Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bucik-2929

mój chłopak mnie oszukuje pomózcie!

Polecane posty

Gość frjgfvmgmvprg
ciekawe czy autorka topicu jeszcze sie do nas odezwie

Gość no pieknie
eee tam takie gadanie specow od gg. ale nie chce mi ich przeslac nawet jak chce je przeslac z gg, twierdzi, ze... haslo nieprawidlowe! /jak nieprawidlowe jak prawidlowe!/. jak juz sobie kompa podlacze to pogrzebe w tlenowych plikach i zobacze co sie tam ostalo z ostatniego krasza gg...

Gość ktos....
no pieknie - moze przy nowej instalacji plik odpowiedzialny za liste kontaktow w tlenie tworzy Ci sie nowy (nie znam jeszcze jego nazwy, bo nie mam go na dysku, a byc moze to jest nawet plik na wszystkie ustawienia - liste kontaktow, archiwum itd...), a zostaje Ci na dysku tylko ten stary plik z lista kontaktow gg(plik z programu gg) i jego tlen znajduje i wgrywa - ale pewnosci nie mam.

Gość no pieknie
raczej nie, bo jak juz podlacze gg do tloena to po prostu usawam wszystko co mialo z gg jakis zwiazek... uzywam tlena od paru lat i pamietam, ze to wlasnie z tlena wysylalam kontakty gg na serwer /tez juz nie majac zadnych plikow gg na kompie/ - ale to bylo lata temu. moze cos w miedzyczasie zmienili w gg. ale dlaczego odmawia mi eksportu kontaktow z samego gg i klamie, ze haslo zle - tego nie wiem. panowie z gg tez by pewno mi nie odpowiedzieli :)

Gość no pieknie
ale dziekuje za odpowiedz. zajrze tu jeszcze jutro lub pozniej, zeby sprawdzic jak sie nasza autorka topicu ma... dobranoc!

Gość ktos....
no pieknie - a probowalas sie logowac z gg na serwer a nie z tlena? Zapisz gdzies sobie swoj nr gg i haslo (chyba,ze pamietasz). Jesli masz gdzies gg zainstalowany wywal stary plik config.dat - on sie czasem psuje i sa problemy z logowaniem, czy tez rozlacza lub ogolnie swiruje), uruchom gg i przelacz sie na ten folder stary (ale z usunietym config.dat) albo stworz nowego uzytkownika, a pozniej przekopiuj ze starego pliki archives.dat i i smseab.dat, ale nie config.dat!) wpisz swoj numer, haslo. Utworzy sie nowy config.dat i nie powinno byc problemow z przesylaniem listy komtaktow (ale jak posiadasz tylko te stara, to bedziesz musiala wpier dodac brakujace kontakty).

Gość ja mam swojego faceta
ktoś - jak odczytać to archiwum?

Gość ktos....
Jak uzywalas gg dawno, to byc moze uzywalas 5, ktore inaczej bylo zbudowane niz 6 i 7 i moze dlatego masz takie klopoty przy tlenie, ale nie powinnas takich miec... Zainstaluj sobie gg, zaloguj sie, dodaj kontakty i wyslij, a pozniej zaloguj sie z tlena i powinno zadzialac. A jak masz w ogole problem z zalogowaniem sie na gg, to moze ten numer nalezy juz do kogos innego (po pol roku nie logowania sie numer gg przepada i dostaje go inny uzytkownik).

Gość no pieknie
juz nie trzeba, moj kochany powiedzial, ze od dzisiaj bedzie grzeczny i na dowod tego nasral mi do ryja:classic_cool:🖐️

Gość ktos....
ja mam swojego faceta - a masz dostep do kompa osoby, ktorej archiwum chcesz przeczytac?Jaki ta osoba ma system? A moze sytuacja jest latwiejsza, bo uzywacie jednego kompa. Napisz mi to a napisze jeszcze raz. Aha - czy ta osoba uzywa gg czy tlena albo inny program (bo z tlenem, miranda czy czym innym Ci na dzien dzisiejszy nie pomoge, bo nie instalowalam nigdy tego).

no niby mam dostęp.mamy oddzielne komputery. system jego to windows. ma gg.znam jego hasło do serwera i liste kontaktów, co musze zrobić żeby odczytac archiwum?

Gość nie da sie
odczytac ze swojego kompa ,musisz byc na jego,na swoim mozesz tylko zobaczyc jego liste ewentualnie dostac cos co ktos do niego napisal o ile przechwycisz pierwsza

