Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nlo09

jak wyczyscic zelazko??????

Polecane posty

Gość aborygen
właśnie, ja też się podłączę pod to pytanie. Przypaliłam żelazkiem jakąś tkaninę, stopka żelazka ma paski teflonowe. Czym to wyczyścić?

Gość nlo09
nie wiem co jest zostawia na bialych spodniach czarne smugi znacie jakis uniwersalny sposob na czyszczenie?DZIEKUJE

Gość aborygen
łee--->właśnie taką mam stopę żelazka:) Nie znałam fachowej nazwy. Czym to wyczyścić?

Gość Siedemnastoletnia.
Tak, tak - octem. Zawsze tak czyszczę żelazko. :) Najlepiej przeprasować zwilżoną w occie szmatkę. :)

Gość łee
siorka też kiedyś przypaliła nim bluzke i ja czyściłam to wodą z płynem do naczyń ale musiałam też skrobać bo tak sie "wżarło" :D

Gość nlo09
IFONKA-BARDZO DZIEKUJE

ja sama tego nigdy nie robiłam, ale mój luby, jak zobaczył moje żelazko, to złapał się za głowę :D i wyczyścił je SKUTECZNIE... kremem nivea. Rozgrzał je, tak do tych dwóch kropek na pokrętle, i na mój wacik do demakijażu nałożył kremu i czyścił. Skubaniec wyczyścił. :D :D :D Po dwóch miesiącach musiał już to powtórzyć, bo znów je przypaliłam. :D

Gość Nivea pierwsze słyszę..

Gość aborygen
ocet i sól nie pomaga:( niestety to stare przypalenie, być może właśnie przez to nie da się już tego wyczyścić:( Zostaje jeszcze opcja z kremem Nivea:D Nie mam nic do stracenia:D Dziękuję za rady:)

Gość aborygen
a jednak sie udało:D Jak stygło mi żelazko po próbie z solą to postanowiłam potraktować stopkę Cifem i czyścikiem - zeszło:) Paski na stopce minimalnie ucierpiały. Huuraa mam czyste żelazko:D