Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rogalla

otyłe dziecko

Polecane posty

Gość rogalla

moje dizecko ma 2 lata i waży 19 kiloprzy wzroscie 96 cm..nie iwem co robić by mniej jadl,już wszysdtko podizeliłam na racjonalne porcje a jemu zawsze mało i malo. podajcie jadlospis dla 2 latka.dodam ze pediatra mnie nie straszy ze gruby tyle ze ja smaa to widze jak porownuje z rowieśnikami pomocy bo zapasłam dizecko

Gość grażka staszka
mojego kuzyna córka ma 4 lata i wazy 10kg :P a wychudzona jakos starsznie nie jest to twój maluch musi być naprawde pulchniutki

Gość rogalla
10 kolo 4 latka!! mam jeszcze wiekszego doła

widocznie tyl teraz potzrebuje twoje dziecko mój synek też ma akcje z jedzeniem przez miesiąc je i je a drugi je ale bardzo mało widocznie organizm tak potrzebuje a jesli dziecko ma dużo ruchu to wybiega ;) mój synek ma rok i 8 m-cy a waży ok 14kg i wcale nie jest gruby a wręcz każdy mi mówi że mizerniutki

Gość rogalla
każdy mowi o jaki grubasek-choć ja uważam że ma grubą kość i spora glówke w obwodzie-1cm i okrągła buzie no ale inne dizeci są szczupłe

Gość rogalla
obwód glówki 51,5 cm klatki 56

Gość wera k.
19 kilo dla dwulatka to chyba faktycznie trochę za dużo. Moj synek waży 20 kilo a ma 4,5 roku. Może mały je za dużo słodyczy? No i koniecznie musi mieć dużo ruchu, codzienne długie spacery, żeby się porządnie wybiegał, to spali te wszystkie kalorie z jedzenia i może jeszcze trochę tłuszczyku.

ale jeśli pediatra nie stwierdził żadnej oznaki otyłości to nie rozumiem czym się martwić jeśli mieści się w przedziale wiekowym to po prostu ma apetyt. Nie mówię żeby tu obsypywać dziecko śłodyczami ale jesli ma ochotę na normalne posiłki to trzeba dwuletnie dziecko na dietę?? nie takie są grubaski za małego a później wyrastają. Zresztą każdy organizm jest inny i ma inne potrzeby zywieniowe

Gość rogalla
sporo chodzimy na pieszo na spacerki ma samochodizk jutro dostanie rowerek,faktycznie ciasko przegyza prawie codziennie,a tesciowa jak bylam u niej mimo mych ostrych uwag i uswiadomioenia że inne dizeci w jego wieku wazą po 14 kg ladowala mu jedzenia jhak dl starego i mowi że dzecko zamożę a niby kobieta po średnim wykształceniu

Gość rogalla
a moze jakiś jadlospis drogie mamy pisze do tych które szkraby nie sa karmione mlekiem mamy a maja apetyt. co rano co na wieczór podajecie,jakie przekąski

moje dziecko waży 11,7 w tym przedziale wiekowym.. rano śniadanie - chlebek z czymś zalezy od jej humorku :) herbatka :) albo zamiennie kaszkę z kawałkiami czeklady albo jabłek jest taka dla juniorów :) ewentualnie paróweczka ale rzadko :) drugie śniadanie - owoc jakiś albo mus owocowy zawsze mam w zapasie obiad- zupka jakaś, talerz prawie cały zjada bo ona uwielbia zupki :) albo ryż z sosem i pulpet nieduzy :) podwieczorek czasem jej dam ciastko, słodką bułeczkę albo banan... kolacja- serek i pół kromki chlebka :) a i jeszcze do kolacji dostaje 120ml bebika o smaku babnanowym :) o 19:00 kolacja :) prosze bardzo :) zmęczyłam się normalnie :)

Gość ertgre
moja corka ma 2.5 roku, 102 cm wzrostu i wlasnie 19 kg. tez piorkiem nie jest:)

często się zdarza, że ktos jej przynosi czekolady, chrupki... ale od razu zabieram i wydzielam... płacze odczywiście ale nie mozna dziecku ulegać bo to tylko jej chwilowa zachcianka, zajmię się czymś ciekawym i zapomni i o czekoladzie... zdrowie i zęby bezcenne :P :)

Gość hoehfio
sprawdź czy dziecko nie jest cukrzykiem

Zobacz, że wagowo twoje dziecko nie mieści się w żadnym centylu :( Waży tyle, co mój pięciolatek. Ja na twoim miejscu nie czekałabym na reakcję pediatry, tylko poszukała dietetyka. Staraj się przez tydzien zapisywac, co twoje dziecko je i ile to kalorii.

