Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Milvaa

Czy mogę sprzedać nie spłacone do końca mieszkanie?

Polecane posty

Witam, mam takie oto pytanie: zakładając, że kupię mieszkanie (kredyt hipoteczny na 30lat), pomieszkam w nim 3 lata i zechcę je sprzedać. Czy coś takiego jest możliwe? Czy mogę sprzedać mieszkanie, jeśli nie spłaciłam jeszcze wszystkich rat?

Gość kapec
Mozesz co najmniej je komus wynając i w ten sposob splaca ten kredyt, jesli oczywiscie,masz gdzie mieszkac. Nic poza tym.

Gość franca.
możesz kupno mieszkań z kredytem jest coraz bardziej popularne, czytalam w czasopismach wnętrzarskich

Tak, hipoteka na to nowe mieszkanie. Ale Wasze wypowiedzi są takie a nie inne, bo tak myślicie, czy wiecie to? Nie ma takiej możliwości, że ktoś kupuje to mieszkanie, ja wpłacam kasę do banku i ta osoba, ma mieszkanie nie obciążone hipoteka.

O Kowal2 masz świeta racje zapomnialam o tym..............tylko zeby w taki sposob sprzedac potrzebne sa jakies dodatkowe umowy .......poprostu nie zawsze kupujacy na to idą.......

O no to super:) Dzięki za odpowiedz:) Tak też myślałam, że jest to możliwe.

ja właśnie w ten sposób sprzedaję mieszkanie- z tego co mi tłumaczono w agencji nieruchomości, to po prostu bank osoby kupującej spłaca hipotekę poprzedniego właściela i to jest zawarte w akcie notarialnm- podobno to żaden problem:)