Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ania20

dziwna wakuola

Polecane posty

witam. mam pytanie. jestem w 18 tygodniu ciąży.. wczoraj na usg lekarz wykrył części kostne czaszki i kręgosłupa prawidłowe. struktury wewnątrz czaszkowe prawidłowe, w prawym splocie naczyniówki widoczna wakuola o wym 7x3,5mm.. no i właśnie w prawym splocie naczyniówki widoczna wakuola o wym 7x3,5mm.. lekarz właśnie określił to jako \"wakuola\" na zdjęciu widać od góry taką plamkę.. czy któraś z was miała z czymś takim do czynienia? ewentualnie podobne określenie.. bardzo proszę o odpowiedź..

Gość bitsi
napewno od razu sie niemartw! lepiej było od razu spytac lekarza co to oznacza, a teraz proponuje wpisac w wyszukiwarke. Pozdrawiam!

Wakuola Z Wikipedii Wakuole (wodniczki) - struktury komórkowe występujące u roślin i niektórych pierwotniaków, w śladowych ilościach mogą znajdować się również w komórkach zwierzęcych. Wraz ze starzeniem się komórki wakuole zlewają się, tworząc jedną dużą wodniczkę. Wakuolę otacza błona, zwana tonoplastem i wypełniona jest sokiem wakuolarnym.

No fakt, trzeba było od razu zapytać lekarza co to znaczy! Jak to jakiś dobry lekarz to myślę że możesz do niego zadzwonic i zapytać co to oznacza:)

pytałam lekarza.. lekarz mówi że jest to zbiorowisko jakby komórek.. jest dobrym lekarzem ale nie był w stanie wytłumaczyć mi co to oznacza i dlaczego tak się robi.. powiedział tylko że będzie to kontrolował i jest możliwość że samo się wchłonie ale sam nie jest tego pewien.. myślałam że któraś z mam przeszła coś podobnego i dlatego pytam