Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Hionka

częstomocz

Polecane posty

Gość Hionka

Mam problem z pęcherzem wydaje mi się on za mały. Nigdy nie dam rady wysikać więcej niż z 250ml a do wc muszę chodzić co godzinkę. W nocy budze się po kilka razy, na dodatek po sikaniu okropnie boli mnie podbrzusze. Czy ktoś ma coś podobnego?

JA !!! Szlag mnie już trafia bo nie potrafię przespać całej nocy tylko co 2h muszę wychodzić do WC !!! I nie mogę zasnąć kiedy czuję że chociaż parę kropel jest w pęcherzu. Wydaje mi się jednak że to nie chodzi o wilekość pęcherza :) Może ten problem ma podłoże psychiczne ?

Gość beti123
Od kiedy przytyłam, stwierdzam,że brzuch uciska mi pęcherz i często latam. Przestałam pić kawę, bo moczopędna.Idę gdzieś,to najpierw ustalam,gdzie będzie toaleta.Dużo piję i nie potrafię tego opanować. Nie choruję i nie mam cukrzycy. W nocy nie latam. Też się zastanawiałam...ale widzę ,że moje koleżanki często biegają i dałam sobie spokój z lekarzami. Jak nie piję , to nie latam do wc. :classic_cool:

Gość dziewczyny zroibcie
posiew moczu i badanie ogolne moczu. to moze byc piasek lub jakies zakazenie bakteryjne. duzo pijcie w ciagu dnia i kupcie sobie Ginjal. przed snem okolo 2 h nic nie pijcie~!!!

Gość Hionka
Nie mogę nie pic przed snem, bo nawet w nocy mnie "suszy" i jak wstaję sikać, to wstaję też pić. Czy boli was podbrzusze? Bo mnie właśnie boli,nie moge go wręcz dotknąć. Piję zurawinę ale nie pomaga.

Gość Hionka
Nikt nie ma takich problemów?:(

To są objawy zapalenia pęcherza, trzeba dużo pić żeby wypłukiwać drobnoustroje. Po seksie sie podmywać i wysikac się, mówię poważnie. Choroba ta bywa również nazywana chorobą miodowego miesiąca, bo wtedy zazwyczaj kobieta dużo seksu uprawia i wtedy bardzo łatwo o infekcje cewki moczowej i pęcherza. Powodem może być również przewianie, siadanie na zimnym. Lekiem pomocnym może być Urinal z wyciągiem z żurawiny, ktora nie dopuszcza do osiadania bakterii w drogach moczowych, ewentualnie jakieś ziółka moczopędne.

Gość To dlaczego Ty sie boisz
Pij duze ilości wody przynajmniej 3l dziennie moze masz małe kzmyczki albo piasek???

Gość Hionka
Nie mam kamyczkow ani piasku. Zastanawiam sie czy jeszcze ktos ma taki problem jak ja? Trudno znaleźć pomocnego lekarza. Przy piciu 2-3 l. dziennie ile razy można/powinno sie odwiedzic wc?

Przy piciu 3l wody musi chociaz 2 razy dziennie popłynąc czysty mocz jak woda.a skad Ty to wiesz??że nie masz kamyczków ani pisaku???taka pewna jestes???na jakiej podstawie??heh

Gość Hionka
Miałam robione 2 razy usg w tym miesiacu+badania moczu+posiew.Byłam u 2 urologów.

Gość przeczytajcie ten topik
ja mam 25 lat więc menopazua odpada:-P Aha i zagłosowałam;) 🖐️

Gość KOWAL WCZORAJ GłOSOWALAM
też ,także piwko stawiasz mi:P

Gość Hionka
ja mam 26 lat,wiec menopauza tez odpada. Chcialabym sie dowiedziec,ze wiecej kobiet tak ma i ze to nie jest az tak bardzo nienormalne ;)

Gość Hionka
Przeczytajcie ten topik-> jak masz dokładnie?

Trzeba Ci wiedzieć ,że USG nie wykarze Ci małych kamyków i pisaku,dlatego nie mozesz byc pewna że ich nie masz,trzeba tym trpem sie kierowac:)heh

Gość beti123
Mnie pędzi woda z cytryną,piję przed posiłkami oraz owoce,które mają dużo soku. Robiłam usg i badania , nic nie wyszło. Widać taka uroda. Mój organizm potrzebuje wody, więc nie ograniczam. Kiedyś w Grecji odwodniłam się na upałach - to dopiero był szok!!! Czytałam,że kawa,herbata, nawet zielona i cytrusy powodują częstomocz. A może Wy stosujecie jakieś diety i stąd ten problem.

