Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

GGGabi

Moj 2000 post ...ehhh..

Polecane posty

GGGabi domóweczka Cię rozluźni, pobawisz się z ludźmi:) Będzie fajnie:P W niedzielę odpoczniesz:P

Gabbi,no prosze to sobie przepowiadział przyszłość,że będzie słwany i udało mu się. :)

sławny* miało być. :) Gabii a ty spać mialaś iść,a jeszcze tu jesteś tak mi się przypomniala treśc twojego pierwszego postu.No,ale siedz siedz,ja cię niewyganiam. :P

no wlasnie ...ale jest inny problemos :classic_cool: jutro moj facet ma pozegnalna impreze w knajpie (z okazji jego odejcia :D ) kumpel ma sie wszystkim zajac w chacie -mieszka w tej samej chacie... Pewnie po powrocie z pozegnalnej imprezy juz bedzie wciety.... a zanim ja wroce to pewnie juz bedzie lezal pod stolem :D i mial byc spokojny wieczor :D

Carinio :D u mnie dopiero 23:16 :D wiec pomysl o sobie :P :D hehe.... zartuje , fajnie , ze siedzicie ;)

Gabbii,słuchaj jaktwojfacet bedziejuz lekko wcięty to dobrze,wiesz będzie łatwiejszy :P AAA to tyjestespoza naszymigranciamikraju,a gdzie dokładnie UK?

a gdzie moglabym byc jak nie wuk... eehhhh.... tak , to UK... niestety , albo stety... :D niby latwiejszy bedzie... ojj... ale ile ja wtedy musze sie napracowac zeby z takiego spiacego ufola wyszedl ostry tygrysek :D

Gabi, serio w UK mieszkasz? A jak długo? Sama chciałabym wyjechać, dlatego zbieram informacje co i jak:D

2.5 roku juz mija :D a gdzie? Manchester pierwszym miastem do ktorego przyjechalam, pozniej Liverpool (moja przeprowadzka wiazala sie ze znalezieniem pracy w zawodzie ) a pozniej znowu Manchester :)

Ooo...to już niezły staż:D A gdzie było lepiej? Pod względem pracy, ludzi, otoczenia? I nie myślisz już o powrocie?

No,ja też myśle wyjezdzie do UK,ale do Sauthampton tam jest moj kumpel,juz z dwa lata. :)

zdecydowanie Manchester... Liverpool od Manchesteru dzieli zaledwie 35 min samochodem , wiec nie jest tak daleko. Poczatkowo dojezdzalam z Man do pracy do Liv (3miesiace) ale okazalo sie zbyt meczoce... Moj ufol zostal w Man no i malo jednak bylo nas , wiec stwierdzilam , ze lepiej wstawac wczesniej i wracac do \"cieplego\" domciu :D a z praca... mysle , ze w Manchesterze sa wieksze szanse...duuuuzo wiesze miasto , co za tym idzie duzo wieksze szanse na znalezienie czegos. Chcesz tylko na kilka miesiecy czy planujesz dluzszy wyjazd (2-5 lat) ? a powrot..ciezka sprawa.... chcemy wrocic , ale kiedy? hmmm...moze jak jkaczki zejda z tronu ...

A co do wyjazdu...to ja jeszcze mam trochę czasu:) ...ale pewnie chciałabym na dłużej. Zawsze fascynowała mnie Anglia, choć nie wiem, dlaczego. Trudno jest jednak wybrać najlepsze miejsce...no i do tego znaleźć pracę...

ja chetnie w paintballa sie z nimi pobawila...ale perspektywa kilku lat za kratami jakos mnie nie dopinguje :D

ajak z Waszym poziomem angielskiego? Macie konkretne zawody czy ogolne wyksztalcenia? zawsze mozna sie nastaiwc na szukanie czegos w zawodzie , calkiem inaczej to wtedy wyglada i inaczej sie do sprawy nastawiasz ;) a propo anglii... eehhh... jak przyjedziecie zobaczycie , ze wcale nie jest tak kolorowo jakby sie wydawalo ;) sa negatywne skutki calej emigracji... przede wszystkim , jak ja to okreslam \"syndrom szarej myszki \" nawet jesli znasz perfekt angielski i tak po kilku slowach oni wiedza , ze nie jestes angolem... wkurza to niesamowicie... i jeszcze wieleeeeeee.....innych rzeczy , ktore wychodza dopiero po kilkunastu miesiacach... ;) ogolnie nie jest zle... ale nie chce tutaj zostac na stale .

Ja też bym chyba nie chciała na stałe. Ja bym chciała wszędzie. Co do języka, to ja jeszcze się uczę. Właśnie w kierunku lingwistyki, chociaż jeszcze nie zdecydowałam:)

Gabbi,no weż nie starsz,ale nienastawiam się na to że będzie tam super lajt,bo napewno n apoczątku jest cięzko.Ja raczej w swoim zawodzie nie będe pracować.Kumpel juz gadał z szefem,ze jak przyjade to moge miec prace noi o to gdzie bede spac tez nie msuze sie martwic,bo u kumpla. :) Chciałabym wyjechac,ale dopiero w styczniu. :) A moj język angielski jest w stopniu dobrym

zawszemozna ekonomicznie przyjechac na \"srodek\' :D czyli np Manchester i w weekendy mozesz byc wszedzie :D bo i do Londka i do Edinburgha masz ok 3-5h (zalezy ktorym srodkem transportu) :D

Carinio - > to duzo jesli masz na starcie zalatwiona prace i nie musisz sie przejmowac mieszkaniem. Bedzie dobrze ;) Jesli masz znajomych i checi po prostu musi byc dobrze :D jest po prostu ciut latwiej na poczatku ... Jak sie nie ma znajomych tez oczywiscie musi byc ok :D my przyjechalismy w slepo...