Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Aśka z muszelką

Wrócił z wakacji, wszystkim kupił drogie prezenty a mi...muszelke/

Polecane posty

jestescie kochami. moja decyzja jest taka - ze daje sobie spokój z ta kasa , z nim i jego rodziną. komórkę mu oddam - owszem, jest stara i zaznaczył ze dał mi ja w depozyt. az nie moge uwierzyc ze tak sie zachował...

Napisz mu, że prezentów nie wycenia się, ale widać ten zwyczaj nie wszędzie działa. I niech czym prędzej wykona kompletną listę podarunków, bo dotąd nie zdawałaś sobie sprawy z ich drogocenności. To za jaką kwotę pies pożarł tę wspaniałą muszelkę? :D:D:D Asiu, ciesz się z tej muszelki, bo to faktycznie opatrzność boska ci ją podetkała :D:D:D:D

na smsa trzeba było mu odp. żeby zaczoł dupe sobie ta jego kasa wycierac ja bym na Twoim miejscu oddała mu wszytsko z karta i wypisałabym wszytsko to co on tam napisał albo nawet wydrukować to tak jak on to napisał i dołaczyła do tego:)

a w zyciu mu jej nie oddawaj i nie odzywaj sie do niego wogole bo kasy i tak pewnie nie odzyskasz niestety:/ szkoda ze tego psa mu oddalas mialabys kurde jakis punkt zaczepienia no ale coz, juz nie pros sie o kase bo Cie jeszcze obsmarują po calym miescie ze Ty taka i owaka a po co Ci to a chama olej dobrze ze teraz sie wszytsko wyjasnilo co to za typek:/

jedyne wyjscie by wyjsc z tego z twarzą to napisz mu zeby kase ktora powinien ci oddac przeznaczyl na plyty z grami no nowego playstation ...to jeszcze dzieciak skoro gry mu w glowie

a w zyciu mu jej nie oddawaj(komorki) i nie odzywaj sie do niego wogole bo kasy i tak pewnie nie odzyskasz niestety:/ szkoda ze tego psa mu oddalas mialabys kurde jakis punkt zaczepienia no ale coz, juz nie pros sie o kase bo Cie jeszcze obsmarują po calym miescie ze Ty taka i owaka a po co Ci to a chama olej dobrze ze teraz sie wszytsko wyjasnilo co to za typek:/

ide spac...dobranoc wszystkim. a on wysłał mi smsa \"cierpię , myslałem ze jestes inna. ze wolisz polne kwiaty od bukietów, ze wolisz wypić piwko niz szampana\" kurde za kogo on mnie ma? lubie polne kwiaty, ale czy to znaczy ze do konca zycia mam tylko je dostawac? czy juz nic wiecej mi sie nie nalezy? ehhhh

Gość pasmanteria
Wygląda na to, że muszelka uratował Ci życie, Asiu :) Aż żal, że ją psina schrupała... Odpuść sobie tego wałka, a przy okazji podziękuj opatrzności, że Cię w swej opiece miała. Przynajmniej masz szansę spotkać kogoś, kto potem nie będzie przez całe życie oszczędzał na Tobie!

Asiu, to tylko dwa lata. Co byś powiedziała na męczarnię 10 razy dłuższą? Wyobrażasz to sobie? Proponuję toast za twoje zdrowie i szczęście. Twój Anioł Stróż wygrzebał tę muszelkę i wetknąl twojemu chłopakowi w rękę. Spójrz na chłopaka z góry. Ze współczuciem. Nie gardź nim, bo to chodzące nieszczęście, nieudacznik, utrzymanek. Nie hoduj w sobie poczucia winy. Śmiej się.

a pozatym mysle ze ta muszelka to jednak jakims waznym znakiem sie okazala:) i bardzo dobrze przynajmniej wiesz juz z kim masz do czynienia i nie chodzi to u zwykłe skąpstwo, tylko o brak szacunku, o to ze nie liczysz sie dla niego tak jak powinnas, a powinnas byc najwazniejsza skoro wiazal z Toba przyszlosc, no i ta nieszczesna rodzinka tez okazala sie glupiutka skoro nie zauwazyla ze Cie olal z tym \"prezentem od serca\" i w ciagu sekundy zmienila sie w wroga normalnie żenuła a Ty nie martw sie jutro bedzie lepiej a buraka olej :)

Gość no coz dosc czesto
zaczyna sie od zwyklej pierdoly:O ale tu Aśce wychodzi wszytsko na dobre:)

Mam wreszcie ochotę na szampana! I go wypiję, ale nie z tobą - taka powinna być twoja odpowiedź. Z dopiskiem: a ty niczego w swoim życiu nie zmieniaj. Dzięki ci za muszelkę, była cennym przedmiotem, ale ty tego nie zrozumiesz.

a wiecie ????? zycze wszystkim takich muszelek ...uratuja was nie tylko przed takimi partnerami ale tez przed taką tesciowa :D

Gość no coz dosc czesto
ale jedno jest pewne potrafil Cie wyróżnic!!!!!!!!!!!! moze jednak faktycznie jestes dla niego najwazniejsza hihiih :D ps oczywiscie to zart:/

Po raz kolejny chłopak nie wysilił się, nawet nie spróbował cię zrozumieć. I ja zmykam do łóżka. Dobranoc. Życzę ci Asiu spotkania po prostu NORMALNEGO faceta! :)

Ramzes, to święte słowa! Powinniśmy na swej drodze dostrzegać takie \"muszelki\" i nie martwić się, że czasem nas \"ukłują\".

