Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zdzwionaaaa

Po ślubie też nie można???

Polecane posty

Gość Zdziwionaaa
Ok, ale zanim się metodę opanuje w ogóle nie można współżyć bo nie wiadomo co i jak. To tak z pół roku chyba, To co, ślub biorę i mam pół roku latac z termometrem i potem dopiero współżyć? Poza tym wiem, ze można w dni niepłodne no ale jak akurat mojego faceta nie bedzie i będę chciala po jego powrocie i w dni płodne akurat, to co wtedy? Mało życiowe te metody.

Gość Zdziwionaaa
Weszłam na topik o Natrualnym Metodach planowania rodziny i tam jakaą paranoja, cały topik o wstrzemięźliwości w małżeństwie i się przestraszyłam. Poza tym ja się brzydzę swojego śluzu, bleeeee i co mam to do poradni oglądać. Obleśne to wszystko. Ślubu mi się odechciewa.

Gość u nas w szkole było tak
:-D Ksiądz na lekcje religii zaprosił taką jedna panią i ona powiedziała : " gdy małżeństwo nie planuje dziecka to współzyje tylko w dni niepłodne, natomiast gdy planuje to TYLKO w dni płodne". Na co padło pytanie " A dlaczego tylko w dni płodne? ", a pani odpowiedziała : " A po co w inne? " :-D

zdziwona jesteś jakaś dziwna skoro chcesz stosować metody naturalne jako antykoncepocje to stosuj i ogladaj sobie śluz dowoli a jak nie to bierz tabletki i nie latasz z termometrem w cipce kurcze zadecyduj sama jak i ile chcesz sie skeksic co ksiądz ma ci kazać czy jakieś nawiedzone babki z innego forum ile ty masz lat dziewwczyno

Gość Ja mam zamiar sie do tego wszy
stkiego stosować. Nie tylko dlatego, że jestem Katoliczką. Nie chciałabym brać tabsów, bo za jakieś 2 lata planuję urodzić. (Bliżej mi już do 30 niż 20). Tak, odpowiem na pytanie. Nie współżyliśmy do ślubu. Nie uprawialiśmy seksu z wyboru. (Oboje z przekonań religijnych, a dodatkowo ja z przekonań własnych - jak nie byłam religijna przez wiele lat, to i tak zawsze wiedzialam, że chcę współżyc tylko z 1 mężczyzną na świecie). Przed dzień ślubu mąż mi podziękował za to, że uczynie noc poślubną piękną i wyjatkową, że warto było czekać, a w dzień po ślubie była strasznie długa rozmowa na inny temat. ;) Mąż strasznie się cieszył, że seks sprawia mi tyle radości. Liczył się z tym, że mogę chcieć tylko 1, czy 2 razy dziennie, a przez 1 dobę wypróbowaliśmy chyba z 10 pozycji, hihi. Wiedział, że jestem osobą o wyjątkowej fantazji i 100 pomysłach na minutę, ale mojego temperamentu nie znał. Co do stanowiska Kościoła, to nie chodzi o to, żeby "robić dzieci", tylko zeby być otwartym na decyzję Pana, dawać sobie miłość nawzajem, a nie tylko nastawiać sie konsumpcyjnie. Jesli pomimo naszych starań zmierzających do przesunięcia macierzyństwa ofiaruje nam dziecko, to przyjmiemy je z milością. Mamy zamiar stosować metody naturalne (nie mylić z kalendarzykiem). Będę obserwować temperaturę, śluz, szyjkę. Więcej na ten temat można poczytać np. na forum www.28dni.pl (jest tam wiele kobiet, które są np. ateistkami i z wyboru stosują tę metodę, bo jest najpewniejsza (w 3-ciej fazie 100% pewności - trzeba się tylko nauczyć 3 cia fazę rozpoznać ;) ). Wiele osób ze zwględów zdrowotnych stosuje NPR jako alternatywę pigulki. Jeśli ktoś chciałby się dobrze przygotować do małzeństwa, a nauki kościelne ma pobieżnie wyłożone, to polecam książkę: http://www.wawrzyny.wroc.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=172&Itemid=255 Naprawdę 1-dnym tchem ;)

Dodam jeszcze, że odbyt jest do ***ania. I naprawdę kobieta ma "ciekawszy" otwór. Nie musi się narażać ma różne nieprzyjemne dolegliwości związane z seksem analnym.

Gość sssaczek
co księża robią to sprawa ich sumienia a co TY to twojego moja poprzedniczka która opisała życie zgodne z nauką KRK właściwie wyczerpała temat... po co ślub Sakramentalny jak tak po prawdze się wszystkie nauki Kościoła odrzuca???

Nie chciałam wyczerpać tematu. ;) Chciałam sprowokowac do dyskusji.