Gość Hionka
beti dzieki, juz znalazlam te strone. I tak jak tamtejsi bywalce najwiekszy klopot mam z lekarzami. Uwazaja,ze to zaden problem. Moze i nie probleme, ale to jest bardzo meczace. Wstawanie po 2,3 razy w nocy a czasami i czesciej.Jak sie wysikam to boli mnie podbrzusze,bardzo.Glownie w nocy. Teraz tez wysikam sie a wydaje mi sie,ze nadal cos mam w pecherzu:(

Gość beti123
Hionka przeze mnie płyny przelatują dosłownie jak przez dziurawy rondel, gdy mam pełny żołądek też czuję ból i wydaje mi się ,że popuszczę 🌼 lekarze nic mi nie pomogli, ten stan trwa od wielu lat nie piję,gdy się gdzieś wybieram, więcej płynów wieczorem- w domu mam komfort psychiczny

Bo mozesz miec w pęcherzu,małego kamyczka który co jakis czas przytyka Ci ujscie i dlatego robisz po mało a czesto

Gość przeczytajcie ten topik
mam tak smao jak autorka tamtego topiku cyzli nawet jak piję mało to często sikam:-(Gdy wychodzę z domu to od rana nic nie piję:-oWypiję np.1 piwo a potem latam do wc co 2 minuty:-o

No włąsnie no włąsnie a to dlatego że piwo jest moczopedne i trzeba pic tez duzo wody szczególnie rano szklaneczka

Gość Hionka
dziewczyny, troche mnie pocieszylyscie,ze nie jestem z tym sama. Nie wydaje mi sie, by to byl klopot z psychika, bo w domu sikam tak samo. Teraz robilam badania na chlamydie, uroplazme i mykoplazme, usg nerek, badanie moczu i nic nie wychodzi.meczy mnie to nocne sikanie.profilaktycznie biore dwa razy dziennie zurawine i chyba po niej jest jeszcze gorzej, a czytalam,ze niektorym pomaga.

Gość Hionka
Piwo jest moczopedne,ale mi sie chce sikac po wszystkim. Zreszta na pewno sikam z 15 razy na dobe,jak nie czesciej:(

Ja też tak miałam gdy poszłam do mojej pani doktor oczywiście pierwsze pytanie było: NIE JESTEŚ W CIĄŻY?? ja choc do konca pewna nie bylam odpowiedzialam ze nie, dala mi urinal - to trwalo juz bardzo dlugoi z czasem sie nasilalo, potem dostalam skierowanie do urologa no i on leczyl mnie jakimis drogimi lekami 120 zl/mc troche pomagaly bralam je przez 3 mc no i jakas poprawa byla tylko ze w moim przypadku problem nadal pozostawal ze srodkami komunikacji bo jadac samochodem czy autobusem zaraz po wejsciu do srodka mialam uczucie parcia na pecherz. Dlatego wolalam w tym okresie duzo spacerowac no i zawsze tam gdzie blisko sa toalety. Potrafilam chodzic do lazienki chyba z 20 razy dziennie i to ciagle uczucie ze nie wysikalam sie do konca. No ale final byl taki ze mialam przerwe w wspolzyciu z moim narzeczonym no i wtedy wlasnie zaczelo mi przechodzic, okazalo sie ze to jakies bakterie przenoszone droga plciowa i moj urolog przepisal leki dla mojego narzeczonego na 7 dni i od tej pory mam juz spokoj.

A kawusie tez pijecie????

Gość Hionka
Ja kawusie pije, ale jak nie pije to tez tak samo sikam-dzis przykladowo nie pilam a latam i latam do wc:( Orjana co dostal twoj facet? ja robilam wymazy z cewki, biocenoze, no i te usg, bo ronbia przy kazdej wizycie. Lekarz tez mi zapisal drogie leki,bo za 200zl na miesiac (promocja) + wizyty u niego.To juz daje mi jakies 500-600zl miesiecznie.Kazdy antybiotyk to nawracajaca grzybica pochwy i tak koło się zamyka. Po zurawinie to ja jeszcze czesciej sikam.