim zwyczajnym)

Gość wspolczuję....

Gość jajakak
Pytanie po co szłaś na tę pedagogikę. Na co liczyłaś? Zresztą, ja też jestem nauczycielem i mój średni dochód to jakieś 4 tys miesięcznie. Chcieć to móc.

po pedagogice nie pracuje sie tylko w szkole, lecz w domu dziecka, w pogotowiu opiekunczym, osrodku adopcyjnym, centrum pomocy rodzinie, DPS=ie, policyjnej izbie dziecka, fundacjach itp. na znalezienie pracy w poradni pp sa bardzo male szanse. po logopedii i terapii ped. pracuje sie normalnie w szkole, tylko prowadzi sie zajecia dodatkowe. wiem, bo w mojej szkole sa n-lki z takim wyksztalceniem.

jeszcze raz powtarzam, ze pedagogika nie rowna sie praca w szkole. to ze ja w niej wyladowalam nie oznacza, ze kazdy bedzie mial takiego pecha. a co takiego robisz w tej szkole, ze zarabiasz 4 tys. w mojej szkole nawet dyplomowani tyle nie zarabiaja.

Gość jajakak
Pracuję w szkole państwowej, dodatkowo robię wiele innych rzeczy. Nie daję korepetycji. Po prostu ten zawód stwarza również inne możliwości. Pytanie oczywiście, ile jesteście skłonne pracować. Bo mój dzień zaczyna się o 7 rano i kończy o 8 wieczór. Ale dzisiaj wszyscy tak pracują.

Gość jajakak
No i mam dwa kierunki studiów, co tez poszerza możliwości.

Podejrzewam, że jesteś facetem:-) Gdyby to była kobieta to jeszcze jest dom... mąż, dzieci...:-) Korków też nie daję. Dorabiałam w szkole prywatnej, ale nawet wtedy nie miałam takich \"średnich \" zarobków jak Ty:-( Szkoda tylko, że nie piszesz, że takiej kasy nie mają nauczyciele za wykonywaną pracę w szkole.... lecz za to co jeszcze robią dodatkowo!

Gość jajakak
A ty byś chciała ile zarabiać za 18 h pracy? Szkoła to jest 1/3. 1/4 tego, co robię. Jestem kobietą, tak przy okazji. I nie lubię nauczycielskiego narzekania. Ludzie, którzy do czegoś w życiu dochodzą ciężko tyrają.

Czyli jesteś samotna? :-) Zatem...szczerze Ci współczuję:-( Ja nie chcę koksów... chcę tylko godnie żyć! :-) I nie chcę \"tyrać\"... bo praca ma dawać mi satysfakcję a nie tylko być źródłem kasy.:-) Chcę mieć czas dla Rodziny i Przyjaciół. Jeżeli tego nie rozumiesz... to żal mi Ciebie:-)

Gość qwerty1
Ja nie jestem nauczycielką, ale jak czytam tutaj te przechwałki dotyczące zarabiania 4 tysięcy to się zastanawiam, czy to pisze dorosła osoba ... No ale mniejsza z tym. Podzielam opinię belferki - życie to nie tylko pieniądze, to też realizowanie się na innych polach, niż to zawodowe - realizacja na polu rodzinnym, partnerskim, towarzyskim. Nawet nie chcę myśleć, jak wygląda życie człowieka, który poświęca 90% swojej energii na oscylowanie na jednym obszarze własnego rozwoju. Smutne życie, ot co. I nie chciałabym mieć osobiście do czynienia z takim nauczycielem ... Już lepiej zarabiać te 1.5 tysiąca, ale mieć chociaż czas, by w ogóle nacieszyć się wypłatą, móc iść do sklepu, zrobić sobie jakąś miłą niespodziankę, odreagować stres.

jestes n-lka i piszesz o 18 godz. pracy? ty sie nie przygotowujesz do zajec, nie przygotowujesz srodkow dydaktycznych, nie uczeszczasz na rady pedagogiczne, szkolenia itp? moj tygodniowy czas pracy (teoretyczny) to 26 godz, ale w domu pracuje naprawde duzo i dlatego mam dosc tej pracy. byloby o wiele piekniej gdyby nie ten \"cudowny awans\". i jeszcze ta nazwa \"awans\"!

qwerty1....dziękuję :-) ja82....widocznie ta osoba wcale nie przygotowuje się do swojej pracy :-( Szkoda dzieciaków, które muszą być uczone przez taką osobę, która pracuje \"tylko 18 godz\" w szkole i resztę gdzieś \"na zarobku\".:-( W przepisach napisane jest 40 godz/ tyg dla nuczyciela (18 to tylko to co widać...reszta to ta mrówcza praca). Jasne, że czasem i w naszym zawodzie znajdzie się \"czarna owca\"...Upsss....jak gafa, co?;-) Ale wiecie co... Wolę tą swoją marną kasę niż owe kokosy! Dlaczego? Poniewaź oprócz pracy mam cudowną Rodzinę i wspaniałych Przyjaciół. :-D I dodatkowo chyba jestem przez to \"bardziej ludzka\" i łatwiej zrozumieć mi kłopoty, \"szaleństwa\" i czasem także \"wybryki\" moich uczniów :-D

nadaje tak na ten awans, bo pod koniec sierpnia mam rozmowe stazowa. musze czytac te statutu, regulaminy, przepisy i wyc mi sie chce. na co mi to? jak bede potrzebowala to wezme taki dokument i sobie przeczytam. musze sie tego uczyc? mialam taka opiekunke, ze ja wiedzialam o stazu wiecej niz ona. nie mam pojecia o co moga mnie pytac na takiej rozmowie. zwyczajnie sie jej boje i tego, ze zblaznie sie przed dyrektorka, ktora jest bardzo wymagajaca. juz teraz mysle, co bedzie przed mianowaniem....

ja82...uszy do góry! Przerabiałam to na mianowanie:-( Sterta papierów... zupełnie nie wiem po co \"IM\" potrzebna taka biurokracja!? A przepisy zmieniaja się bardzo szybko i uczenie się ich na pamięć to bzdura! Powinnam wiedzieć, gdzie tego poszukać i jak z tych dokumentów korzystać!!!! Potem robiłam awans na dyplomowanie i...nagle... brakło mi w drugim semestrze 1 godziny tzw pracy przy tablicy aby skończyć staż w trzecim jego roku!!!! Akurat łaczyłam godziny w 2 szkołach a wg przepisów powinnam mieć mieć w jednej co najmniej 9 godzin...a miałam w jednej 9 a w drugiej 8,5..:-( Zajęcia dodatkowe czyli kółko nie liczyło mi się do pensum godzin! (a były to 2 godziny). Staż przepadł...2 lata ciężkiej pracy:-(

a moze chcesz pracowac a Sejmie? wystarczy zapisac sie do Partii Kobiet i kto wie.. niedlugo wybory

Gość ja jeste pieprzona
ksiegową:O nie znosze tej pracy, wiecznie nerwy!!!!

belferka-- wiec uczylas sie tych dokumentow na pamiec czy nie? pamietasz jak bylo na kontraktowego?

a ja pracuje w kancelarii adwokackiej zajmujacej sie obrotem nieruchomosci i sprzedarzami windykacyjnymi i to jest najgorsza praca jaka mialam w swoim zyciu , nie znosze jej ...