Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość uska

I raz... iść di ginekologa??

Polecane posty

Gość uska

cześć, pewnie dla wiekszosci z was mój problem wyda sie smieszny i zaraz pojawią się też jakies głupie komentarze ale co tam... otóż jestem ze wspamiałym chłopakiem. wiem że to jest ten jedyny. jestem dziewicą choć miałam już wielu chłopaków ale czekałam na kogoś w kim będe naprawde zakochochana i to jest właśnie ten chłopak to bedzie jego też pierwszy raz. czy powinnam iśc prze tym do ginekologa, zastanawiam sie ponieważ mam dość bolesne i nieregularne okresy. Mam jeszcze problem ze stosowaniem tamponów, tzn nigdy nie moge go sobie umieścić, czasami wydaje mi sie jakbym nie miałam tam "tej" dziurki... co mi radzicie??

no mozesz isc do lekarza, ale co mu powiesz? bo ja własciwie nie wiem po co chcesz isc... po pigulki anty? tez miałam problem z tamponami, a ze stosunkami w ogole.

Gość uska
no właśnie najbardziej boje sie tego problemu z tamponami.. że ze mna jest cos nie tak

Gość krystyna_z_gazowni_new
do ginekologa należy chodzić tak czy inaczej, nie wiem ile masz lat i nie do końca cię rozumiem, powodem do wizyty są tampony czy zbliżający się sex?? chcesz iść po pigułki??? często dziewice mają problem ze stosowaniem tamponów, też tak miałam, jak zaczęłam uprawiać sex, problem zniknął

etam... mnie przy aplikacji tamponow bardzo bolało, nie mogłam w ogole go wcisnąć, a z seksem nie mam w ogole problemu, pierwszy raz poszedł jak z płatka. oczywiscie są przypadki że kobieta jest tak zbudowana że błone dziewiczą trzeba usuwać chirurgicznie, ale nie zakładajmy od razu takie scenariusza. mysle ze jak pójdziesz i powiesz o problemie z tamponami oraz poprosisz o sprawdzenie czy błona jest elastyczna i no... normalna to nie zaszkodzi.

Moniak..popieram...nie zaszkodzi iść do ginka. Możesz mieć budowę błony typu siteczko a nie dziurka i wtedy wklałąadnie tamponu może doprowadzic do defloracji. A ginko to lekarz jak każdy inny:-)

śliwki nie strasz tym siteczkiem ;) to sie pewnie rzadko zdaża, mi tampony nie wchodziły (nadal musze miec aplikator) a blona normalna (była :P)

Gość bcxbx
ja polecam isc do ginekologa juz po twoim pierwszym razie. teraz nie masz po co, rozumiem twoje obawy ale wszystko bedzie oki :) stracisz cnote i wtedy gin oceni czy wszystko ok, bedzie mogl ciebie w cipke zbadac, zrobic cytologie, wymaz z pochwy i szyjki macicy itd. teraz nie idz, idz po 1szym razie