Gość madzullkka
radzilabym dac mu linka do tego tematu. zobaczylby (MOZE) jak inni ludzie to widza i ze to nie jest materializm. ty juz sobie daj z nim spokoj, ae moze zrobi mu sie glupio:)

Gość Vroniś
Ech, przegapiłam kawałek ładnej historii... Nie smuć się Asiu, to był totalny palant! 🌼 Nie masz czego żałować! PS. Oddaj mu tę starą bluzę, i komórkę, i zażądaj zwrotu swoich rzeczy i pieniędzy. Mam nadzieję, że Ci odda kasę, i kupisz sobie ładne butki!

Gość nuja
asia -przeciez wiesz jacy na tej kafe potrafimy byc wredni. nikt ci tu nie napisal, ze wina choc w czesci jest twoja. facet jest jednoznacznie zaburzony albo tempy albo olewajski a na pewno totalnie bez klasy. ja tez bym juz zrezygnowala z kasy. oczywiscie jezeli odda to ja wez. jesli sie boisz reakcji otoczenia to bedzie to niezbity dowod ze materialistka nie jestes. nie miej najmniejszych wyrzutow sumienia ani poczucia ze cos tracisz

Gość a cooo
hhehe aż się tu reklama ciśnie na usta:D bluza nike - 150 zł naprawa komputera - 100 zł kop w tyłek - bezcenny :P

Gość jojojo
generalnie mamy tendencje do wybielania siebie, belka w oku i te sprawy ale z postow asi wynika ze to normalna dziewczyna, zaloze sie ze w przyszlosci takze bardzo oddana zona i matka ( byle nie za bardzo plisss ) dlatego tez zgadzam sie z kims kto napisal wczesniej ze koles sie przyzwyczail do tego ze asia taka kochana dobra i niewymagajaca NIEWYMAGAJACA , ze ona niczego nie potrzebuje nie chce nie wymusza nie zada.. bardzo wygodne dla faceta asi pewnie trudno jest ot tak zerwac ten zwiazek odzwyczaic sie odkochac, moze mysli ze sie facet zmieni, ze to tylko wypadek, ze zrozumie ( ja bym tak usprawiedliwiala swojego faceta na poczatku) ale te esemesy jego swiadcza dobitnie ze facet nie rozumie a manipuluje twoim poczuciem winy, manipuluje toba kal czytam takie teksty.. nie wiedzialem ze taka jestes, jak mozesz etc, to noz sie w kieszeni otwiera Asiu, czytaj ten topik chocby 100 razy dziennie, bardzo madrze ludzie ci radza, latwiej z boku ocenic, bez emocji a fakty sa okrutne i jednoznaczne alkoholik w malzenstwie nie przestanie pic, zdradzacz nie przestanie zdradzac, manipulant manipulowac, a dupek nie przestanie byc dupkiem nie szanujacym swojej kobiety olej kase, i olej jego

Gość ja mysle ze
Asiu z muszelka.Przeczytalam ta historie i nie wiem czy smiac sie czy plakac nad tym chlopcem! olej ta kase, zobaczysz zostawi Ci to satysfakcje na cale zycie opisze swoja historie- akcja 7 lat temu.Moj chlopak od dwoch lat pozyczyl mi swoj telewizor(mieszkalam w akademiku) stary , maly warty wtedy moze jakies 150zl. po paru miesiacach spadl mi na podloge i rozwalil sie kineskop.powiedzial z eto nic takiego. Po miesiacu poklocilismy sie i powiedzial mojej wspollokatorce ze zniszczylam mu telewizor, ojciec go zabije (gosc mial ojca w pupie, ojciec penie nawet nie wiedzial ze on kiedykolwiek mial ten telewizor, na brak kasy nie narzekal) jak mi to powiedziala- do dzisiaj pamietam ten popoludnie, deszczowe , pojechalysmy do media markt i kupilam za 600zl telewizor nowy z telegazeta, tyle samo cali, wrocilysmy taksowka i sama wnioslam ten telewizor na 4 pietro jego akademika-- zalujcie ze nie widzieliscie miny jego kolegow!!!! a taksowkarz jak klelam w drodze puscil mi piosenke-runal juz ostatni most miedzy nami!!!! jak nioslam ten telewizor to wcale nie czu;lam ciezaru kochalam go , pogodzilismy sie, po pol roku mialam urodziny i powiedzial z enie kupil mi prezentu bo nie ma kasy (a mial rzucal sie nia na prwo i lewo przy kumplach) zerwalam 3 dni pozniej, zdradzilam go, on mnie w ciagu nastepnych 2 tygodni dodam ze miedzyczasie dostalam od niego drugi (uzywany) telewizor, ktory pozyczyl ode mnie jak byly mistrzostwa swiata (2002) bo mial wiekszy ekran, anie bylismy juz razem. I nigdy nie oddal!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! zawsze mnie bawi jak slysze kawalek paktofoniki- mialem ten...telewizor

Gość szooook
aż się nie chce wierzyć że mógł się aż tak strasznie, obłudnie zachować. nie ma za grosz honoru i godności. niby filizof a nie rozumie prostych mechanizmów . manipuluje swoją dziewczyną i jej uczuciami w stylu że nie wiedział że ona taka jest....- k...wa to chwyt prostych ludzi. Asiu mam nadzieję że nigdy nie uwierzysz w te brednie które teraz wygaduje i wypisuje. nie daj się wkręcić! myślę że wiele spraw będziesz musiała przemilczeć, z nim nie będzie dyskusji na to wygląda, owszem jakieś mocne słowo czy metafora na odchodne dla polepszenie sampoczucia by się przydało. najważniejsze żebyś jak najszybciej się od niego odizolowała. jesteś świetną dziewczyną a ten koleś to jakaś marna trzecia liga. trzymaj się!