Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

posterunkowa wanda

ocalilam myszke przed kotami

Polecane posty

:D moje koty znosza do domu myszy , najczesciej sa juz matrwe :( dzisiaj znalazlam zywa , zalekniona myszke w pokoju. wiedzielismy, ze w domu jest od kilku dni zywa mysz bo w nocy wychodzila spod komody i z podlogi zabierala psie smakolyki. zlapalam ja i powiedzialam, ze z tego domu musi zmykac - jezeli chce przezyc. wynioslam ja na dwor i wypuscilam . moze koty jej nie znajda.

Gość ide z psem na spacer
brawo, to jest humanitaryzm 🌼 Pozdrawiam :)

Gość a sowa nadleciała
i mychę wszamała :)

ja też już byłam :) a sowa nadleciała--> :D:D:D

wiem, też ratuję zwierzaki, jak stają na mojej drodze, a zdarza mi się to dość często ( nie wiem dlaczego)

Gość uratuj swoją mende

Gość a sowa nadleciała
a ja dzisiaj oglądałam na Animalu jak lwica zagryzła małe cielę.

Gość a sowa nadleciała
czyż to nie nazywa się instynkt łowiecki? "chcesz przetrwać, zabijaj"?

nie chce miec w domu myszy . jednak , nie lubie patrzec jak koty \"bawia\" sie z nimi. w takich sytuacjach szkoda mi myszek . one sa takie przerazone i bezbronne .... w zeszlym tygodniu z kociego pyska wyciagnelismy malutkiego ptaszka :(

uratuj swoją mende---zajmij sie swoją, a raczej swoimi, bo na pewno masz ich dużo :o pajacu.

Gość BeznadziejnaOsobaZniesmaczona
no i to nie prawda ze tylko człowiek zabija dla zabawy koty robią to samo :o

ja znowu na animal planet widziałam jak mała, osamotniona lwica zaprzyjaźniła się z cielakim, oba zdychały z głodu :o dalej nie oglądałam, nie mogłam na to patrzeć :o

Gość a sowa nadleciała
nie, ale widziałam zabawę pytona z myszką :) przyjemny widok to nie jest, ale to jedna z form oddziaływań antagonistycznych z korzyścią dla drapieżnika. Przykro mi, że taka jest kolej rzeczy.

Gość a sowa nadleciała
uwielbiam dokumenty na animal, mimo dużej dawki brutalności, ale fakt faktem można się wiele nauczyć :)

nie widziałam od początku, ale lwica była dość młoda, a za nią szedł cielak jakiejś antylopy. Nie wiem jak to się stało, że ona go nie zjadła, film był nakręcony na jakiejś pustyni (dokumentalny). Brakowało im wody i w ogóle pożywienia, były coraz słabsze, okropnie sie to oglądało :o Nie wiem czemu ekipa im nie pomogła, potem przełączyłam, fatapnie się to oglądało, więc nie znam końca tej historii.

ja ostatnio sfilmowalam cudna scene. Mysz polna podeszla do mnie na odleglosc moze 60 cm i sobie spokojnie jadla swoje smakolyki. Niestety po kilkunatu minutach ktos ja sploszyl i czmychnela do kryjowki. Ale film mam bombowy.

:)

Gość a sowa nadleciała
ile ja bym dała za podróż do Afryki, ach marzenia.

to wam opowiem skad ta idea do uratowania myszki . to bylo jakies 3 miesiace temu , bylam przed domem i nagle patrze jedna z naszych kotek goni myszke... myszka byla malenka . podeszlam do nich i probowalam odgrodzic kotke od tej myszki. one byla na schodach ogrodowych . myszka pod sciana , nie miala drogi ucieczki. w pewnym momencie stanela na lapkach , podniosla glowke i patrzyla z przerazeniem na kotke. ja pogonilam kotke i myszce udalo sie uciec. tego jej spojrzenia nie zapomne , bardzo szkoda mi sie jej zrobilo. kot goni mysz az ja zameczy na smierc :( kocham moje koty ale te zabawy nie podobaja mi sie.

ja kiedys w telewizji ogladalam program - tez dzialo sie to w afryce - jakis niemowlak geparda zostal sam . ludzie go przygarneli , odchowali . gdy troche dorosl wypuscili go na wolnosc. dlugo nie pozyl , nie potrafil sie bronic ani polowac . powinni go zatrzymac , bo on sie przywiazal do ludzi. tez chcialabym do afryki kiedys pojechac , takie filmy uwielbiam ogladac. chociaz mamy tv :D

Gość a sowa nadleciała
posterunkowa wanda - dlatego właśnie w dokumentach na animal nikt nikomu nie pomaga :)

ja nie potrafie patrzeć jak mordują zwierzaki, czy też jak zwierzęta polują :o wszystkich mi szkoda, nawet pająka nie umiem zabić.

wiem - bo takie jest zycie . ja bede jednak z kocich pyskow myszy i ptaszki wyciagac . kocury sa potem obrazone ..... ale co tam. ja wiem , ze one dokladaja sie do budzetu .....

ja niestety ..... morduje pajaki :( boje sie ich panicznie. moj maz mi mowi , ze pajaki to sa cuda natury .... a ja ich sie bardzo boje. niedawno mialam spotkanie z ptasznikami , niektore byly ogromne , niektore agresywne - to bylo straszne dla mnie .