Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lozeczko dla dziecka poradzcie

Czy koniecznie potrzebne jest drewniane lozeczko?

Polecane posty

Kochane, Mam pytanie, jakie lozeczko najbardziej zdaje egzamin? Dla takiego maluskiego bobaska to chyba dobre sa te plastikowe skladane tego typu http://www.babygift-uk.co.uk/index.php?pid=0000024835 np to Graco Contour Electra Deluxe Travel Cot - ale sluchajcie, na jak dlugo takie lozeczko wystarczy - zgaduje -gora na 5-6 miesiecy? I czy jest to wygodne dla maluszka, czy dzieci czasem nie potrzebuja bardziej sztywnego materaca - pewnie lepszy bylby na male plecki? Moze lepiej od razu nabyc takie drewniane? Poradzcie cos bo juz sie gubie a nie chcialabym wyrzucic pieniedzy na cos co mi starczy tylko na kilka miesiecy. Jakie jest najlepsze rozwiazanie? Jakie lozeczka uzywacie i jak sie sprawdzaja?

Ja mam drewniane z materacem kokosowym. Jest to łóżeczko po moim starszym synku. Jest stabilne i ma wymiary 70x140. Na razie córeczka leży wysoko, później jak już będzie bardziej ruchliwa zmienimy je na głębokie tzn. wystarczy je inaczej skręcić. W wieku 2-2,5 lat może już spać w 3. pozycji czyli bez szczebelek. To łóżeczko, które pokazałaś to podróżne ale wiem, że niektórych dziewczyn dzieci śpią w takich. ja osobiście jestem za tradycyjnymi.

Gość rogalla
tylko sztuwne drewniane na maly kręgoslup,nie ma co wymyslać

Myslalam o wlasnie takim: http://www.ikea.com/ca/en/catalog/products/00116005 Pewnie takie chociaz pare lat wysluzy. Za duzo miejsca nie mam w pokoju dlatego rozpatrywalam te skladane lozeczka ale chyba sie przekonuje co do drewnianych. Dziekuje! Jesli ktos ma jeszcze jakies komentarze i porady, bardzo bede wdzieczna.

Gość ja mam wlasnie
to Graco Contour Electra Deluxe i jest naprawde porzadne, materacyk dosyc gruby i stabilny, dziecka plecki napewno sie tam nie zapadna, poza tym starczy na dluzej bo ten materacyk jest podwieszany wiec jak dziecko bedzie troszke wieksze to sie go opusci na sam dol :)

Gość ja mam wlasnie
to Graco Contour Electra Deluxe i jest naprawde porzadne, materacyk dosyc gruby i stabilny, dziecka plecki napewno sie tam nie zapadna, poza tym starczy na dluzej bo ten materacyk jest podwieszany wiec jak dziecko bedzie troszke wieksze to sie go opusci na sam dol :)

Gość droga autorko jak pisza dziewc
-zyny łóżeczko dla malucha powinno być stabilne i mocne , w to w pierwszym linku to jest po prostu kojec służący do zabawy dla dziecka i popołudniowej drzemki . ale to z ikei jest całkiem fajne...🖐️

Fakt, to Graco tez swietnie wyglada i nawet jest ta stacyjka do przewijania dziecka. Ale chyba na moj budzet to bedzie to lozko - 3 etapy, jak juz pisala kar79. Swietnie zdjecia powklejalyscie, niestety tu u mnie za oceanem az takich wyborow nie ma - w ogole to wszystko takie jakies na styl starodawny, wielkie i okropne, jedyne co to ta ikea bardziej dla mlodych ludzi sie nadaje. Pa pa!

Ja używam takiego na co dzień : http://familyshop.com.pl/towar.php?id_tow=412&id_kol=1 tylko dokupiłam do niego zwykły materacyk, aby dziecko miało wygodnie i bezpiecznie dla kręgosłupa. Uważam,ze turystyczne łoźeczka mają tą przewagę nad drewnianymi,ze jak dziecko uczy się wstawać i chodzić to nie uderza głową w szczebelki, a też rączka czy nózka sie w nocy między balaski nie dostanie. A dodatkowo jeśli często wyjeżdzasz to dziecko jedzie ze swoim łoczkiem do ktorego jest przyzwyczajone i nie ma takiego stresu, ze nie dość,ze nowe miejsce to jeszcze nowe obce łozeczko. U mnie się to super sprawdza.

Gość aniar111
Ja mam łóżeczko z ikei DIKTAT i jestem bardzo zadowolona. Z doświadczenia widzę że ważne jest żeby pod łóżeczkiem było miejsce postawić stopę bo inaczej daje na kręgosłup przy wyciąganiu dziecka. W tych łóżeczkach nie ma problemu, są wysokie, dzieci z nich szybko nie wydostaną się. Jest bardzo stabilne solidne nie zapada sie kiedy synek w nim skacze i najważniejsze mały uwielbia w nim spać.

Mó syn wychował się na tradycyjnym drewnianym a córka .....już od 5- go miesiąca musieliśmy kupić turystyczne bo... co noc budziła się z płaczem bo to noga to ręka między szczebelkami się zaklinowała.Teraz jak już wstaje w łóżeczku i czasem puszcza się to nie ma obawy że uderzy głową w szczeble. Każde dziecko jest inne , dobrze że to drewniane miałam po synu bo musiałabym podwójny wydatek ponieść. Ale warto przy zakupie zwrócić uwagę na wymiary żeby dłużej dziecku służyło ja mam tradycyjne 120 na 60cm.No i materacyk trzeba dokupić tradycyjny bo ten w komplecie się nie nadaje do spania.

Gość lozeczko dls dziecka poradzcie
Rzeczywiscie, te szczebelki moga stanowic problem. Trzeba by pewnie taka wkladke dokupic jak tu: http://www.ikea.com/ca/en/catalog/products/30057801 Czy wiecie moze - moze jest to gdzies napisane na ulotce - do jakiego wieku i wagi dziecka mozna uzywac lozeczka turystyczne? Podoba mi sie fakt ze mozna te turystyczne zabrac w trase i po klopocie u dziadkow. Ciagle sie miotam z ta decyzja. Pozdrawiam i pa pa

A.. teraz widze ze nawet ta wkladka nieduzo da kiedy maluch juz sam staje i moze koziolka do tylu fiknac, wlasnie glowka jest narazona. Scianki tej wkladki sa za krotkie. Hmmm ;)

Gość dylematyy
UWażam, że łózeczka turystyczne można już od urodzenia używać, ale tylko pod tym warunkiem, że dokupimy materacyk z łóżeczka drewnianego. Można używać od 0 do 36 mies.:)

lozeczko dla dziecka poradzcie -> my też mieszkamy za oceanem i jest to fakt że trzeba się nachodzić żeby znaleźć drewniane łóżeczko które nie przypomina 19-wiecznego ;) My właśnie kupiliśmy to: http://www.toysrus.com/product/index.jsp?productId=2812336&cp=2255986.2256245.2256274&pg=8&parentPage=family Przez parę miesięcy mały spał w koszyku albo z nami :) ale przyszła pora na prawdziwe łóżko ;)

Czesc Euglena, ladne ladne, i niedrogie porownujac z innymi katastrofami jakie widzialam :) Zobacze jeszcze co nabede ale wybiore sie rowniez do toys-r-us.

Ta stronka którą podałam to odnoga Toys \'R\' Us, idzcie do Babies \'R\' Us. W necie to jeden sklep, w realu dwa różne sklepy :) Naoglądasz się przy okazji łóżeczek-koszmarków co niemiara ;) Dodam że łóżeczko jest BARDZO solidne.