Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Niepijąca za wiele

Jak się zmusić do picia większej ilości wody????

Polecane posty

Gość Niepijąca za wiele

Mam suchą skórę i tak sobie pomyślałam, że to może dlatego, że piję za mało płynów. Jak tak policzyłam ( zsumowałam herbaty i inne napoje) to wypijam ok. 1 litra (góra 1,5 litra) dziennie. I to jest głównie herbata. Wiem, że powinno się pić minimum 2 litry dziennie i to najlepiej czystej wody, ale jakoś nie potrafię się zmusić i wlewać w siebie na siłę. Kiedyś tak zrobiłam, to miała wrażenie, że mnie boli żołądek i czułam jak mi w nim ta woda chlupie :o Co zrobić, bo skóra mi się łuszczy i jakaś taka mało jędrna jest :o

Gość ja tez nie
pije za wiele ale cere mam mieszaną. To chyba nie ma wpływu. Od picia duzej ilosci wody oczyszcza sie organizm. Ja tez nie moge sie zmusic aby pic wiecej:((

Pijcie soki, wodę smakową, mineralną. Tak trudno co godiznkę szklankę wypic?

Gość mikee
a wyobraz sobie Miarka ze tak :D ja poprostu najzwyczajniej nie mam ochoty i czesto o tym nie pamietam :/ wypijam dziennie 2-3 kawy i moze max 2-3 kubeczki wody (w dodatku musi byc z cytryna bo mnie mnie mdli) a soki, wody smakowe to sam cukier i chemia !

Gość PLUS
mam DOKŁADNIE ten sam problem... :O a trzeba pic bo celullit czuwa!! ja nie wmuszam wody lecz jakies soku, lub wode zabarwiam sokiem , bo sama jest okropna

Gość Niepijąca za wiele
mikee-> to Ty i tak dużo pijesz!!! Ja tyle nie piję :( A co do cery, to ja na buzi tez mam mieszaną, ale na ciele mi się łuszczy jak u węża :P

tak skąd ja to znam - mi nawet lekarz powiedział, że za mało piję (od tego robią sie np. zastoje moczu a nie jest to korzystne) nie odkryłam Ameryki ale mój sposób to troszkę soku z cytryny

Ja czasami podejmuję mocne postanowienie, że będę piła więcej wody. Tą mineralną, w butelkach zawsze mam w domu. Ale mocnego postanowienia wystarcza mi najczęściej na jeden, góra dwa dni i potem zapominam, albo już mi się nie chce. a To jest jedyny nałóg w który chciałabym wpaść. :)

Gość mikee
bez cytryny ani rusz :D !!! chcialabym wypijac choc te standardowe 1,5 l. ale to nie dla mnie :/ nie lubie, nie pamietam o tym, a w dodatku drazni mnie ciagle latenie do wc :-o fakt - cera cierpi, cellulit - jest a i owszem, ogolnie to nawet pierwsze zmarszczki mimiczne sie pojawiaja, co z tego ze nawilzam od zew. jak od wew. susza ?! poradzcie cos dziewczyny !

mikee no nie ma rady musisz się powoli uczyć pić (jak to brzmi) - ja np. zawsze rano wmuszam w siebie te 0,5 l , dopiero pozniej sniadanie..

Gość mikee
no tak :D uczymy sie pic :D 0,5 l. --> wow, ja po takiej ilosci rano chyba bym zwymiotowala :-o ale tak jak piszesz, nie ma rady ! moze usawie sobie przypomnienie w kom. co godzine i szklanka wody ??

mi na poczatku tez było trudno ale jakos poszło, bardzo duzo jednak daje ta cytrynka :) jest jeszcze jeden sposob - łykanie błonnika - chcemy czy nie taka tabletke trzeba popic m.in szklanka wody

Kwestia przyzwyczajenia. Ja w pracy wypijam dziennie 1,5 l samej wody, a potem wieczorem jak ćwiczę wlewam w siebie jeszcze ok litr. Nie piję nagle, tylko sączę powoli, stopniowo, jedną szklaneczkę za drugą. Cerę mam ładnie nawilżoną, cellulit jest jak był (pewnie się do mnie przywiązał, biedaczek), ale ogólnie bardzo dobrze się czuję. Oprócz tego 2 razy herbata, raz kawa, i 0,5l mleka na śniadanie. Wiem, to wychodzi bardzo dużo:) Moi współpracownicy już się przyzwyczaili że targam do pracy zgrzewki z wodą:-D.

Nie ma sensu zmuszać się do picia na siłę, ale możesz postawić sobie przy biurku np. butelkę z woda mineralną i co 10 minut pociągać z niej duży łyk. Od tego nie powinno Cię zemdlić ani nic. A co do łuszczącej się skóry, możesz dodatkowo łykać Capivit A+E - powinien pomóc.

też nie mogłam pić surowej wody, czułam jak mój żołądek zmienia się w bajorko z żabami :);). Piję przegotowaną, chłodną. Stawiam sobie na biurku szklankę i dzbanek litrowy. W ciągu dnia pracy dzbanek ma być pusty.(czasem to za mało nawet - ale daję sobie takie minimum. do wody mozna wcisnąć cytrynę W domu też pociągam zdrowo :):) Tylko muszę pamiętać o tym, zeby mieć zapas przegotowanej wody

Gość rada x 777
Wysiłek fizyczny na poziomie poru lub sauna sucha, wtedy stracisz tyle wody, że organizm sam upomni się o wodę z nawiązką. Szczegóły na www.vademecum.zdrowia.prv.pl

Gość rada x 777
sorki, ma być potu

Gość trzeba bylo
ja w kazdym pomieszczeniu stawiam sobie szklanke wody. mam ich 6. i tak co wejde do pokoju, kuchni lub lazienki to probuje wypic ta szklanke. do tego 3,4 kawy i jakos schodzi dzien

Gość rada x 777
jeśli idzie o rodzaj wody, to najwłaściwsza jest mineralna niegazowana z sokiem kolorowym np. malinowym

Gość rada x 777
jeśli idzie o rodzaj wody, to najwłaściwsza jest mineralna niegazowana z sokiem kolorowym np. malinowym

Gość rada x 777
ciekawostka: gdyby pić czystą wodę tzw. destylowaną, to po pewnym czasie można umrzeć!!!!! Dobra woda musi zawierać odpowiednie ilości soli mineralnych.

Piję dużo, nie mam grama cellulitu, skórę mam jędrną- nie wiem czy geny mają na to wpływ czy woda, ale jedno jest pewne- woda oczyszcza organizm z toksyn , zwłaszcza z cytryną. Można sie przyzwyczaić.

Ja staram się w ciągu dnia pić dużo wody. Myślę że wodę można polubić. Ja jestem przeciwna wodom smakowym! Nie pije ich. Odzwyczaiłam się też od napojów gazowanych. Po Colę sięgam tylko przy drinkach ;)

a ja do polecam takie soki do rozcieńczania w wodzie w herbapolu, bardzo dobrze smakuja i nie mają konserwantów:D

Gość czupaczupsiak
kolejna modna bzdura, że trzeba się tankować niczym beczkowóz... szklanka co godzinę, boże... :o Organizm zazwyczaj upomina się gdy potrzebuje wody i tym należy się kierować POD WARUNKIEM, że nie pijemy zbyt wiele napojów które wpływają na zmniejszenie uczucia pragnienia, typu kawa, herbata.

Gość dostałam od siostry
czupaczupsiak - znajomy lekarz urolog oświecił mnie, że jedną szklanke kawy należy zrekompensować 3 szklankami wody. Kawa ma działanie moczopędne i wypłukuje minerały