hej:) ja mam córeczke co ma rok i 4 miesiące i ważyła na bilansie dwulatka 12,5 kg... niby wagowo i wzrostowo jest wszystko ok , ale ja mam z nią problem bo nie chce mi za wiele jesc jedyne co uwielbia to mleko i jogurty... jednak mało w tym awrtości odzywczych i ma niedobory zelaza... za to starsza w czerwcu skonczyła 5 lat i teraz waży ok 15-16 kg... je wszystko , jest szczuplutka ale to pewnie dlatego że wszystko wybiega:) myśle ze najlepiej bedzie udac sie do dietetyka jak to poprzedniczka napisała

Gość rok i 4 miesiące
i już była na bilansie 2 latka?

ja na bilans dwulatka idę jak będzie miała skończone 2 lata .... dziwnie jakoś :) ale.. moim zdaniem to dziecka nie można zmszać do jedzenia, ono sobie samo reguluje ile potrzebuje jeść, a jeśli dziecko za dużo je to... mamusie drogie.. przecież same sobie kanapki nie zrobią :( musicie im dawać skoro jedzą :( spisujcie co ile jedzą, i same zobaczycie jak dużo jedzą, tkanka tłuszczowa się bierze od nadmiaru kalorii od niczego innego, no chyba, że w grę wchodzi jakaś choroba, ale to rzadko kiedy... :(

nawet ostatnio jak byłam na zakupach widziałam w wózku dziewczynkę, śliczna buźka... ale taka gruba, że aż przykro patrzeć... wyglądała jak 4 latek :-o... i jadła ciepłego loda :-o spojrzałam na matkę i pomyślałam jak może robić taką krzywdę własnemu dziecku... wiem, że ciężko ale wcale nie jest tak ciężko powidzieć \"nie, nie dostaniesz\" - kiedyś to zrozumie o ile będzie pamiętało :)

Gość ale jak patrzysz na chude
dziecko,ktore je lody to nic.. Moze uwarunkowania genetyczne? Moj synek doslownie zarl i zre a jest chudy,az sie wszyscy sie lituja. Ma to po ojcu, ktory tez zre ijest taki, A corka je o polowe mniej i jest zdecydowanie grubsza -po mamusi. Widac musimy sie róznic.

Gość rogalla
to dodaM ze ja byłam pulchnym dizeckiem tak do 4 lat..w żłobku przedszkolu jak oglądam fotki bylam najgrubsza! choc nie otyła. W wielku lat 8 jak szłam do komunii stalam sie patyczakiem. moje dziecko je sporo,tato co rusz ddaje mu ciastko,lizaka-nawet codizennie,lubi bułki jkogurty,nie lubi i nei je edlin mieso wpycham na siłe,ale pije tez soko 20 ml soku 80 ml wody-i taka mieszkanka 6 razy dizennie to tych kalorii sie nazbiera.W ciagu dnia podaje mu w fajnum kubeczku wodę przegotowana to wypija ale nocą musi mieć sok,nie herbatke tylko soczek i wypija 200 ml czuje że on z tego wyrosnie bo rozwija sie podobnie do mnie,ale moze to tylko moje przeczucie

Gość jak to 4 latek 10 kilo
czynawet 2latek 10kilo?moj 9miesieczyny syn wazy10 kilo- ijest w normie!!!!

Gość ja znam dziecko
co majac 5 mcy wazy 13 kg:O

A moja córa która ma prawie 20 m-cy wazy 9800 i tez jest w normie bo bylismy ostatnio na szczepieniu i lekarka powiedziała że wszystko jest oki sprawdzała w tabelce z centylami poprostu jest drobnej kosci a mojej kolezanki roczna córeczka waży 12 kg.

Gość 4 lata 10 kilo Sciema
Chyba ze to dziecko jest glodzone to ok, zgodze sie. Ludzie wyluzujcie! Moja corcia ma teraz rok i 3 miesiace. Na bilansie roczniakow wazyla 13kg i uwazam iz mozliwe jest to, ze wlasnie za rok bedzie wazyla 19kg. Wclae nie rozpaczam z tego powodu. Dziecko wyglada normalnie, nie jest przedewszystkim gruba.

Gość rogalla
mój na 14 mies ważył 13.800 ale w ciagu tego roku te 5 kilo przybrał,a dizecko wiecej sie rusza-mój biega no i powinno max 3 kilo przybrać tak czy inaczej mamy do zrzucenia 3 kg i mysle ze to isę uda

Gość rogalla
a 10 kilko na 4 lata to taka sama patologia w żywieniu jak 19 na 2 lata tak uwazam