Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pilnej pomoce

Czy ktos jest w stanie przetlumaczyc z ANG. trudny krotki tekst. ?

Polecane posty

Gość pilnej pomoce

This is to inform you that the payment to your provider for services rendered on 2000 - 2001, was denied because it is not a covered benefit under the MP. Sience the service/s is not covered yhe only circumstance in which your provider can bill you is if the agreed, prior to receiving yhe service/s that you will be responsible for payment, YOU CANNOT BE BILLED BY YOUR PROVIDER UNDER ANY OTHER CIRUMSTANCE. IF you receive a bill please call Bardzo prosze przynajmniej to zdanie duzymi literami pisane. z gory dziekuje!

Gość pilnej pomoce
to bnaprawde bardzo wazne dla mnie, wiec jesli ktos jest w stanie przetlumaczyc to prosze

Gość pilnej pomoce
Since* naprawde nie ma nikogo?

Gość nayebane macie
oplata dla providera za rok 0-1 zostala odwolana jedyne okolicznosci w jakich twoj provider (dostawca) moze cie obciazyc oplata nastepuja, gdy uprzednio zostaniesz poinformowana o kosztach i sie na to zgodzisz duzymi: nie mozesz byc obciazona kosztami rpzez providera w innych okolicznosciach jesli otrzymasz rachunek (za ten wymeniony czas pewnmie) - zadzwon

Gość pilnej pomoce
a z jakiego powodu jest odwolana, to pierwsze zdanie? hm ja nawet ze slownikiem tego nei mogle przetlumaczyc heheh. hmm i w ogole dziekuje Ci dobra duszyczko:)) niech Bog Ci w dzieciach wynagrodzi Twoja dobroc :D

Gość ocram
neifajnie napisalem :o nie tyle odwolana, co nie jest objeta (w umowie zapewne) wiec jesli nie bylo pytanie o zgody na wykorzystanie tej uslugi, a ty nie dalas tej zgody, to dostawca nie ma prawa cie obciazyc kosztami tej uslugi za ten okres

Gość ocram
zgody na korzystanie za jakas oplata* w ten sposob moze bardziej ;) krotko mowiac jesli ci eni epoinformowal ze ta usluga jest platna, albo nei zastrzegl tego w umowie, to nei ma prawa cie obciazyc

Gość pilnej pomoce
hm jestes facetem??:) no teraz to juz mnie zamotales hehe wiec jesli zostala nieobjeta, tzn. ze byla za free? i nie musze nic placic? A moze byla zostala anulowana, musze wypelnic druk ktory mi przeslali " Managed care action taken denial of enefis under managed care? co znaczy: I want a fair hearing. This action is wrong becaluse......... Mam im zapewie wypelnic? Czy juz nie musze wypelnic jesli tamtego dnia mnie o zadnych kosztach nie informowali? Pogubilam sie:O

Gość pilnej pomoce
* a moze aby zostala anulowana..

Gość ocram
a bylas obciazona jakimis oplatami za ta usluge w tym okresie o ktorym mowa?

Gość ocram
trudno mi mowic jak nie wiem o co chodzi ;) ale podejrzewam ze druk masz na wszelki wypadek gdybys dostala rachunek za ten okres za te uslugi albo chciala dostac zwrot jesli bylas za nie obciazona i mozesz sie o to starac, jesli nie maja twojego podpisu pod umowa, na ktorej masz wyraznie napisane ile ta usluga kosztuje

Gość zloty warkocz
a mozesz napisac o co chodzi? bo trudno przetlumaczyc nie wiedzac o co chodzi. mialas byc obciazona jakims kosztami czy jak?

Gość pilnej pomoce
hmm no przez kilka lat mialam za darmo badanie, a ostanio , bo mowa o jednym dniu to ja juz nie wiem, czy sie cos zmienilo

Gość pilnej pomoce
Moge Ci napisac calosc tego druczku? hmm ale nie wiem czy chcesz to czytac?

Gość pilnej pomoce
w sumie z 7 zdan wiecej hehe

Gość pilnej pomoce
zalamuje rece nad moim angielskim, hmm cale 5 lat nauki poszlo sie ye..ya..c :O A Ty ile sie uczyles/as??

Gość ocram
ja sie nie uczylem ;) a myslalem ze to chodzi o jakies uslugi telekomunikacyjne :D jak chcesz to napisz, ale bez literowek :p jak nie usne to sie odezwe

Gość ocram
teraz to nabiera sensu :p chodzi o to ze ubezpieczenie nie tego nie pokrywalo, wiec ten kto zbadal nie dostanie za to zaplaty :D reszta jak pisalem

Gość pilnej pomoce
The.. is workind to update ner printinds od the M. fair hearing forms. However, until existind supplies are exhausted, plans that utilize forms provided by the state are rewuested to include this information in their correspondence to affected enrollees. Plans that generate their own forms internally are rewuested to resive all notices accorgindly. Call intercepts directing callers to call the toll-free number will be placed on the above referenced call forwad lines for a minimum of three months to allow time for the necessary adjustements to client notices. In addition, please advise all appropriate staff of the change to insure that clients are afforded accurate information when being referred to the fair hearing orocess. ( wyzej mam podany moj nowy toll free numer)

Gość pilnej pomoce
o jej to ja sie naprodukowalam kolejny kawales a ty juz wszytko wiesz madralo:D nie ma to jak facet, zawsze krotko, zwiezle i konkretnie:) :*

Gość ocram
:D w kazdym razie, nie ma prawa cie obciazyc kosztami jesli cie wyraznie nie poinformowal ze ubezpieczenie tego nie obejmuje

Gość Fretka Beretka
moj maz jest amerykaninem. upewnilam sie u niego :D nie nie musisz placic jezeli NIE podpisalas zadnej zgody na to. ALE ... on mowi ze pewnie podpisalas bo zawsze daja do podpisania :) upewnij sie ze nie podpisywalas nic. jezeli nie to jezeli otrzymasz rachunek to mozesz zadzwonic do nich (tam skad dostalas druk). ja mam tak samo ze podpisalam i nawet jezeli nie pojde na wizyte do lekarza a bylam umowiona to bede musiala placic (i to nawet wiecej ) ale ja wiem ze to podpisalam

Gość pilnej pomoce
chociaz znowuz nie jestem pewna.. byc moze powinnam podac temu kto baddal nowy numer ubezpieczenia? a moze juz ma, go i to juz zbedbe, hmm czy zeby mnei zrozumiec musze jeszce wiecej przepisac tego textu? heheh:O

Gość pilnej pomoce
ach no tak lecz jesli chodzilam tam kilka lat, to moze teraz nic sie nie zmienilo? No nic bede musiala sie jeszcze upewnic, ale tak czy siak, to niezmiernie dziekuje za pomoc, troche mi rozjasniliscie :D :)

Gość Fretka Beretka
sluchaj, prawda jest taka ze najlepiej isc i sie po prostu zapytac. albo zadzwonic. ale z tego pisma wynika ze nie musisz placic chyba ze wyrazilas na to zgode i TYLKO pod takim pozorem moze cie obciazyc

Gość pilnej pomoce
okay:) moi drodzy juz wszystko wiem;):D wiec powoli zbieram sie, w pielesze, a Wam dobrej nocki zycze:)

Gość Fretka Beretka
dobranoc 🖐️

Gość ocram
🖐️ ale literowek nawalilas :p

Gość Fretka Beretka
ocram - kiepskiej tancownicy to i rabek u spodnicy... ;) przeciez i tak mozna zrozumiec co tam powinno byc. przynajmniej z kontekstu. pozdrawiam