Gość ktos....
ja mam swojego faceta - zakladam, ze ma windows XP. Wlaczasz jego kopmuter, uruchamiasz windowsa i wchodzisz do folderu document and settings - najlepiej z poziomu admina lub konta tego uzytkownika, ktorego on uzywa. Naogol pliki gg znajduja sie w C:\Documents and Settings\user\Gadu-Gadu\Ja (zamiast user nazwa konta na ktore on sie loguje do windows, zamiast Ja moze byc jakis jego nick). Kopiujesz ten folder z Gadu-Gadu (w moim przykładzie jest to Ja) np. na pendrive lub dyskietke, zeby przenies na swoj komputer. W tym folderze Ja musza sie znajdowac pliki:config.dat - plik ogolny ustawien, w nim jest haslo, opisy gg i preferencje uzytkownika np. to czy ma sie logowac na starcie jako niewidoczny itd.,archives.dat - plik z archiwum, oraz smseab.dat - plik listy kontaktow). Pozniej wlaczasz swoj komputer odnajdujesz folder C:\Documents and Settings\user\Gadu-Gadu\ (gdzie user to tym razem twoje konto na windows) i kopiujesz tam ten folder (w naszym przypadku Ja, mozesz zmienic nazwe, jesli naprawde bylby to "Ja", bo mozesz miec taka sama nazwe i wtedy Ci skasuje twoje konto.). Dopiero PO skopiowaniu folderu faceta uruchamiasz gg i wybierasz opcje uzytkownik i zmieniasz uzytkownika (w moim przykladzie na Ja), w tym momencie zalogujesz sie na jego konto (nawet jak nie ma zapisanego hasla w pliku i Cie poprosi o haslo to przeciez znasz je i wpiszesz, przy gg 6 znajomosc hasla nie jest konieczna, starczy anulowac. podejrzewam jednak, ze haslo jest w config.dat i zaloguje cie automatycznie) i mozesz wejsc w jego archiwum i je przegladac :) w ten sposob mozesz je sobie "uaktualniac" co jakis czas. Jak juz masz ten folder to wystarczy juz z tamtego kompa kopiowac tylko co jakis czas archives.dat. Aha radze po wszystkim wyczyscic u niego C:\Documents and Settings\user\Recent (czyli ostatnio odwiedzone dokumenty, albo lepiej wykasowac tylko te ktore swiadcza o wejsciu do folderu z gg bo sie kapnie) i C:\Documents and Settings\user\Ustawienia lokalne\Historia czyli historie ostatnio przegladanych plikow na kompie i stron przegladarki internetowej. Jak nie widzisz tych folderow wybierz Narzedzia>Opcje folderow>Widok>Pokaz ukryte pliki i foldery.

Gość ktos....
ja mam swojego faceta - tam gdzie sa te buzki powinno byc C: \ Documents and Settings. Po prostu na tym forum bez spacji zamienia sie na buzki, oczywiscie na kompie to juz bez spacji jest :)

Dzięki:)troche to skaplikowane, w inny prostszy sposób nie da się tego zrobić?

Gość ktos....
Poniewaz tych ukosnikow forum nie pokazuje napisze z odwrotnymi te sciezke dostepu: C: / documents and settings/user/Gadu-Gadu/Ja, documents and settings/user/Recent i Documents and Settings/user/Ustawienia lokalne/Historia

Gość ktos....
ja mam swojego faceta - prostszy sposob? Jak go nie bedzie w domu, wejdz na JEGO kompa wlacz gg i poczytaj sobie jego archiwum. Jak wejdzisz do archiwum to masz opcje - zapisz jako plik txt lub html, to sobie zapisz na dyskietke lub pendrive i to tez mozesz poczytac pozniej na kompie u siebie. Ten sposob, ktory opisalam wyzej jest dobry jak mamy tylko chwile, to wtedy kopiujemy folder z plikami, zacieramy slady i znikamy. Jak mozesz dluzej siedziec na jego kompie to sobie mozesz bezposrednio poczytac. Oczywiscie tez radze poznie sprzatnac po sobie historie przegladanych plikow, zeby tego nie wiedzial...

jak sprzątnąc historie przegladanych plików?

Gość ktos....
Historie plikow i ostatnio ogladanych stron mozesz wyczyscic wlaczajac Internet Explorer, a pozniej Narzedzia>Opcje internetowe, a w nich wyczysc historie lub bezposrednio wejsc do folderu documents and settings/user/Ustawienia lokalne/Historia. To jednak nie wyczysci folderu moje biezace dokumenty (ktory widzisz jak wlaczysz meni start i moje biezace dokumenty), zeby go wyczyscic trzeba wejsc do documents and settings/user/Recent (Jak nie widzisz tych folderow wybierz Narzedzia>Opcje folderow>Widok>Pokaz ukryte pliki i foldery.)

dzięki

Gość ktos....
ja mam swojego faceta - mam nadzieje, ze jednak nic zlego w tym archiwum nie znajdziesz i ze wszysko jest OK.

jeszcze chciałam zapytać , on to swoje archiwum ma u siebie na kompie i w żaden sposób nie da się go odtworzyć mając tylko jego numer, i hasło na serwer u mnie w kompie?

Gość aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
to wkoncu mozna przegladac arch ze swojego kopma??

Gość zrozpaczona od wczoraj
dziewczyny nie pozwolmy sie oszukkiwac moj tez cos kreci korzystamy z jegnego kompa czy zna ktos jakis program do odczytania hasla na msn w ogole nie wiem jak sie po tym nawet poruszac pomozcie blagam chce wiedziec na czym stoje chyba kazdy facet ma sa uszami swinie podle

Gość ktos....
ja mam swojego faceta - Jezeli znasz czyjs numer gg i jego haslo na serwer, ale laczysz sie z innego kompa niz ta osoba niestety nie masz dostepu do jego archiwum. Archiwum nie jest zapisane na serwerze tylko na komputerze tej osoby. Co najwyzej mozesz odebrac jakies pojedyncze wiadomosci, jesli np. ta osoba nie zdazyla sie zalogowac od ostatniego razu, ale doczyta sie wtedy tylko to co do tej osoby jeszcze nie dotarlo, natomiast calego archiwum nie.

Gość ktos....
a czytac czyjes archiwum na swoim komputerze mozna tylko wtedy gdy: a). skopiujemy to archiwum na swoj komputer (opisane powyzej jak) b). ta osoba korzysta z tego samego komputera co my Innej mozliwosci nie ma.

Gość no pieknie
widze, ze podszyw byl jak juz sobie poszlam. ciekawe jak tam autorka topicu...

Gość a wiecie
moze jak poznac haslo do konta mailowego?