Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anemia

Czy to anemia??

Polecane posty

Gość anemia

juz od kilku miesiecy dosyc dziwnie sie czuje...bardzo duzo spie ok 10h a wlasciwie caly czas jestem zmeczona, nic mi sie nie chce nawet przejscie do drugiego pokoju po jakas rzecz jest dla mnie problemem..pozornie lekkie i zwyczajne czynnosci umycie samochodu czy nawet przejscie do sklepu za rogiem okropnie mnie mecza..to napewno nie jest pzremeczenie bo od dwoch miesiecy mam wakacje...fakt faktem mialam bardzo pracowity i stresujacy rok ale od dwoch mieiscy odpoczywam a to zmeczenie i ospalosc mnie nie opuszczaja...dodam nie stosuje zadnych diet i nie jestem bardzo chuda po prostu taka zwyczajna

Gość Zielonoooka
Hej mam tak samo,potrafie spac do 16:(Czuje sie ciagle zmeczona mimo ze od 2 miesiecy mam wakcje .Mi jeszcze wypadaja wlosy..Eh:(

Gość guuuga
nie zawzse...musisz zrobic badanie krwi

Gość anemia
jakie badanie konkretnie morfologia?? czy jeszcze cos?? nie chce z tym isc do lekarza bo sie wstydze tak jakos wiec zrobie prywatnie

Gość guuuga
powiedz elkarzowi ze sie zle czujesz , on cie wysle na morfologie, badanie moczu , glukozy itp

Gość nie chce cie straszyć
ale bardzo czesto w tak niepozrny sposób zaczyna sie białaczka zrób morfologie jak najszybciej

Gość anemia
no ekstra teraz to juz naparwde mam stracha......w czwartek biegne do lekarza:((

Równie dobrze może to być...cukrzyca! Choc anemia tez. Czasem zwyczajnie stres człowieka rozwala na wiele tygodni...mimo że niby ma wolne. Na wszelki wypadek zmykaj do lekarza...da Ci skierowanie na morfologie, mocz ..może i cukier.

...albo niedoczynność tarczycy, niedociśnienie lub hipoglikemia. Bez wizyty u lekarza raczej się nie obejdzie.

Gość to moze być jak
pisaliscie wszystko ale ta wspomniana białaczka też..Dlatego lepiej szybko interweniować...Ta meczliwość senność.....to wbrew pozorom powazne objawy.. mój dziadek nazekał na to przez 5 miesiecy...kazdy mówił starość....starość...a podczas kontrolnych przypadkowych badań..wyszło "Przelwkła białaczka szpikowa":-( Ale koleżanka miała te same objawy i była to cukrzyca

I dlatego trzeba iść do lekarza! Ale nie strasz...bo czasem ludzie ze starchu przed diagnozą przez wiele miesięcy unikaja lekarza! Tak jest np. w przypadku badań piersi u kobiet! Najważmniejsza profilaktyka, ale i tak ludzi sie boja. Zatem podsumowując...to może ale nie musi być cos groźnego. Trzeba iść do lekarza niech on się wypowie!!!!

Gość anemia
ale zescie mnie dziewczyny skutecznie wystraszyly...w czwartek lece do lekarza...czytalam o objawach tych chorob wszystkich bo wstyd sie przyznac ale nie wiedizlam nawet jakie sa objawy cukrzycy;/ najwiecej objawow pasuje do tej hipoglikemii...jestem senna mam duzy apetyt na slodycze budze sie w nocy zlana potem i boje sie (sama nie wiem czego a starchliwa nigdy nie bylam..;/) do tego mam dosc nickie cisnienie ale zawsze mialam niskie i czesto robi mi sie slabo... kurcze nie wiedzialam ze to wsyztko moze byc ze soba powiazane...bardzo wam dziekuje za pomoc bez was napewno nie poszlabym do lekarza!! jak zrobie badania postaram sie napisac co to bylo

Gość czułam się podobnie
to było w ubiegłym roku w maju, poszłam do lekarza, badania morfologia, glukoza, TSH tarczycy niewiele wykazały. Później poszłam do endokrynologa i okazało się, że mam niski poziom progresteronu.

Gość anemia
biore pigulki antykoncepcyjne

Gość jak sie budzisz zlana potem
to zle

Gość to może od pigułek
są źle dobrane. W każdym razie przebadaj się

Gość anemia
no a moze poczekam bo te pigulki bralam pol roku i wczoraj je skonczylam od niedzieli bede brala inne...

Gość ja tez sie zle czulam po
pigulkach wiec moze rzeczywiscie tutaj tkwi przyczyna

Gość przyczyn jak sama widzisz
mnóstwo, anemia, cukrzyca, chora tarczyca, białaczka, hormony płciowe oraz wiele wiele innych mniej lub bardzij poważnych. Może to być też np lekka nerwica lub depresja po stresującym roku, organizm jest zbyt zmęczony i tak odreagowuje

Gość anemia
niestety moj lekarz ma urlop musze poczekac..;/

Witam serdecznie, mam 19 lat i ostatnim czaseim zdiagnozowałam u mnie dziwne objawy i myślę że to anemia... sugerowałam się objawami z tej strony; http://www.ukladu-krazenia.objawy.net/Objawy+anemii z tym że tak, występuje u mnie zmęczneie, senność, brak koncentracji, zawroty głowy i mam coś takiego, że jak zjem coś słodkiego to mi się na chwilę poprawia, czuje się lepiej na kilka, kilkanaście minut a potem znów czuje się bardzo słabo... właśnie z tego powodu myślę że to anemia, mówiła mi tak nawet koleżanka z klasy, że to zna bo jej znajomy tak miał, gdy pił coś słodkiego czy jadł to mu sie lepiej robiło a potem znów to samo... myślicie, że to anemia? Czy badania krwi będą wystarczające żeby to stwerdzic?

Gość Kathrinnn
Zwykła morfologia powinna być wystarczająca, żeby stwierdzić czy masz anemię. Chodzi tu o ilość hemoglobiny we krwi, a dzięki temu badaniu dowiesz się,czy masz jej odpowiednią ilość. Przy anemii człowiek łatwo się męczy, a Ty o tym nie wspominasz. Jednak nie bagatelizuj swoich objawów i zrób badania krwi. Nie przekładaj tego na później. Ja od niedawna borykam się z tą chorobą i na początku zwlekałam z pójściem do lekarza aż wylądowałam w szpitalu.