Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Marry_27

na basen w 9-tym m-c ciąży?

Polecane posty

Gość Marry_27

Cześć, mam pytanko, czy są jakieś przeciwskazania, żebym chodziła na basen (ozonowany) w 9-tym m-c ciąży (36 tydz.), troche się obawiam, że jak odejdą wody płodowe to nie poczuję...namawiają mnie ciężarne koleżanki które są we wcześniejszej ciąży, dodam jeszcze, że basen oddalony jest od naszego miasta o jakieś 30 kilometrów...pozdrawiam

Moim zdaniem mało prawdopodobne żebyś nie poczuła odejścia wód nawet będąc na basenie - przecież wody plodowe są ciepłe - w temperaturze ciała, a woda na basenie znacznie chłodniejsza, wiec musialabyc poczuć dużą ilość ciepla...a poza tym male prawdopodobieństwo aby akurat na basenie wody odeszly, bez zadnych innych znakow przepowiadających poród...

Gość hania_30
ja chodze na basen przez cala ciaze i plauje chodzic do konca. lekarz moj nie widzi przeciwskazan,a nawet zachecal mnie do tego. jedyne co mnie niepokoi w twoim przypadku to to,ze na basen w jedna strone musisz jechac 30 km a pozniej wracac te 30 km. co w sumie daje 60km. czy aby podroz nie bedzie dla ciebie zbyt meczaca,dodajac do tego wysilek na basenie?