Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ******************************

czy warto zapisac się do szkoły językowej?

Polecane posty

no własnie,warto? chciałąbym podszkolic swój angielski, a potem zdac FCE itd. Czy warto się zapisac na kurs czy lepiej znalezc korepetytora? bardzo proszę o pomoc z góry dziękuję :)

ja własnie chodze na kurs do EMPIK-u na angielski i jestem zadowolona, jest tam o tyle fajnie że grupki kursantów są niewielkie i ma się dobry kontakt z lektorem:)

moim zdaniem najlepsze spotkania to takie sam na sam z lektorem - tylko koszmarnie to drogie.

Gość nastyyy
bajka.. a moge wiedziec,ile placisz za semestr?

no własnie tez sie zastanawiałam nad Empikiem,ewentualnie TIME. No jasne,ze lepiej jak jestes z osoba sam na sam (bez skojarzeń ;) ) ale chciałabym sie dowiedziec czy takie szkoły są w stanie przygotowac osoby do egzaminów? Oczywście wiem,ze ja tez bede musiała pracowac sama itd, ale czy mogę liczyc na dobre przygotowanie do FCE i potem kolejnych?

Gość Tomcio z Paluch2
a po co Ci FCE? poza tym ze kiedys zwalnial z matury to nie ma innych zastosowan

teraz jestem na wakacyjnym ekspresowym kursie miesięcznym kosztuje 410zł jeśli pójdę na roczny kurs od października który kosztuje za rok 1400zł to odliczą mi te 400 ( taka promocja) czyli za roczny zapłace 1000zł-tak ok. a nawet ciut mniej bo zaokrągliłam sumy. Myśle że jest to korzystne. Kontakt z lektorem jest dobry i każdemu poświęca on tyle samo uwagi, to muszę przyznać:)

Gość nastyyy
bajka,jesli za rok 1000 zl,to rzeczywiscie tanio.Ja dzis szukalam ofert w szkolach jezykowych i za semestr od 700-1200zl w gore trzeba wylozyc.a wlasnie nie bylo cen na stronie Empiku

No FCE i inne egzaminy są potrzebne, nie mówie,ze sam FCE, ale on daje przepustke zeby zrobic kolejne. Myśle,ze takie papierki się pozniej przydaja. Poza tym chce umiec dobrze języki,a myśle,ze jak zdam te egzaminy to bedzie znaczylo,ze znam język na dobrym poziomie. Niech mnie ktos wyprowadzi z błędu jezeli w nim jestem....

to prawda na stronie nie ma cen, a szkoda. Z tym tysiącem to tak jak mówie tylko wtedy jak byłas u nich na wakacyjnym kursie, jesli nie to musisz zapłacić pełną kwotę 1400, ale w swietle tego co mówisz to i tak korzystna cena.

1. Czy FCE oznacza dobrą znajomość języka.. tu dyskutowałabym. Osttanio bardzo straciło na wartości, i pomijam tu kwestię zwolnienia z matury, bo to w ogóle sensu za bardzo nie miało. 2. Nie musisz koniecznie zdawać FCE, żeby móc zdawać CAE czy CPE. Możesz podejść nawet od razu do CPE. Pozdrowienia od lektorki ;-)

Gość joromekr
warto, ale najlepiej do dobrej polecam TFLS

Gość sylwunia444
Oczywiście że warto, Co za pytanie...to tak jak by ktos zapytał czy warto zdawać marure lub czy warto chodzić na studia... :) Oczywiście że warto szczególnie w dzisiejszych czasach. POlecam szkoły z wieloletnią praktyką, sprawdzone, majace akredytację. Poszukaj napewno znajdziesz