Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hakuna....

czy wierzycie że dobro przez Was wyrządzane wraca do Was?

Polecane posty

Gość no jasneeeeeeeee

wierze, jednak czyniac cos dobrego nie mysle o tym, robie to z mysla o tej osobie potrzebujacej jak rowniez dla samej siebie, mam taka potrzebe w głebi serca i ta satysfakcja po zrobieniu czegos dobrego dodaje mi skrzydeł uszczesliwia:) to mi wystarczy, ale wierze ze dobro powraca

Gość Monikac12
Niestety nie wierzę:(

Gość wiem naiwna jestem
ja robiac cos dobrego staram się udowodnic sobie, ze swiat nie jest pelny bezwzglednych ludzi, (skoro ja zrobilam cos dobrego to moze jest ktos, kto tez cos dobrego jest wstanie zrobic...)

Co innego być dobrym człowiekiem, robić fajne i pożyteczne rzeczy, a co innego wierzyć w powrót dobra... Trzeba dawać z siebie, ale nie oczekując zapłaty, tylko wtedy ma to sens.

tak, wierzę w to :) tak samo jak wyrzadzone zło... wraca

Gość Dziewczęca
karma zawsze wraca :]

Hehe, zawsze jak się robi smutno na maxa, ja zaczynam śmiać się jak głupia ;) Dobra, niech będzie, że świat jest super i w ogóle, przynajmniej dziś ;) :classic_cool:

DEja vu:trzeba się cieszyć tym co mamy,nie ma chyba innego wyjścia Cieszmy się że żyjemy w czasach gdy umysł ludzki jest potęgą,mamy rzeczy o których poprzednie pokolenia nawet nie śniły:)

Andrzej, a skąd masz pewność, że przestęca zawsze jest zdrowy, nie ma jakichś problemów, nie umrze w męczarniach etc. ?

no mamy te wszystkie osiagniecia nauki, ale ja czasami mam wrazenie ze ludzie kiedys byli szczesliwsi, i bardziej zżyci

Gość Mysle jak Ariane 84

Ja też zgadzam się z Ariane, przynajmniej pod pewnymi względami. Nauka przyniosła nam zarówno dobro jak i zło. deja vu-> :)

Wydaje mi się, że kiedyś takie wartości jak miłość, przyjaźń miały o wiele większe znaczenie niż teraz... Rozwój techniki to także często zbyt konsumpcyjne podejście do życia, materializm... Ludzie gubią w szalonej pogoni za pieniądzem to, co najważniejsze...

dokladnie, kult piekna mlodosci, coraz wiecej seksu, mam na mysli nagosc, zapomina sie o naprawde waznych wartosciach, i co sie pozniej dziwic ze taka małolata idzie na dyskoteke wytapetowana prawie goła, ja w jej wieku nie wiedzialam co to dyskoteka