Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość karola 25

długi welon

Polecane posty

Gość karola 25

chciałam się zapytać dziewczyn, które miały długie welony..czy to przeszkadza w kosciele?tzn. u nas w kosciele jest zwyczaj ze np. na podpisanie aktu małżenstwa wychodzi się na ołtarz i trzeba pokonac schody itp. chodzi się także na tzw ofiarę,i nie wiem czy sie nie zaplącze w tym welonie;)brałyście welon do reki w kosciele ?moze moją wątpliwości są śmieszne;)ale jakos mnie to zaczeło stresowac;)

Gość karola 25
nie ma nikogo?

Karola, a jak dlugi? Ja mialam do ziemi welon ( z 10 cm na ziemi lezaL, a dokladnie na trenie). Nie mialam zadnych problemow ani z welonem ani z trenem. Co wiecej, kupilam 2 welony - jeden do pasa, drugi ten dlugi z zamiarem zmiany welonow po skonczonej ceremonii, ale ten dlugi byl tak wygodny i ladnie sie prezentowal, ze do oczepin w nim zostalam. Dlugi welon wysmukla sylwetke i jest elegancki. Krotkie czasem sprawiaja wrazenie szmatki dopietej na glowie. Ale co kto uwaza. Jak ktos ma fantazyjna suknie to dlugi powloczysty romantyczny welon nie bedzie pasowal, ale ja mialam suknie romantyczno elegancka bez udziwnien i nadmiernych ozdob. Uwazam ze pasowal swietnie.

Gość karola 25
no mam właśnie welon dwuwarstwowy, żeby dłuższą częśc wypiąć na zabawę, tyle ze dłuższy jest ,mój wzrost 165 cm welon ma 230 w salonie mi powiedizłay ze to optymalny rozmiar dla mnie...

Gość karola 25
mi się długie welony podobają;)ale zaczełam watpić czy w tym stresie nie narobie czegos;)

Ja mialam dlugi. Jest sliczny, ale niestety niepraktyczny, szczegolnie przeszkadza w trakcie wesela. Ja mialam dlugi (3 metry chyba, nie pamietam dokladnie :P )i w koscile wygladal slicznie, ale podczas tancow przeszkadzal mi bardzo. Podpiac go nie moglam, bo byl za dlugi wiec mialam go owinietego na rece :) Mama i siostra nie pozwolily mi go do oczepin zdjac :p, takze krotko mowic: dlugi jest sliczny, ale przeszkadza, mimo to nie zamienilabym go na krotki :D

Gość panczurka
A ja mam długi - do kościoła (2,5 metra) i krótki - na zabawę. Długi będę oszczędzała, ponieważ byłam na jednym weselu i widziałam, że welon (długi) podarł się pannie młodej podczas zabawy i na zdjęcia w plenerze szła z podartym :(

No wlasnie. Mnie tez sie podarl w trakcie wesela, bo podczas tancow nadepnelam na niego obcasem (i to nieraz :) ), ale na szczescie plener mielismy przed wiec tym, ze podarl sie w trakcie wesela wcale sie nie przejelam. Z dlugie welonem jest troche ceregieli, ale warto sie pomeczyc:)

Gość karola 25
:)dzięki za opinie, macie rację lpeiej się pomęczyć, ;)w kościele pomagać mi bedzie moja kuznka 7 letnia;)będzie niosła welon;)